Project life januar – Her er mine første albumsider

Project life januar - Ny start
Project life januar - Ny start

Project life januar - Ny start

Bortsett fra våren, så er januar en av de månedene i året jeg liker aller best.  Det er så mye med januar som liksom roper etter en ny og frisk start. Jula skal vaskes ut, og alt blir renere og luftigere inne. Januar er også vanlig  å ha som tidspunkt når du skal sette deg nye mål, og komme i gang med noe nytt. Bulletjournaler, notabøker, kalendere og lister, begynner på ny frisk i januar.  Ja, det er nesten som hele januar utstråler "Ny start" og "nå er det tid for å komme i gang". Det har jeg gjort nå.... 

Etter mange år med bildene liggende i skyen, har jeg nå gjort alvor av å printe de ut på papir. Ja, jeg har til og med kjøpt fotoalbum og de første sidene er nå klare. Denne gangen gjør jeg det mye enklere enn da jeg for mange år siden laget fotoalbumer til ungene. Nå bruker jeg ferdige sider med plastlommer, printer ut de bildene jeg trenger og printer ut Project lifepakken for januar. Det var et herlig kaos med print og bilder på bordet, før jeg satte i gang. 

Project life januar - Ny start


Project life tema 

Det beste med slike album som dette, er at det finnes ingen regler. Det er du som er ekspert på din historie, og det er du som forteller den gjennom bilder og ord, slik du opplever den. Likevel er det noen ganger greit å få litt insipirasjon, bare for å komme i gang. For meg er januar alltid "Ny start", men det er også vinter, lek og moro på ski og i snøen. Det er også innetid, strikketid, kose seg tid og det er også tid for oppbrudd etter juleferien. Alt dette og mer til, handler Bye9designs project life tema i januar om. 

Vår historie i januar starter på hytta

Etter at vi kjøpte oss hytte midt i vinterland med skibakker og langrennsløyper, har dette blitt en viktig del av vårt januar. Dette er vår historie, minner vi vil ta vare på. Utsikten vi aldri blir lei av og sola. Hjemme er vi uten sol i desember og januar. På hytta har vi imidlertid sol hele året så lenge den skinner.  Jeg skal love deg det blir knipset mange vakre bilder av vintersola. 2018 startet friskt med mange minusgrader og mye snø. Ny start ble det også i skiløypene for gjengen min, mens jeg selv åpnet ny sesong i langrennsløypene. 

Jeg har lagt inn lapper som jeg skal skrive inn tekst på og jeg har lagt inn journalkort og tekster som jeg synes passer godt med bildene og historien jeg vil fortelle. Ny skisesong, nytt år på hytta, nye opplevelser og gode minner jeg vil dokumentere med ord og bilder. 

Til deg som legger merke til at jeg dekker til ansiktene på ungdommene, ja, det er bevisst. Merkene jeg bruke over ansiktene, limer jeg imidlertid på nederst i bildekantene, innenfor bildelommen, eller på utsiden, mellom flere bilder.  

Project life januar - Ny start


Første side dokumenterer en frisk start og minner

Jeg printer ut alle bildene i størrelsen 10x15 cm. Det passer perfekt i de liggende og stående lommene i project life albumet. Printene i projectlife pakken "Ny start" er tilpasset lommene. På første side har jeg valgt meg ut et bilde som viser noe av utsikten fra hytta vår. Dette er et bilde som har festet seg på netthinnen vår og avhengig av årstid og vær, skifer utsikten. I tillegg er det mye utbygging i hyttefeltet vårt og det er gøy å dokumentere endringene som har skjedd etter at vi flyttet inn. 

Det ble en frisk og kald start på årets ski og slalomsesong, noe jeg også skal skrive litt mer om der det er satt av plass til tekst. Jeg har også tatt med et av bildene jeg knipset på en morgenfrisk tur med Idefix. Det var så kaldt av det var vanskelig å ta bilder uten å fryse, men resultatet var såååå verd det. 

Den beste dagen.....

Noen dager er helt fantastiske og de er det verd å skrive noen ord om.... For meg er det viktig å dokumentere detaljer. Et bilde kan fortelle en hel liten historie. Bare se på bildet av koppen i snøen. Bildet er knipset etter at min mann, i strålende solskinn, ryddet hele terassen vår for snø. Det var litt av en jobb, for snøen hadde lavet ned i mange dager. Etterpå hentet han seg en kopp rykende varm kaffe, som han kunne nyte i solveggen. Ja, han spiste til og med lunsjen sin utendørs, til tross for mange minus denne dagen. Dette er et hyggelig minne for oss og som du ser, det kan ligge mange små og hyggelige historier bak et bilde. Kunsten er å skrive de ned før de går i glemmeboka.....

