Om uferdige strikkeprosjekt og garnlagre

Om uferdige strikkeprosjekt og garnlagre
Om uferdige strikkeprosjekt og garnlagre

Om uferdige strikkeprosjekt og garnlagre - det finnes en løsning

Det er vel ingen hemmelighet i strikkeverdenen at flere av oss både samler på garn og uferdige strikkeprosjekter. Da jeg laget strikkejournalen, var det viktig for meg å få med en oversikt over lageret vi gjerne har av garn, garnkvalitet, farger og mengder vi har. Imidlertid innrømmer jeg gjerne at det er en av sidene jeg ikke har fylt ut.... Rett og slett fordi det ble en så stor jobb med å gå gjennom alt jeg har av garn, samt at jeg i tillegg måtte ta stilling til hva jeg skulle gjøre med det.... Det var veldig mye enklere å handle nytt garn når jeg hadde et bestemt prosjekt på gang. 

Men nå har jeg begynt å romstere dypt nede i garnkurver, garnskuffer og garnhyller. Fram trekker jeg det ene nøstet etter det andre med vakkert garn i herlig kvalitet. Tenk at jeg hadde glemt at jeg har så mye fint garn.... Tja, en viss aning hadde jeg nok. Men altså, ettersom jeg har garn liggende flere steder, ble det jo en hel jobb med å gjennomgå det for å finne ut om jeg hadde det jeg trengte til de prosjektene jeg hadde lyst å prøve. Hva skjedde, jo jeg kjøpte nytt.

Et mål for 2018 - bruke det jeg har liggende på hobbyrommet

I 2018 har jeg imidlertid ett stort mål. I stedet for å kjøpe nytt, skal jeg så langt det er mulig, bruke av lageret jeg har på hobbyrommet. Dette gjelder ikke bare garn, men også andre hobbyprodukter. Det kan du lese mer om i blogginnlegg om Hobbykassen. Hver 14.dag fyller jeg hobbykassen med nye produkter og viser deg innholdet. 

For å ta i bruk alt garnet jeg har liggende, er det greit å ha en oversikt. Til det bruker jeg garnsiden i Strikkejournalen. Nå i mars kommer strikkejournalen ut i en ny og større utgave og garnsiden vil blant bli utvidet med ulike kategorier av type garn og farger osv. Jeg printer ut de sidene jeg har bruk for i strikkejournalen og setter de i en ringperm. Når jeg bruker tykt papir, kan jeg også lime på en liten garnprøve slik at jeg tydelig ser hvilke farger jeg har å velge i. 

Mulig jeg også må ha en oversikt over garn som katten og hunden har fått tak i.....

Om uferdige strikkeprosjekt og garnlagre

Uferdige strikkeprosjekter

I tillegg til garn, har jeg en hel rekke uferdige strikkeprosjekter liggende. Felles for alt dette er at det er gensere. Jeg husker nesten ikke sist jeg fikk en genser ferdig. Likevel har jeg fått det for meg at om jeg begynner på en annen genser, så vil jeg helt sikkert bli ferdig med den.... Ja, særlig. Disse ufoene som det kalles på strikkespråket, har vel egentlig aldri plaget meg noe særlig. De ligger jo der, og en gang blir det sikkert en ferdig genser. Men utfordringen er jo å huske at de ligger der. Om jeg stadig blir påminnet de, kan det jo tenkes at det pirker litt i samvittigheten og dermed trigger meg til å gjøre de ferdige. 

Små strikkeprosjekter som er raske å gjøre ferdige, de blir imidlertid ikke liggende. De er enkle å pakke i veska og tar ikke mye plass. Det blir derfor ikke en eneste ny genser på pinnene for disse prosjektene er ferdige.... 

