Oliventre og litt til

Jeg elsker oliventre, noen ganger er jeg heldig å får de til å overvintre, men som regel må det til et nytt når våren kommer. Jeg har hatt to store planter, de er så vakre og nesten som et eget møbel :o) både inne og ute på terassen. Liker du den franske stilen er jo disse trærne prikken over ien :o) Nå har to små oliventrær kommet inn i stua mi igjen, disse er enklere å plassere her hos meg, så får tiden visen hvor lenge jeg klarer å holde liv i de :o)

DSCN3032

Følgende fakta om oliventreet og hvordan du kan stelle det for å å holde liv i det lengst mulig, fant jeg hos Floriss Blomster AS:  :o) Du finner mange fine blomstertips på bloggen deres. Et oliventre kan bli opptil 500 år, og vokser vilt i landene rundt middelhavet og i Afrika. Olivengrenene er et gammelt symbol på ”god vilje”

Plantetips:
Oliventrær trives best i store krukker. Klipp planten regelmessig så beholder kronen sin ”runde” form.

Plassering:
Lyst, gjerne i direkte sol.
Trives godt utendørs hele sommeren, men best på et lunt sted.

Vanning:
Oliventreet kan tåle en tørkeperiode, og trenger kun sparsomlig tilførsel av næring.
Pass på at det ikke står vann i krukken, da ”drukner” den.
Vann jevnlig så får du et vakkert tre, som til og med kan få oliven til høsten…

Overvintring:
Tåler noen kalde netter, men må oppbevares frostfritt.
Oliventreet bør optimalt stå så lyst som mulig på en kjølig plass(4-8 grader) gjennom hele vinteren. Vann må den selvsagt også ha i vinter halvåret, men siden den står kjølig trenger den lite vann i denne perioden. Oliventreet mister en del blader gjennom vinteren, men når våren kommer, og den blir satt på et varmere sted, kommer nye blader, og etter noen uker har du et vakkert tre som pryder omgivelsene

DSCN3036

 

I kurven ved siden av har jeg funnet oppbevaring til alle mine stearinslys. Det er kjekt med en slik stor kurv som rommer de aller fleste lysene mine. Telysene har jeg i en egen krukke på kjøkkenbenken. Siden lysene kan være i mange forskjellige farver blir det lett et rotete uttrykk, det løser jeg ved å legge ett håndkle over. Til jul har det julemotiv, og ellers i året byttes det når jeg jeg har lyst på nye farver og motiv :o) DSCN3034 DSCN3034-001

Det er lørdag og helg :o) Vi skal kose oss og kanskje blir det en rusletur i Grimstad sentrum :o) Jeg håper dere alle får en super lørdag! Tusen takk for alle tilbakemeldinger og for at dere titter innom :o)

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

4 thoughts on “Oliventre og litt til

 1. Frøken Fryd says:

  Hei på deg :) Eg har vore veldig heldig med mine oliventre, kjøpte eit ganske stort et på Rema 1000 for 3-4 år sidan og det er like fint enno. Det har sin faste plass i stova ved altandøra og så flyttar det ut på andre sida av døra så snart temperaturen tillet det. Og treet stortrives det altså. Eg sleit litt med at det kom noko bomullsliknande greier på det, men etter å ha klipt det ned så forsvant det. Aner ikkje kva det var, men det har heldigvis ikkje komt tilbake.

  Så kjekt om du hadde vore med på treff, neste gong håper eg at det passer :) Ha ei fortreffelig helg

  Klem Eli

 2. Millas blåbærtua says:

  Oliventree er så fine men eg har dessverre litt lei tendens til å la dei dø,men flotte tips du kommer med her:)
  No ser eg fikentre er blitt populært i bloggverden,kanskje det må prøvast?
  Ønsker deg ein fine lørdag!
  Klem fra Lillian

 3. Annelise Edgarsdatter says:

  Fine disse trær’ne:) tror jeg må skaffe meg et…, eller to:)
  Fineste lørdagen til deg:)
  Annelise

Comments are closed.