Et bilde jeg fikk på Snap viser datteren min i bakken den dagen tåken lå tett nede ved hyttene og foten av slalombakken. Denne dagen var det strålende sol lenger oppe og et minne verd å ta vare på for oss. 

Project life januar - Ny start


Klipp i bildene dine og bruk utstyr du har liggende

Det er mange bilder jeg vil ha inn i albumet mitt, og for å få plass til flest mulig, printer jeg ut noen i små størrelser også. Bildet under viser to stående bilder jeg har printet ut på et fotopapir i størrelsen 10x15. Deretter er det klippet i to og passer perfekt inn i plastlommene i project life albumet. 

Project life januar - Ny start


Snap bildet av datteren min har jeg klippet slik at det passer inn i en liggende lomme i albumet. For mange år siden kjøpte jeg et sett med plastmaler som jeg kan legge over bildene for å se hvordan utsnittet blir før jeg klipper. Disse malene er i samme størrelse som project life lommene i albumet. Du kan selvfølgelig klippe til bildene uten disse malene også. 

Til dette prosjektet har jeg i tillegg funnet fram de gaaaaaamle designarkene som har ligget til oppbevaring. Her snakker vi om mange år altså..... Disse mønsterarkene er flotte å bruke som bakgrunn for bilder som er klippet og merkelapper som ikke fyller ut hele lommen. Noen ark kan du også fint bruke til å skrive på. 

Ta en titt i skuffer og skap, kanskje dukker det opp både klistremerker og mønsterark du kan få nytte av. 

Project life januar - Ny start
Project life januar - Ny start


Ungdommene mine

Mannen min og jeg, er så fantastisk heldig at vi har fire flotte ungdommer som veldig gjerne samles når de har mulighet til det. Denne siden er laget rett og slett fordi jeg er så glad i ungene mine og fordi mannen min testet ut en ny fotoeffekt på kameraet sitt. Eldstemann ble ikke foreviget i slalombakken ettersom fotografen ikke var tilstede, istedet ble det et bilde fra julefeiringen med samme effekt. 

De runde merkelappene har jeg limt fast i underkant av alle bildene og teksten passer godt til stemningen jeg vil få fram på denne siden. Bildet i midten er fra min egen opplevelse denne dagen, nemlig en fantastisk fin skitur i skogen med snøtunge trær.  

Project life januar - Ny start


Øyeblikkene og minnene

Denne siden er dedikert til hverdagsøyeblikk og minner vi vil holde fast vet. De to yngste barna mine er født med litt over ett års mellomrom og trives veldig godt sammen. Når jeg ser dette bildet kan jeg nesten føle stemningen rundt disse to gærningene mine. Småknuffing, erting, klemmer, gode samtaler, latter og ekte søskenkjærlighet. Du som ser dette utenfra vil ikke oppleve dette bildet slik, og det er nettopp slik det skal være. Denne siden er min historie..... 

Nederst på siden sitter mormor i sine fine strikkegenser. Det er hun som sørger for at vi har varme strømper, votter og gensere når vi er ute i kulden. Mange strikkeplagg har hun strikket opp gjennom årene og vi håper hun vil fortsette med det. Derfor passer nettopp teksten så godt til dette bildet. 

Midt i bildet ser du strikketøyet mitt. Et evigvarende prosjekt som jeg startet med for veldig mange år siden. Dette er et teppe som kanskje aldri vil bli ferdig. Men det er et strikketøy som har fulgt meg fra vi kjøpte vår første fjellhytte. Da den ble solgt, ble det ikke strikket mer på teppet, før vi flyttet inn i vår nye fjellhytte. Vi får se hva tiden bringer. Bildet er delt i to på midten for å passe inn i to lommer som ligger over hverandre. 

Idefix er vår sjarmerende og skjønne Bichon Frisé. En viktig del av familien vår. Klart han måtte være med på bildet. Til slutt et bilde av min nest eldste sønn på flyplassen. Julen er over og han er på tur til Grenoble. Jeg er med og kjenner som alltid på et vemod når mine voksne barn igjen tar på tur. Men denne karen skal framover, og nye historier skal skrives og snart skal vi besøke han der han studerer. 

Project life januar - Ny start


Jeg håper du ble inspirert til å dokumentere dine egne historier gjennom ord og bilder. Torsdag legger jeg ut et nytt blogginnlegg der du får flere tips fra meg om hvordan du kan velge ut bilder, tema og planlegge slike album som dette. Følg med :) Projectlife pakken "Ny start" får du kjøpt i nettbutikken min.