Påskestemning på bordet

Påskestemning på bordet
Påskestemning på bordet

Påskestemning på bordet

Noe av det fineste med påsken er forventningen om vår, nytt liv, glede, sol og friske farger. Kanskje er du så heldig og har fri sammen med familie og venner. Da er gjerne de lange, gode måltidene noe vi setter ekstra stor pris på. Enten vi er hjemme, på fjellet, eller ved sjøen, så er det litt ekstra stas å skape påskestemning på bordet. Kanskje er du ikke en som pynter så mye til påske ellers i huset, og da er gjerne bordet det stedet hvor påskepynten dukker opp.

Minimalistisk eller overdådig, fargesprakende eller nøytralt 

Det er jo så mye flott å velge i når man skal pynte et bord. Tallerkener, servietter, lys, blomster, kopper, glass og pynt, ja det er lett å la seg friste til å skaffe noe nytt. Selv er det sjelden jeg kjøper nye kopper og kar, men blomster og lys, det må jeg ha. I dag får du en hel rekke med bilder å kose deg med. Her er alt fra det nøytrale til det fargesprakende, fra det enkle til det overdådige og vil du ha enda mer inspirasjon, kan du ta en titt på påskebildene jeg har samlet fra Pinterest. Alle bildene i dette blogginnlegget er hentet derfra. 

Påskestemning på bordet

Nøytrale kopper, farger på tilbehøret

Ikke alle har anledning og plass til å kjøpe og oppbevare eget påskeservice. Det er derfor smart å tenke på at nøytrale farger på kopper og glass kan brukes hele året. Stemningen setter du med farger og tilbehør i form av blomster, servietter, pynt, duker og annet tilbehør.

De tre neste bildene er hentet fra Lagerhaus (affiliatelenke) som fører rimelige produkter med en enkel og litt leken stil. Det er lett å bli glad i de "naive" blomstermotivene som får meg til å tenke på vår når jeg ser de sammen med tulipaner og dekorerte påskeegg. Når sommerblomstene står i fullt flor, vil de være like flotte sammen med prestekrager og andre markblomster og se for deg hvordan de vil ta seg ut sammen med høstens flotte farger.... 

Tenk gjerne på hva kopper, fat og glass skal brukes til før du handler inn nytt, tenk framover og se for deg hvilken pynt og farger som passer sammen. Er det sesongkopper, eller vil du finne det naturlig å dekke på året rundt med de samme koppene. Ta en titt på utvalget hos Lagerhaus (affiliatelenke) akkurat nå. 

Påskestemning på bordet
Påskestemning på bordet
Påskestemning på bordet

Påskepynten

For deg som elsker å pynte og dekorere er det uendelig med inspirasjon å hente. Bittesmå egg kan du dekorere selv eller kjøpe ferdig på hagesentre, hobbybutikker eller blomsterbutikker. Redene bygger du selv med grener fra hagen eller skogen. Nå er det også tid for å hente inn grener som du kan drive fram blader og blomster på til påske. Kirsebærgrener er enkle å drive fram og selv etter blomstringen holder de lenge på blomstene om du lar de tørke. Et vakkert og dekorativt vårtegn.

På denne tiden av året er tulipaner og andre vårblomstrende løkplanter i fullt flor hos hagesentre og blomsterbutikker. Dersom du tåler å ha løkplanter innendørs, er det bare å nyte å glede seg over de vakre og flotte blomstene på denne tiden av året. 

Jeg har ikke så veldig mye påskepynt, men det jeg har blitt tatt fram år etter år og påskebordet pyntes hvert år med noe av denne pynten. Blomster og naturpynt endres hvert år og skaper ny stemning og nye bord hvert eneste år. 

Påskestemning på bordet
Påskestemning på bordet
Påskestemning på bordet

Pasteller eller rustikke bord

Vi har feiret påske ved sjøen i en lys hytte hvor vårens pasteller passer perfekt inn. Etter at vi solgte sjø hytta og skaffet oss hytte i fjellet, er det et tøffere og mer rustikt miljø som er base for påskepynten. Påskebordet med pasteller er så vårlig og friskt som det er mulig å få det. Det rustikke bordet er kanskje ikke særlig påskepyntet, men se for deg de røde bærene byttet ut med friske, blomstrende grener eller en enkel tulipan. 

Noen tulipaner har ikke stått i vann når du kjøper dem. Disse kan du trygt bruke som pynt på serviettene, men husk at de må stå kjølig fram til de skal brukes, og de må ikke ha vært i vann først. Etter måltidet snitter du hver tulipan og setter de i en vase med litt vann. 

Påskestemning på bordet
Påskestemning på bordet
Påskestemning på bordet
Påskestemning på bordet
Påskestemning på bordet
Translate »