Nydelig julegodt…..

Det er så utrolig mange vakre matbilder rundt omkring i verden :o) Når man i tillegg kan få oppskriften med på kjøpet så er det jo bare så herlig :o) Det er jo nesten slik at jeg får lyst til å gå på kjøkkenet og lage noe godt, hi, hi :o) Krydder hører med til julen, spesielt kanel, ingefær og nellik, det er juledufter og smaker med lang tradisjon :o) Jeg lurer litt på hvordan det skal gå med kanelstengene og kanelpulveret som vi så flittig bruker til dekorasjoner og matlaging. Kanelsnurrer blir vel ikke hva det en gang var og hva med julegrøten, vi må vel ha på masse sukker i stedet for mye kanel :o) Til de som ikke har fått med seg det så er det kommet et nytt EU direktiv. Kanel inneholder stoffet kumarin, som i store mengder er skadelig for leveren. EU har satt grensen til maks 15 milligram kumarin per kilo bakst.

Jeg tenker jeg fortsetter slik som før jeg og nå skal du få nyte noen herlige bilder :o) Først ute er julemusli…. Det høres utrolig godt ut. Du finner oppskriften “her”. Jeg tror jeg skal få satt ned disse ingrediensene på handlelisten med en gang :o)

72a0a4f68a8e8f28e09e3754b1a02fda

 

Marengs med julesmak….. hørtes ikke det bra godt ut :o) Oppskriften finner du hos fromthe kitchen  I tillegg ser det jo bare helt nydelig ut. 

 

95d453713be646ffb90e37111dd9fee4

 

Julestempel på julekakene, det kan jo kanskje være en god idé. Lekkert pyntet med gull… Slike små flasker er enkle å lage selv. Bruk flasker det har vært chilisaus, smoothie og annet på og pynt med washi tape og som her gulltråd :o) Bildet er hentet fra Casa di Falcone.

a2e85dca5cef2af884b99ad5f3afae8b

 

Ditt eget julekrydder til pepperkakene eller ingefærkakene. Dette er en amerikansk variant av våre krydderblandinger. Oppskriften finner du hos Modern Taste.

 

17f065778534566631f36dd83b417bc3

 

Brente mandler er for mange en julefavoritt, men her er det brente valnøtter, det hørtes godt ut….. framgangsmåten er den samme :o)

 

31fb054b37b5e4df48b42db925bbd956

 

Varm kakao kan vi alle lage, men jeg likte bildet så godt….. og så er det en liten påminnelse til alle oss om at vi må slappe av og kose oss litt i førjulstiden. Bildet er lånt fra Apaltynowicz

 

36ba12e67b6e9b3bf1ed45521bee6ae6

 

De søteste små pepperkakehus, kakao og pepperkaker eller gløgg med en slik liten julepynt, dette må jo bare gi en ørliten julestemning :o) Bildet er hentet fra piepmatzblog.

 

38b76fd3698b74f0a0c11ad33465a522

 

Tenk i dag var det strålende blå himmel her, og endelig er vinduene rene og jeg har fått startet pyntingen utenfor ytterdøra. Men jeg har festet alt med tynne tau, til og med granbaret som skal ligge på en stol er festet med tau, kransene som henger på stolene er festet og puten som kattene ligger på er festet med tau til benken, så nå kan stormen som sikkert får et navn som begynner på J, bare komme :o) Ha  en strålende kveld alle sammen! Det er så utrolig koselig å se at så mange titter innom meg, herlig!!!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

4 thoughts on “Nydelig julegodt…..

 1. Reidunn says:

  Ååå så mye godt og mange lekre bilder!!
  Så deilig at dere har fått et aldri så lite pusterom i stormen:)
  Her på Sørlandet er det heldigvis rolig vær. Men med ca 10 varmegrader så er det dårlig med julestemning ute:)
  Kos deg masse i helga!!
  God klem fra Reidunn

 2. Rosehagen says:

  For en lekker samling av bilder du har postet i dag;) Masse inspirasjon her. Vi har fått igjen ynstesønnen(legestudenten) fra Malawi og diskuterte kanel og EU-regler under middagen. Alt de skal bestemme!!
  I går “rømte” vi huset da Ivar kom. Mannen var veldig klar på det at VI ikke skulle være hjemme under denne stormen;) Jeg lurer på om vi må starte prosessen med nytt hus snart.( Jippi;) Ikke noen stor skader!
  God helg;)
  Klem fra Ann-Mari

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Så herlig å få sønnen hjem på juleferie :o) Ja, den kanelen…… Det blir en spennende prosess hvis dere skal gå i gang med nytt hus, godt at det ikke ble store skader!! Her ble det skolefri på grunn av strøm mangel på skolen, ingen sure miner her i gården :o) God helg til deg også! Klem :o)

Comments are closed.