Påskestrikk og påskehekling

Også denne fredagen blir det påskestrikk i blogginnlegget. Men hva er egentlig påskestrikk? Er påskestrikk kun strikking av påskekyllinger, påskeharer og ett plagg med påskegult, eller er det rett og slett et strikketøy som du skal kose deg med i påsken? Tja, det er vel en lett blanding av alt dette og derfor inneholder dagens blogginnlegg nettopp det. En lett blanding av påskepynt og strikk du kan kose deg med i påsken. I tillegg er det noen innslag av påskehekling for deg som mestrer den kunsten også. Selv koser jeg meg glugg i hjel når jeg kan ta fram strikketøyet, noe godt å drikke og se en koselig serie på tv.

I en del av strikke innleggene mine henviser jeg til Ravelry. Ikke alle er så godt kjent med det nettstedet, men kort oppsummert er dette en nettsiden hvor håndarbeidsglade mennesker samles og deler oppskrifter og bilder av det de lager. Noen oppskrifter er gratis og noen må du betale for. Det er imidlertid gratis å registrere seg som bruker av siden, og for å få tilgang til oppskriftene, må du være registrert.

Dagens innlegg starter med denne herlige strikke vesken. Dessverre fant jeg ikke opphavet av vesken, men vi gleder oss like fullt over det vakre bildet og symbolet på hvor heldige vi er som har en slik morsom hobby som strikking. Så, samle strikketøyet ditt og kos deg med nye prosjekter.

030f211347638b351d0eaf8b47816c09

Denne vesken måtte jeg ta med på grunn av fargene. Du som har levd på jorden noen år, husker nok tilbake til den tiden da sennepsgul var en viktig farge både i interiør og klær. Jeg har alltid likt kombinasjonen grå og gul og denne vesken hvor også brunt er en del av fargekombinasjonen, gir et godt og jordnært inntrykk.  Det finnes utallige oppskrifter på vesker og bager, ved å trykke på linken under bildet finner du mange ulike varianter.

e2f31d10495704c913114a1bd3e2a8eb
Via Ravelry

Siden vi snakker om påskestrikk og gult gjerne hører med til påsken, ble dette dagens favoritt for min del. Se så nydelig fargekombinasjon, gult gjør meg glad. Gult er ikke bare påskefarge, men også vårens farge. Tenk, snart vil de søteste små hestehover snart stikke sine gule bustehoder opp av grøftekantene. Pynt deg med gult i vår du også.

Via Ravelry
Via Ravelry

Dette bildet ble med rett og slett for å inspirere deg til å tenke på andre farger når du strikker skjerf. Den nydelige gule fargen er lekker til sorte, grå og blå jakker som mange av oss tar på oss hver dag. Det følger ikke med link til oppskriften på dette skjerfet, men ta en titt innom kategorien strikkegleder – hvor jeg har samlet alle strikke innleggene mine. Der vil du finne egne innlegg om skjerf.

6d3489b39111da16864c2b555996370f

Barna må også få sine påskeplagg. For mange er kanskje ikke påskelam forbundet med påskepynt, men med mat. Likefullt er dette teppet skikkelig herlig til en liten skatt.

Via Twosisters crafting

Det finnes så mange nydelige påskeharer som kan strikkes og hekles. Jeg var på jakt etter en gratis strikke oppskrift til deg som er litt mer forseggjort enn de aller enkleste prosjektene. Denne søte harer er fra Drops og oppskriften er gratis. Søker du på Etsy og Ravelry vil du finne enda flere oppskrifter. Men denne ble en favoritt, bedårende.

 

Via Drops

Her fant jeg noen festlige påskehare egg. Jeg vet ikke helt hva disse søte små egentlig er, men morsomme og sjarmerende var de nå i alle fall. Og som du ser, disse er heklet. Siden jeg ikke er noen hekler, vet jeg ikke om dette kan sies å være enkelt, men mange søte varianter av denne sorten fantes det i alle fall hos Lanukas. Det skal være mulig å oversette siden slik at du får oppskriften på norsk.

Via Lanukas

Følger du med på instagram har du nok sett mange nydelige hekleprosjekter av babyleker. Jeg synes denne biteringen var skikkelig koselig. Oppskriften får du gratis hos Top Crochet, men du må registrere deg med epost adresse for å få lastet ned oppskriften.

Via Top Crochet

Helt til slutt disse søte og fluffy eggevarmerne. Dette er fine prosjekt å bruke restegarn på da det ikke går med så store mengder garn til hver lille hare. Men det hadde jo vært koselig med en hel liten familie i samme garntype. Skjønn vertinne gave i påsken kanskje. Oppskriften får du gratis via Drops.

 

Via Drops

Da nærmer helgen seg igjen og forhåpentligvis får vi sol og oppholdsvær slik at vi alle kan nyte noen timer utendørs. Med solen kommer energien og arbeidsgleden og forhåpentligvis får jeg unna massevis av husarbeid denne helgen…. Og kanskje fristes jeg til å ta strikke pinnene fatt for å gjøre ferdig et strikkeprosjekt jeg har liggende. Ha en herlig fredag og helg. Neste fredag har jeg strikkejakker som tema på bloggen, det er bare å glede seg.

Klem fra Nina 

Gå ikke glipp av ukens blogginnlegg. Meld deg på nyhetsbrevet som kommer ut hver fredag. Her får du en oppdatering av ukens blogginnlegg, samt tips, råd og inspirasjon som bare deles med følgere av nyhetsbrevet. Meld deg på i dag og gled deg til neste fredagshilsen.

 

Translate »