Påskestrikk – strikkeglede – gratis oppskrifter

Det er et eller annet med denne strikkefredagen som gjør meg ekstra glad. Kan det være at vi har kommet til mars måned og våren ikke er så langt unna. Jeg tror det må være det. Samtidig herjer forkjølelser, feber og divers sykdommer på skoler og arbeidsplasser og noen har startet med allergi medisiner. Våren kan være en tøff tid for mange, derfor er det ekstra viktig å ha noe å glede seg over. Jeg håper derfor dagens blogginnlegg med massevis av forskjellig påskestrikk kan sette skaper gleden i førersetet. Farger er viktige for oss på denne tiden av året. Det er også noe naturen selv tar ansvaret for, bare tenk på de irrgrønne fargene i bladene som gjør seg klare til å sprette, de skarpe fargene i løkblomstene som etterhvert skal titte fram av jorden, for ikke å snakke om sola som gjør at vi plutselig kan tenke på å finne fram solbrillene igjen. I dag bobler det av påskestrikk og strikkeglede i fredagens innlegg. Jeg har samlet enn lett blanding av påskepynt og ullsokker og den skjønneste lille påskeluen. Noe skal strikkes, noe skal hekles og noe lager du av de skjønneste garn pomponger. Aller først ut er denne kaninen…. Har du sett så skjønn den er. Oppskriften er gratis og du finner som vanlig linkene under bildet. Hekle kaninen i de fargene du liker best og se etter om du ikke har noe friskt og fint reste stoff du kan bruke i ørene og på potene.

Påske
Via Ravelry

Dette bildet hentet jeg fram rett og slett fordi jeg liker fargene så godt. Selv har jeg en annen oppskrift jeg strikker kurver etter som jeg trives med. Ta kontakt med meg om du ønsker oppskriften.

Påske
Annies Craft Store

Har du en liten sjarmis i familien. Kanskje ville dette blitt en perfekt påskegave. Nydelig som påskepynt i en gang eller på barnerommet når den har blitt for liten.

Påske
Ira Rott

Her er et tips for skoleklasser og andre som trenger et enkelt prosjekt. Felling og øking av antall masker er ikke nødvendig her. Her skal det strikkes en kvadrat med rettstrikking. Deretter skal det sys noen enkle sting og snurpes litt. Resultatet blir jo så fint til slutt.

Påske
Jo So & sew

Disse søte små kaninene lager du med pomponger eller dusker som vi sa da jeg var liten. Toppluen fikk gjerne en slik dusk og det er både enkelt, raskt å gøy å lage disse. Bruk forskjellige farger, restegarn er supert og du kan variere utseende og størrelse avhengig av garntype.

Påske
Wonderful DIY

Høner og påske hører liksom sammen. Dette er et enkelt prosjekt, men litt pirkete dersom du ikke liker å strikke bittesmå produkter.

Påske
Claire-Garland

Søte, små kaninstrømper til prinsessen i huset.

Påske
Drops Design

Påskestrømper for den som er litt større.

Påske
Drops Design

Her er både kylling og egg strikket. Dette hadde jeg gjerne pyntet med på påskebordet.

Påske
Alan Dart

Er du glad i påskeegg og pasteller vil disse eggene passe perfekt hos deg. I motsetning til Arne og Carlos strikkede påske egg, har disse eggene fått brodert på mønsteret sitt.

Påske
Purl Soho

Håper du får en super fredag og ei herlig helg. Strikketøyet får ligge i ro også denne helgen for min del. Nettbutikken derimot, den skal fylles opp med nye produkter og det gleder jeg meg til. Ikke glem å ta turen innom STRIKKEGLEDER hvor du finner de andre strikke innleggene mine. Der vil du også finne mer påskestrikk.

Klem fra Nina 

Translate »
%d bloggere liker dette: