På trappa vår

Inngangspartiet er viktig synes jeg. Her kan man pynte og ordne hele året og med ulike tema avhengig av sesongen. Hos meg er det fortsatt sommer selv om mange liker å trekke inn høsttemaet nå. Sommerblomstene står i full flor dersom de ikke ble avglemt i ferien :o) Siden vi har dør rett ut til hagen fra kjøkkenet, trekker vi ut så fort det er oppholdsvær og noen lunde temperatur, herlig :o) I dag virker det som at været ikke helt klarer å bestemme seg. Det blåser, er ganske varmt, sola titter fram fra mørkegrå skyer. Jeg springer litt ut og inn og klarer ikke helt å bestemme meg jeg heller for hvor jeg skal være :o) Her kommer noen bilder fra inngangspartiet vårt.

DSCN3959

 

Jeg kjøpte for noen år siden denne sittegruppen i gråmalt smijern. Det er skikkelig tungt og siden vi har tak over inngangen kan det stå her året rundt, til og med i de verste vinterstormene :o)

DSCN3956

Denne stauden står på baksiden av huset, jeg måtte bare vise den fram her den står så frodig og flott :o) Kurven den står i ble plassert der for ett år siden med en sommerblomst i. Den ble avglemt da jeg ryddet i fjorhøst, da jeg syntes den var så fin der den sto. Da jeg skulle flytte den i vår viste det seg at røttene på sommerblomsten hadde vokst ned i bakken under og kurven satt bom fast. Så nå får den stå der til det ikke er mer igjen av den :o) det var jo bare å plante nytt nedi.

DSCN3939 DSCN3960

Jeg liker å plante i kurver, og i slike grå krukker som dette. Jeg husker ikke helt hva de er laget av, men de får slik en vakker patina avhengig av luftfuktighet og hvor mye vann som er i krukkene. De er ganske tunge så de tåler en storm eller to. I tillegg er de frostsikre så mine får stå ute om vinteren også.

DSCN3961 DSCN3962

Her er en annen favoritt. Disse avlange “betongkassene” er laget i en slags betong, men de er langt lettere å håndtere. Også disse tåler vinterkulden svært godt.

DSCN3963

Jeg har fjernet blomsterbedet som lå tett inntil husveggen her ved inngangsdøra. I stedet la jeg en duk på bakken etter å ha fjernet alt ugress og la et lag av dekorstein på den. Krukkene er mye enklere å holde rene for ugress og siden jeg ikke vanner bakken her trives ikke ugresset ved husveggen lenger heller :o)

DSCN3966 DSCN3967

Nå skal jeg nyte en kopp kaffe i sola før vi skal sette i gang prosjekt “tømme-jenterom-og-flytte-inn-på-nytt-rom”. Kanskje må jeg ha to kopper kaffe, hi, hi :o) På tirsdag skal dere få se hvordan det ble med nymalt gulv :o) Håper dere alle får en fin fin søndag der dere er!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

6 thoughts on “På trappa vår

 1. Millas blåbærtua says:

  Hihi sånn er været her og,sånn ubestemmelig og blir litt sånn ut og inn her og!
  Nydelig hos deg og inngangspartiet er jo det første ein møter,eg har ikkje hjerte til å kaste sommerblomstrene for å erstatte dei med høstlyng så må stå lenger:)
  Ønsker deg ein fine søndag!
  Klem fra Lillian

 2. Hanne says:

  Har vært både høst og sommer her også, svarte skyer med pøsregn og strålende sol om en annen. Men det har vært skikkelig deilig og varmt når sola var fremme så da får vi bare stå over når det åpner seg;)

  Inngangspartiet vårt har egentlig blitt litt oversett i sommer. Innkjørsel og garasje er slik plassert at det er mest praktisk å bruke kjellerinngangen og da glemmer vi ofte å se hvordan det ser ut utenfor inngangsdøra der alle andre kommer;D Akkurat nå er det bare lyslykter der men etter å ha lest dette innlegget ble jeg litt inspirert til å sette ut planter igjen – du har det veldig hyggelig og fint:)

  Håper du får ei god ny uke, her er det skolestart i morgen og vi er spent alle mann:)
  Varm klem til deg
  Hanne:)

Comments are closed.