Om uferdige strikkeprosjekt og garnlagre

Eldste uferdige strikkegenser

Denne offwhite genseren i ull har vært bortgjemt i en kurv i mange år. Det er bare armene og halsfellingen igjen.... Et vakkert mønster og et nydelig garn. Mon tro hvilket garn det kan være jeg har brukt her. Tenk, ingen av nøstene har magebånd med merke på seg. I oppskriften er det heller ingen garnopplysning, så her må jeg gjette. Trolig bli min mor satt på prøve neste gang hun er her. Etterhvert som jeg rydder meg gjennom garnlageret, kan det nok tenkes at jeg finner det jeg leter etter, men inntil videre får det være et mysterium. 

Om uferdige strikkeprosjekt og garnlagre

Strikket sommergenser

Denne genseren ble rett og slett en fiasko fra ende til annen. Bildet av genseren i oppskriften viste en genser med tett og fin glattstrikking. Jeg satte i gang og brukte pinner og garn som det sto i oppskriften, strikkefastheten stemte, og jeg begynte med genseren. Jeg tenkte imidlertid ikke over at resultatet på strikkeprøven så helt annerledes ut en den ferdige genseren, avbildet i oppskriften.

 Allerede noen centimeter opp på bolen så jeg at dette slettes ikke ble slik som på bildet. Det viser seg at det er oppgitt alt for tykke pinner i oppskriften. Noe frustrert fikk jeg oppgitt av de som solgte oppskriftheftet, at neida, det var riktig slik det sto i oppskriften, men det kunne tenkes at modellen avbildet i heftet var strikket med tynne pinner. Jeg gikk hjem, rakk opp hele genseren, og begynte på nytt. Tynnere pinner og flere masker, og så ble det med det.... Nå gjelder det bare å finne garnnøstene som hører til, da kan det tenkes jeg blir ferdig med den til sommeren.... 

Om uferdige strikkeprosjekt og garnlagre

Enda er det noen flere uferdige og slik skal jeg løse det

Denne genseren er min datters strikkeprosjekt. Nå skal det sies av jeg handlet det inn til henne, uten at hun egentlig hadde bestemt seg for å strikke noe som helst. Egentlig liker hun ikke å strikke og egentlig var det bare dumt av meg å kjøpe det inn. Likevel, hun valgte selv fargen etter at jeg sendte bilder av garnnøstene i butikken, så helt uvitende var hun da ikke. Hit men ikke lenger, og så skulle mor overta.... Og her ligger det fortsatt, et enkelt rettstrikkingsprosjekt det bare er å gripe tak i.... 

En blå og hvitstripete bomullsgenser ligger også uferdig i strikkeposen sin. Nå er det klart for felling til hals og strikking av armer. Måtte jeg bare klare å motivere meg til å få den ferdig... 

Dette skal jeg gjøre for å bli ferdig

Først og fremst blir det en helt ny side i strikkejournalen hvor uferdige strikkeprosjekt kan legges inn. Selv kommer jeg til å legge inn hvert eneste strikkeprosjekt jeg begynner på og når jeg har begynt. På det viset har jeg en veldig god oversikt og dette vil nok pirke litt i samvittigheten min.... Enten fullfører jeg prosjektet eller så rekker jeg opp og bruker garnet til noe annet. 

Nr. 2. Jeg begynner ikke med nye genserprosjekt før jeg har avsluttet de jeg holder på med. Kanskje er det ikke meningen at jeg skal strikke gensere, kanskje er det helt andre strikkeprodukter jeg skal lage.... 

Nr. 3. Uferdige strikkeprosjekt skal opp i hobbykassen min. Alt som legges i hobbykassen min blir jeg faktsik ferdig med. Noen ganger bruker jeg litt mer tid enn to uker, men det er greit. Hobbykassen er altså den mest suverene hobbykalenderen jeg har laget meg. Ved hjelp av den prioriterer jeg tid til hobbyene mine, og jeg blir ferdig. I neste hobbykasse vil du nok finne et av strikkeprosjektene nevnt ovenfor her, og jeg lover å fortelle deg hvordan det går!