Jeg har oppdaget en blogg med sprudlende sy selv produkter

Det kan nok hende at du som er glad i å sy, allerede har oppdaget denne bloggen. Det hender jeg titter litt rundt for å se om det finnes inspirasjon til å lage noe som ikke tar så lang tid. Noe man kan starte med på ettermiddagen og blir ferdig med samme kveld. Det var da jeg oppdaget Minki´s worktable. Her er det både små og store prosjekter, noe enkelt og noe tidkrevende. Jeg falt først for fargene, de søte og gode fargene som gjør at jeg tenker på vår og sommer. Deretter begynte jeg å legge merke til detaljene. De ørsmå, men forseggjorte detaljene som gjør hvert produkt til noe helt spesielt. Først fant jeg disse friske og flotte vårtaggene. Se på de ørsmå applikasjonene på den nederste taggen.

Via Minkis worktable

Her er noe av det jeg liker med disse små produktene. De forseggjorte applikasjonene, den broderte skriften med koselige meldinger. Disse nåleputene er både vårlig og koselig.

Slike små vesker som dette kan benyttes til det meste. Det jeg likte med denne er den romslige fasongen. Den er ikke “flat” som mange vesker er. Her er det plass til litt av hvert. Legg også merke til de små ordene som er brodert på vesken. Først er ordene påskrevet med blyant, deretter er den sydd på med maskin. For en broderimaskin er det ingen sak å lage slike herlige små detaljer, men det er fullt mulig og sy de for hånd også. Det tar bare litt lenger tid….

Dette søte veggbildet har fått sitt motiv fra en barnetegning. Ved å overføre motivet på tøyet og deretter sy eller applikere rundt, er det mange flotte motiv som kan trylles fram. Søtt og dekorativt på  barnerommet og som et minne.

Sy et bokmerke, nesten som scrapping dette, bare med tøy, nål og tråd. Dette er ikke så vanskelig, men det er en fordel med en symaskin du kan sy på “frihånd” med evt. en broderimaskin dersom du vil at det skal gå raskt unna. Her kan restestoffer og avklipp få nytt liv. Morsomme og hyggelige gaver. Jeg hadde i alle fall blitt veldig glad om noen hadde gitt meg en slik gave!

Nå er snart denne torsdagen over. Jeg hører snakk om at dette er første sommerdag…. Ja, ja, den begynte bra med sol og fint vær. Etterhvert gikk det over til snøbyger og vind. Men litt fargerike syprosjekter må jo bare være litt oppmuntrende. Det er uansett snart vår og vi har mye å glede oss til. Ha en herlig kveld!

Enda mer sy inspirasjon finner du under “Syglede”. 

Klem fra Nina