Papirgirlander og bordpynt med varme farger

Papirgirlander og bordpynt med varme farger
Papirgirlander og bordpynt med varme farger

Papirgirlander og bordpynt i varme farger

Fortsatt er det litt høst, selv om mange nå er i full gang med å lage julepynt, kjøpe julegaver og tenke på høytiden som ligger foran oss. Selv har jeg så vidt kommet igang med juleplanleggingen ettersom jeg jobber meg dag for dag gjennom førjulsboken. Ute regner og blåser det, men det gjør ingenting så lenge man har det godt og varmt innendørs. Lageret med stearinlys begynner å ta slutt, det er på tide å fylle det opp. En ny honningkrukke med deilig og kortreist innhold er kommet i hus for å sette god og søt smak på teen. Og det aller beste, hobbyprosjektene ligger klare. November er faktisk ikke så aller verst.

 I dag vil jeg vise deg hvordan du kan bruke papirblader til å lage papirgirlanderen på bildet og bordkort. Dette er et koselig prosjekt som også barna kan være med å lage. 

Papirblader

Bladene jeg har brukt får du kjøpt i nettbutikken min, og de kan printes de ut på helt vanlig papir så mange ganger du vil. Du får to ark med 9 ulike bladmotiver. Jeg har kost meg med å klippe ut blader mens jeg har hørt på podcaster eller tittet litt på tv. Ettersom du kan printe de ut så mange ganger du vil, er dette også morsomt for barna å prøve seg på. Det gjør ingenting om deler av bladet blir klippet bort og barna får utfordret klippeferdighetene sine. Det er også gøy å kunne lage bilder og collage eller pynte en gren med høstblader etterpå.  

Papirgirlander og bordpynt med varme farger

Slik lager du en papirgirlander

Jeg har alltid tenkt at det er så mye arbeid med å lage en papirgirlander, men da jeg først kom igang, gikk det unna i en fei. Har du en printer og papir, en saks, en taustump og lim, da kan du lage denne nydelige høst girlanderen på en ettermiddagsstund. Den blir lekker både som pynt på høstbordet og som dekorasjon på veggen eller et skap. Til denne girlanderen fant jeg en passende taubit i kjøkkenskuffen. Du kan også bruke silkebånd, husholdningshyssing, tynn ståltråd i en flott farge og annet som kan passe til dette prosjektet. 

Limpistol kan benyttes til så mangt og den ville nok ha vært førstevalget mitt, hadde jeg ikke kommet over "glue dots" som jeg hadde liggende på hobbyrommet. Ettersom min girlander skal ligge som dekorasjon på bordet og ikke henge, så ble det et godt nok å feste bladene med glue dots. Til hengende girlandere vil jeg anbefale kraftigere lim. 

Bladene festet jeg til tauet og noen steder til hverandre for at de skal holde seg på plass. Du kan legge de så tett du vil og litt på kryss og tvers for å få den effekten du vil ha. Det kan være greit å legge bladene utover først for å se om du får den fargevariasjonen i bladene som du vil ha. 

Papirgirlander og bordpynt med varme farger
Papirgirlander og bordpynt med varme farger

Bordkort og serviettpynt 

Bladene kan også brukes til bordkort eller pynt på serviettene. Du kan feste flere blader som en bukett på servietten, eller du kan bruke ett enkelt. Knyt de fast med passende bånd, eller med husholdningshyssing som jeg har brukt. Bladene kan også festes med klyper på glassene eller bindes til stetten med et vakkert bånd. 

Skriv på navn eller en liten hilsen på bladene, kanskje også en liten quiz eller en rebus på baksiden for å sette i gang selskapet. En såkalt "ice breaker". Hva med å skrive en hyggelig setning eller to om hver enkelt gjest på baksiden av hvert blad. Bladene blandes slik at det ikke havner på "eierens" tallerken. I løpet av selskapet kan dette bli en morsom lek der de andre skal gjette seg fram til hvem det er snakk om. Dette passer godt i litt mindre selskap der ikke alle kjenner hverandre, og er en flott måte å bli bedre kjent på. 

Papirgirlander og bordpynt med varme farger
Papirgirlander og bordpynt med varme farger

Glassbrikker

Jeg har blandet og brukt både naturlige blader og disse bladene i papir, og det er helt klart mange flere bruksmuligheter med papirbladene. Her har jeg lagt de på bordet som glassbrikker. Aller mest for at de tar seg flott ut, men også litt for å beskytte bordplaten. Du kan også legge bestikket og dessertskjeen på et blad. Servere du kaffe i kopp med tefat, kan du legge et blad på fatet som pynt.  

Papirgirlander og bordpynt med varme farger
Papirgirlander og bordpynt med varme farger

Lag høyde på dekorasjonen

Et vakkert bord trenger ikke ha høye dekorasjoner dersom målet er at gjestene skal kunne se hverandre og prate sammen. Du kan likevel lage litt høyde i form av grener i en vakker vase, en enkel blomst i smale høye vaser eller stettfat med lave dekorasjoner på. Til dette bordet som er en blanding av rustikk og porselen, kunne det vært flott med en enkel trollhasselgren. Du kan også være pent med lerkegrener eller vanlig grener fra hagen. 

Papirgirlander og bordpynt med varme farger
Papirgirlander og bordpynt med varme farger