Nye stoltrekk på en ettermiddag

Jeg er strålende fornøyd :o) For det første var været så strålende i går at det var mulig å tilbringe det meste av tiden utendørs, for det andre er vinduene så rene at det er mulig å se ut av de igjen og for det tredje så har kjøkkenstolene mine fått helt nye trekk :o) Det å ha kjøkkenstoler med stofftrekk er vel i og for seg et drastisk valg i en storfamilie, hi, hi, men jeg liker det nå en gang slik. Så hva gjør mor når trekkene sårt trenger en rens og det egentlig er en jobb som ikke er gjort i en håndvending, som kjent er jo slike stoltrekk gjerne stiftet fast og da er det ikke bare å putte de i vaskemaskinen…. Noen tusjmerker etter koselige tegnestunder er kommet for å bli og lar seg aldeles ikke vaske bort. I tillegg, etter flere år med samme trekk hadde det jo vært kjekt med litt forandring… Konklusjonen ble derfor helt nye trekk av kjøkkenhåndklær :o)

 

DSCN2110

Jeg ville ikke ha ensfarvede trekk, men jeg ville heller ikke ha masse farver, så valget falt på disse tre håndklærne fra Åhlens. Disse ble solgt i en pakke til den nette sum av kr. 99,-. Så denne helgen ble det nye trekk til seks kjøkkenstoler for 200 kr. Kjøkkenhåndklær finnes jo i alle farver og varianter, velg helst noen som det er litt tykkelse på så det ikke blir slitt hull med en gang.

DSCN2106

Stolputene på mine stoler er festet med skruer, det var bare å løsne disse og feste på det nye trekket med stiftepistol. Jeg valgte å la det gamle trekket sitte på, det ville nok blitt langt mer arbeid om jeg først skulle ta av det. Håndklærne jeg valgte å bruke er 50 x 70 cm, da er de akkurat brede nok til mine stoler.

DSCN2107

Fra trekk i lyse bruntoner til trekk i grått og hvitt,  farver jeg kombinerer mer og mer med naturfarvene jeg liker så godt.

 

DSCN2114

Lørdagsryddig på kjøkkenbenken, med min favorittskål fra House doctor :o)

DSCN2115 DSCN2116

Nå ble det liv i stolrekkene :o) Jeg var litt usikker på om det ble veldig urolig med så mye mønster og i tillegg, tre ulike mønster.  Men enten så sitter vi jo på disse putene eller så står de der under bordplaten, så veldig synlig er de jo ikke, nesten synd egentlig :o)

DSCN2117

 

Søndagskaffen nytes og planer for dagen legges, selv om ikke sola skinner er det nydelig utevær :o) Jeg ønsker hjertelig velkommen til nye følgere og er strålende glad for alle kommentarer og at så mange titter innom meg hver dag :o) Jeg håper dere får en herlig søndag alle sammen!

 

13 thoughts on “Nye stoltrekk på en ettermiddag

 1. Rosehagen says:

  Hei Nina;)
  Vidunderlige stoltrekk du har fått;) Det ble verken for mye mønster eller rotete, BARE LEKKERT ble det;) Nesten så jeg vil ha stoler med puter jeg også.
  Deilig i trøndelag i helgen( og ellers i året). Vi har ryddet i hagen, mens snøen smeltet rundt oss. Nå er det klart for uteliv med grilling og vaffelsteking;)))
  God søndag til deg, flinke, flittige dame;))

  Klem fra Ann-Mari

 2. Toves Sammensurium says:

  Så herlig fornyelse.Kjenner godt til det der problemet med stoff på kjøkkenstolene…vet ikke hvor mange ganger jeg og min gode venn stiftepistolen fornyet stoltrekk på mine forrige stoler.Til slutt endte det opp med t jeg hadde gjennomsiktig voksduk utenpå stoffet!!!!!! Det var da i den verste gulpe/spytte ut/rote perioden riktignok ;)
  Nå har jeg nye stoler,metallaktik tolixlignende og iiiiiskalde å sitte på.Takke seg til stoffputer som varmer stompelompen!!
  Kos deg i dag og nyt sødagen !!!
  Toveklem:)

 3. Reidunn says:

  Hei Nina!
  Så stilig det var å bruke forskjellig mønster på trekkene!!
  Det ble absolutt ikke for urolig:) Dette var jo en ide når tiden kommer for
  mine kjøkkenstoler:)
  Ønsker deg en fortsatt fin søndag!!
  Klem fra
  Reidunn

 4. Millas blåbærtua says:

  Det blei jo kjempefint,så kjekkt når ein kan fornye stolene så kjapt og fint!fint å blande ulike mønster,det gir liv!

  Fine kveld til deg!
  Klem fra Lillian

 5. Jannicke-Jatte says:

  Så fint det ble! stilig med litt forskjellige trekk men i samme stil så det blir liksom så gjennomført likevel :D

  Ønsker deg en fin ny uke,
  Klemmis fra Jatte♥

 6. Fossestua says:

  Stolene ble kjempefine med nye trekk :). Et godt tips er å spraye stoffet på setene med impregneringsspray for markiser og andre utetekstiler. Da fester ikke smuss seg så lett på trekkene, så om noen griser er det bare å tørke over med en lett fuktig klut så er stolen like pen igjen :).

 7. Livets små øyeblikk says:

  Jeg synes det ble kjempefint. Stilig at du brukte forskjellige mønster, siden det er håndklær fra samme serien ble det en helhet over det som ga det ro:)

  Jeg har laget stolputer/sitteunderlag til spisestuestolene mine i dag, kjøpte saueskinn på tlbud på OBS og klippet underlagene av det. Enkelt og rimelig – har et skinn til i en annen farge så jeg kan bytte ut om jeg ønsker litt forandring:)

  Ønsker deg ei god ny uke
  varm klem:)

 8. Wenche I.Hauger says:

  Hei Nina!
  Så lekker blogg du har!
  -Tusen takk for hyggelig hilsen på bloggen min :)
  Og takk for at du vil følge bloggen min, hurra!! du er- nr. 10- :))
  Følger din jeg også- må titte mer på din ser jeg ;)
  lekre stolputer du fikset i en fei!!
  Ha en fin mandag-
  klem Wenche

 9. Lottemora says:

  Så utrolig stilig! Synes det var fint med de ulike mønstrene jeg, ettersom de harmonerte med hverandre

  Ha en fin ny uke.

  Klem Lottemora

Comments are closed.

Translate »