På oppdagelsesferd i nabolaget

Å dra på oppdagelsesferd i nabolaget høres kanskje ikke så spennende ut, men når nabolaget er helt nytt og man er på ferie, ja, da er det faktisk spennende. Jeg liker å se hvordan lokalbefolkningen bor, noen steder kommer man så nært at du kan se hva de spiser til middag og hvilke bøker de har i hylla. Bitte små landsbyer i Frankrike har gjerne turist “stien” gjennom trange gater hvor du nesten føler at du er på tur inn til menneskene som bor der. Sjarmerende, morsomt og litt rart på samme tid :o) Vi ser imidlertid mye av det stikk motsatte også. Eiendommer med flotte innganger og høye gjerder. Noe steder er det umulig å se husene, andre steder skimter du såvidt de flotte husene. Denne eiendommen ligger rett ved Gigaro stranden, ikke langt unna St.Tropez. De har nok en fantastisk havutsikt fra verandaen sin :o)

DSC_1567 DSC_1568

Monaco kjenner de fleste til og det er ikke fritt for at det finnes en del flotte eiendommer i åssidene rundt Monaco også….. I bratte fjellsider er det vel bare fantasien og pengene som kan stoppe utnyttelsen av tomtene….. Sjekk den oppbygde innkjørselen til dette huset….

DSC_1625Storslåtte eiendommer med murer, portaler, trapper og søyler, de har det nok ganske greit de som bor her også :o) Og slik som dette ligger husene, på rekke og rad rundt Monaco.  DSC_1626

Her er vi tilbake i “vår” by, Cavalaire Sur Mer. En liten kveldstur resulterte i mange bilder og mange drømmer om eget inngangspart. Nå må det sies at det er lite frost om vinteren i Sør Frankrike, det er nok langt enklere og billigere å sette opp mur her nede enn i vårt vinterkalde land :o)

DSC_2463 (2)

Vakre steinheller, nydelige blomster og masse grønt…. Jeg slutter aldri å la meg imponere over gjerdene….. og portene….

DSC_2464 DSC_2467

Her var ikke porten stengt, jeg lurer på hva som som skjuler seg bak svingen her. Jeg er ikke så modig at jeg turte å snike meg opp her for å se, men åååå så gøy det hadde vært og tatt en titt, hi, hi :o) Utrolig flott innkjøring er det i alle fall.

DSC_2468

Disse blomstene vokste overalt i feriebyen vår.

DSC_2470

Palmer, store trær som skjermer for sola og et typisk fransk hus. Herlig :o)

DSC_2472

Morsomme, knallrøde detaljer fanget oppmerksomheten min her. Ser du damene på porten…..

DSC_2483Denne klatrende planten fant jeg på en vegg i landsbyen Gassin. Jeg skulle gjerne hatt en vegg dekket med slike blad, men trevegger og slike klatrer er jo ingen god kombinasjon :o) DSC_3328Nå er en lang fotballhelg over. Jentene våre kom til finalen i B sluttspillet så det ble mange kamper spredt over to dager. I tillegg ble det mange timer med dugnad, noe som jo både er sosialt og gøy. Nesten rart å tenke på at dette var vår siste Levanger cup, vi har vært med hvert eneste år siden 1998 og nå er det slutt. Uansett, det var rett og slett veldig godt å komme inn i varmen og sette seg ned :o) Nå skal vi forberede oss på skolestart i morgen, minstejenta har sin første dag på ungdomsskolen og spenningen er nesten til å ta på :o)  Håper dere alle får en herlig søndagskveld og en god, ny ukestart!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

2 thoughts on “På oppdagelsesferd i nabolaget

  1. Marit says:

    Å ja det var nok spennende, det er jo en litt annen verden en de fleste er vandt med.
    Så flotte hus og hager, en ser på porten at her er det velstand.

    Fine bilder, ha en strålende ny august uke, Marit.

Comments are closed.