Nytt bilde på veggen

Regnet siler ned og alt hagearbeidet jeg planla i går måtte jeg se langt etter. Men det gjør jo ingenting når jeg endelig kunne komme i gang med bildet jeg skal ha på veggen i stua. Jeg hadde nemlig lyst på et svart hvitt bilde av en fugl, og siden jeg ikke har funnet noen jeg likte så bestemte jeg meg for å tegne en i stedet. Jeg har alltid vært glad i å tegne, men det har vært nedprioritert de siste årene. Fuglen har jeg rett og slett tegnet med utgangspunkt i et bilde jeg fant på internett, når kreativiteten er rusten og blyanten ikke har vært brukt på lenge så må det mykes opp med noe å se etter de første gangene. Veggen mellom disse stolene har stått tom helt siden den ble malt og det er en stund siden. Jeg er egentlig veldig fornøyd nå jeg :o)

DSC_0802

Jeg har et utvalg av tegneblyanter med forskjellig mykhet i blyet. Skal du tegne over med tusj etterpå er det greit å bruke hardt bly, eller rett og slett en helt vanlig spiss blyant.

DSC_0786

Jeg har tegnet med frihånd, men det er mulig å lage slike bilder selv om du ikke kan tegne. Søk etter motiv på nettet og som er tegnet, skriv de ut og forstørr evt. motivet med en kopimaskin dersom du vil ha det stort. Legg et matpapir over motivet og tegn over med en myk blyant, jo mykere blyant jo mer bly fester seg i matpapiret. Prøv deg fram, hvis det blir for myke linjer vil det flyte utover papiret og bli grisete. Snu matpapiret og legg det mot et tegneark, tegn deretter over på baksiden med en myk blyant. Motivet overføres nå det hvite tegnearket. Nå kan du tegne over med tusj og så står du der med en tegning du kan ramme inn :o) Det er selvfølgelig noen flere runder når denne metoden brukes enn når man tegner med frihånd, men…. det er morsomt :o)

DSC_0789

Etter at jeg tegnet fuglen med blyant fikk datteren min tegne over med tusj. Også her bruker vi forskjellig tykkelser, noen tynne og noen tykke for å fylle inn. Jeg synes hun har vært riktig flink!

DSC_0795

Vi har tegnet på et akvarell papir i A3 ark. Det er ganske tykt og har en fin struktur. Rammen er kjøpt på Ikea til dette formålet. Ettersom arket er litt for lite til rammen la jeg en bit av gavepapir fra Hay i bakgrunnen. Dette ble en stilig effekt til bildet :o)

DSC_0807

Da er bildet på plass, og jeg kan begynne å planlegge neste prosjekt :o)

DSC_0808

 

Nå ser det ut til at regnet har gitt seg og glad er jeg for det. Nå skal vi avgårde på fotballkamp med jente 13 laget, da er det kjekt med litt oppholdsvær :o) Håper dere får en fin lørdag alle sammen! Tusen takk for at dere titter innom meg!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

2 thoughts on “Nytt bilde på veggen

  1. Hanne says:

    Elsker disse tegningene dine, du er bare så flink:)
    Og så kjekt at bildet ble et samarbeidsprosjekt, dere har vært flinke begge to – knallfint ble det!

    God kveld og god klem til deg
    Hanne:)

Comments are closed.