Nye puter av lingardiner

Jeg har gått til innkjøp av noen digre hotellputer med masse deilig dunfyll i. De er så store at det nesten er umulig å bruke dem som hodeputer, men de passer perfekt som ryggstøtte i ei seng eller en benk. Jeg hadde så lyst på putetrekk i lin, grå lin, men alle trekkene jeg har tittet på koster jo nesten like mye som puten, og det er jeg ikke villig til å betale. Vi snakker her om puter som er 70 x 100, altså digre :o) I gardinavdelingen på Ikea fant jeg imidlertid det som skulle vise seg å bli midt i blinken. Her fant jeg grå lingardiner som nå har blitt til fire putetrekk. Her ser dere en av de store putene samt to mindre. Det gikk raskt å sy disse trekkene. De er sydd som en pose, litt større en selve putene, jeg ville at de skulle være litt “løse”. I ene enden er det fortsatt åpent og jeg har bare brettet inn kanten. Etterhvert som de blir tatt i bruk får jeg se om det blir nødvendig med knapper i siden.

DSC_1128-001

På den største puten har jeg festet en “mockingbird” som på bildet på veggen :o) Putene passer perfekt til teppet jeg kjøpte hos Mathildes Verden for ikke lenge siden. Definitivt mitt favorittpledd for øyeblikket :o)

DSC_1130

Diamonds…..

DSC_1132

Akkurat nå står en stor grønnplante på ønskelista, jeg er på utkikk for tiden, men har ikke funnet rette planten enda. Det må aller helst være en som tåler at jeg glemmer å vanne den av og til :o)

DSC_1135

Jeg måtte legge nypleddet mitt på det malte furugulvet. Jeg er helt forelsket i malte gulv og loftstuen må nok forberede seg på hvite gulv etterhvert :o)

DSC_1143 DSC_1144

Det er enkelt å applikere et motiv slik jeg har gjort. Her har jeg klippet ut en mal etter mønster fra fuglen jeg har tegnet på veggbildet. Jeg bruker vlisofix for å feste figuren til puten. Det finnes sikkert mange framgangsmåter, men jeg tegner av mønsteret jeg skal ha på den glatte siden av vlisofixen. (Papiret er gjennomsiktig som matpapir) Deretter legger jeg den ru, limsiden mot stoffbiten og stryker det fast. Legg gjerne en matpapir mellom stoffet og strykejernet for å hindre at det svir seg. Skru av dampen :o) Nå kan du klippe ut mønsteret etter linjene på vlisofixen, deretter trekker du av det glatte beskyttelsespapiret og plasserer figuren der du skal ha den. Stryk. Nå er den festet og klar til bruk. For å fullføre applikeringen er det vanlig å sy en søm rundt, men det har jeg valgt bort her.

DSC_1125 DSC_1133

 

Nå har fredagskvelden senket seg her i huset etter en travel uke. En rørende og koselig avslutning for russen vår hadde vi i kveld. Det er helt utrolig at andremann nå er ferdig med tretten årig skolegang. Årene går så fort og plutselig er ungene våre voksne. Jeg vil gripe tak i dagen i dag, holde den fast og glede meg over alle de små hverdagstingene som jeg kommer til å savne om noen år. Håper dere alle har en herlig fredagskveld!!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20