Passivhus i massivtre – min lillesøsters kule funkishus

Ferien i år endte på sørlandet hos min lillesøster og hennes familie. Det har vært planlagt helt siden det nye huset deres ble ferdig i fjor. Jeg har gledet meg helt utrolig til å få oppleve dette funkishuset som er bygget i massiv tre. Huset er passivhus og vegger og etasjer er bygget på fabrikken og rett og slett heist på plass. Det har vært gøy å følge med i byggeprosessen, det gikk sannelig raskt fra de startet graving på tomta i mai 2014 til de flyttet inn i november samme år. Huset er tegnet og bygget av Hemato eiendom fra Grimstad. Det var spennende å ta de første skrittene inn i huset, øynene gikk trill rundt, og det var umulig å få overblikk med en gang. Men oj så lekkert! Her er det gjort mange smarte og gode løsninger som jeg er overbevist om at de vil trives godt med i mange år.

IMG_9868

 

Utvendig er huset kledd med malmfuru fra Åmli i AustAgder. Dette skal litt etter litt grånes naturlig. Det er også mulig å sette det inn med jernvitrol for å påskynde gråningsprosessen.  passivhouse funkishouse #funkisstyle on instagram IMG_9604

Interiørbildene er lånt fra instagramkontoen til funkisstyle Har du instagram anbefaler jeg en tur innom. Der finner du mange herlige interiørbilder og stemningsbilder. Du kan også trykke på linken og få sett bildene uten å være på instagram. Her er favoritthjørnet mitt :) Selv om bildet er noe uklart og det nesten ser ut som det er gråvær, er det et fantastisk lys her på dagtid. Utvendig er vinduene skjermet med screens, de siler lyset vakkert og gjør at det ikke blir for varmt innendørs.

passivhouse funkishouse #funkisstyle on instagram

Kjøkkenet er råstilig. Jeg liker fargene og jeg forelsket meg i isbitmaskinen….. benkeplaten i stein er lekker, og her ser vi så vidt massivtreveggen ved kjøkkenvinduet. Veggene er hvitlaserte.

passivhouse funkishouse #funkisstyle on instagrampassivhouse funkishouse #funkisstyle on instagramhttps://instagram.com/funkisstyle/

Den store verandaen er perfekt til en kopp kaffe etter middagen eller et glass vin litt utpå kvelden :)

https://instagram.com/funkisstyle/

Fra trappehuset hvor det er lyst og lekkert. Her ser vi mye av trestrukturen i veggene, da det kun er lasert.

https://instagram.com/funkisstyle/https://instagram.com/funkisstyle/

Det er store vinduer i mange rom og utsikten fra dette rommet er sannelig ikke verst.

https://instagram.com/funkisstyle/

https://instagram.com/funkisstyle/

Badene er nøye planlagt og det er brukt store fliser i kombinasjon med mosaikk, lekkert!

Processed with VSCOcam with hb1 preset
https://instagram.com/funkisstyle/

Jeg avslutter omvisningen med et bilde fra en av verandaene, her er det benyttet betongdekke, noe som også skal legges på bakkenivå foran huset etterhvert.

IMG_9852

Huset er spesielt, det har mange vinkler når du ser det fra utsiden, men dette merkes ikke innendørs, her er det store flater og gode romløsninger.  Vil du høre mer om dette huset og hvordan det er bygd, så kan du ta kontakt med meg på epost, så videreformidler jeg meldingen. Du kan også ta kontakt direkte med funkisstyle på instagramkontoen hennes :) Nå skal jeg ta med meg kaffekoppen og strikkinga mi ut på hyttetrappa, det er herlig, godt og varmt ved sjøen i dag :) God søndag til dere alle.

Klem fra Nina 

2 thoughts on “Passivhus i massivtre – min lillesøsters kule funkishus

 1. amdesign says:

  Hei på deg Nina!!!
  Sååååååå lenge siden sist.
  Blir dårlig med blogging og blogglesing om sommeren.
  men nå er sensommeren her, og i dag har jeg vært inne her hos deg!!!!

  Ønsker deg en superfin dag!!!
  Så blogges vi snart igjen! Klem fra Anne-Marit

Comments are closed.