"Ny start" med Project life og lommescrapping - Bye9design


"Ny start" med Procect life og pocketscrapbooking


Akkurat her, akkurat nå, starter et helt nytt kapittel hos Bye9design. Jeg har nemlig bestemt meg for at 2018 skal bli det året jeg laster bildene ned fra den berømte “skyen” og inn i et project life album. Hva passer da bedre enn å kalle opp den nye fotopakken for januar: "Ny start" med Project life og pocketscrapbooking. 

Det hele startet med at min datter på 16, like før jul, satt og bladde i en bok hun fikk da hun var liten. Det var en slik "om meg bok" hvor du noterer ned første smil, tann, steg osv. "Men mamma, hvorfor har du skrevet inn så lite i boken min?" spurte hun. Jeg ble svar skyldig, og jeg fikk rett og slett dårlig samvittighet.

Der satt hun, datteren min, og ville så gjerne lese om minner fra sitt første leveår, som hun naturlig nok ikke kan huske selv. Litt hadde jeg skrevet, men plutselig ble det stopp. I stedet hentet vi fram albumene hennes og tittet på bildene mens jeg fortalte. For albumene har jeg vært flink til å oppdatere for hele ungeflokken, helt fram til den digitale bildealderen....Dette førte til at jeg i starten av året laget en tidskapsel, som du kan lese mer om her.

I vår familie er det knipset utallige bilder opp gjennom årene. De aller fleste er digitale og der ligger de da, vakre bilder, morsomme bilder, stolte bilder, akkurat nå bilder, teite bilder og opplevelser. Hvert eneste bilde er en liten historie i seg selv, det er bare det at den blir ikke fortalt. Etterhvert vil den gå i glemmeboka, selv om vi har dato på bildet, vil ungene vokse fra barndomsminner og glemme, og vi som er voksne vil etterhvert også glemme.

"Ny start" med Project life og lommescrapping - Bye9design

Last bildene ned fra skyen og fortell din historie

Om du kjenner det bittelitt som meg, så kan terskelen for å komme igang med et fysisk album være litt høy. Vi samler inspirasjon og vi vender stadig tilbake til tanken om at nå må vi snart komme i gang. Det er bare det at det er så mye annet vi også skulle ha gjort. Og når vi først setter oss ned med facebook, eposter, netflix serie og annet fordi vi er litt sliten, eller bare skal slappe av litt, ja vips, da har tiden gått....

Det er altså ikke tiden som gjør at vi ikke kommer igang, for tid har vi nok av dersom vi bestemmer oss for å prioritere det som er viktig. Det er bare det at vi ikke alltid helt vet hvor vi skal begynne. Det føles litt overveldende når vi skal igang med noe vi ikke har gjort før, og som vi ikke har helt oversikt over. Derfor er det mye enklere å sette seg ned å lese en blogg, eller titte på flotte bilder på instagram eller lese siste nytt fra venner og bekjente på facebook. 

Jeg er imidlertid klar for å laste de digitale bildene ned fra skyen og komme i gang med å fortelle "min families historie" gjennom ord og bilder. Vil du være med du også så kan vi sammen starte dette projeckt life prosjektet nå med en gang? Pocketscrapbooking er egentlig ganske lekende lett, og utrolig gøy. 

"Ny start" med Project life og lommescrapping - Bye9design


Hva trenger du for å komme i gang med project life og pocketscrapbooking?

  • Bilder i papirformat. Det finnes mange fotobutikker som har tilbud på framkalling i disse dager. Velg deg ut noen bilder fra nyttårsfeiringen og hittil i januar og få de framkalt. Jeg har vært på Clas Olson og kjøpt en bunke med fotopapir for å printe ut selv. De finnes i flere kvaliteter og tilpasset ulike typer printere. 
  • Project life album med plastlommer eller fotoark. Jeg har kjøpt album fra Becky Higgins med plastlommer av ulike størrelser. Du kan også bruke fotoalbum med selvklebende sider eller blanke sider hvor du limer inn bilder og kan skrive teksten direkte på arket. Jeg velger plastlommer rett og slett fordi det er mindre krevende å komme i gang, tar mye kortere tid å lage ferdig noen sider og fordi jeg vet at jeg går lei om jeg skal bygge opp hver side slik dyktige scrappere får til. 
  • Project life kort og tags. Ofte er det her nybegynnere stopper opp. Rett og slett fordi det er vanskelig å bestemme seg. Du kan kjøpe hele kit, eller du kan kjøpe enkeltprodukter. Men jeg har et forslag som kan gjøre det enklere for deg.... 

Det er her det helt nye kapittelet hos Bye9design starter.....

Nå i januar har jeg lagt ut den helt nye project life pakken som du kan skrive ut selv på en helt vanlig fargeskriver. Temaet for januar er "Ny start" som mange av oss elsker når et nytt år begynner. Tekst og motiver er designet, malt og tegnet av meg, etter inspirasjon fra den norske vinteren. Med tekst og motiver ønsker jeg å hjelpe deg i gang med å fortelle din historie for januar. Du kan printe ut kortene så mange ganger du vil og du kan bruke de gang på gang til andre kreative prosjekter du måtte ha. Gjennom tekster og farger, variert innhold og motiver, vil du kunne finne noe som passer til nettopp dine bilder. Noen kort kan du skrive dine små historier på selv, og noen kort kan du bruke ferdig slik som de er. 


"Ny start" med Project life og lommescrapping - Bye9design

Nytt tema hver måned

Du kan glede deg over en ny historie med et nytt project life tema hver måned. Og temaet for februar er allerede klart.... "Dette gjør meg glad". Husk å melde deg på fredagshilsenen under dette blogginnlegget. Hver fredag sender jeg ut en liten hilsen på epost, med oppdateringer fra bloggen og inspirasjon til skaperglede for deg. Der vil jeg minne deg på nye project life prosjekter hver måned. 

Bli med du også da vel, jeg legger snart ut et nytt blogginnlegg der jeg viser hvordan jeg har laget min første side i 2018 albumet. Men først, ta en titt på denne videoen og få en oversikt over alt innholdet i den helt nye "Din historie" pakke januar.