Pynt med epler og spre litt glede

Epler, i år ble det ikke en eneste bitteliten eplekart på treet vårt en gang. Snufs… Det er visst flere som har merket det i år, men det som er så rart er at noen igjen har fått en fantastisk stor avling. Store forskjeller innenfor et lite område altså. Det blir derfor ingen eplepynt i hagen min i år. Du skjønner, jeg bruker nedfallsepler til å pynte med i hagen og resten går til eplekaker som kan fryses ned til en passende anledning. Ingenting er vel så godt som varm eplekake med epler fra egen hage…. Jeg fikk servert en fantastisk god eplekake i går, takk til Berit som også satte meg på ideen om å finne epleinspirasjon til dagens blogginnlegg. Trenger du en oppskrift på en kjempesaftig og knallgod eplekake så kan du klikke deg inn på et tidligere innlegg som du finner “her”.  Den er faktisk ikke så veldig vanskelig å lage. 

DSCN5231

På trappa kan du pynte med epler og annet du finner ute i skogen og hagen på denne tiden. Jeg synes det er så lekkert med store urner, og disse i ulike størrelser var utrolig dekorativ. Du kan bruke oasis også utendørs, for å få festet tingene du vil pynte med. Jeg bruker blomstertråd for å feste det meste med.

61cb2170a7156a302dafef414894ac65

Denne skjønne blomstervasen med høstens bukett måtte jeg bare vise dere i dag. Det har vært så nydelig vær i det siste at det er fullt mulig å sitte utendørs og kose seg med lunsjen. 

e27daedf520fb145c80c1ae059b9557b

Her er en større oppsats i samme stilen som den ovenfor. Jeg blir så imponert over hvor flinke mange er til å sette sammen og bygge opp slike flotte dekorasjoner. Det ser forholdsvis enkelt ut, men jeg vet at det ikke er helt slik når man setter i gang. Det er en kunst å få det til, men har man noe å se etter blir det jo straks litt lettere. Via Sharla. 

bfdbc1120a0ef5447fb32e019a248f14

Hvordan er det med sommerblomstene dine, står de flotte enda og du kvier deg for å klippe de ned og sette de bort…. Bruk noen av blomstene til å pynte inne på bordet med. Har du et stort spisebord kan du lage en overdådig oppsats av sommerblomster, epler og annet grønt. Lekkert!

6eb85c306f2180c5f89723323fbfebbd

Til slutt har jeg lyst til å komme med et lite tips. Dersom du er så heldig å eie frukttrær som bugner av frukt du ikke klarer å bruke selv, heng opp en plakat og inviter andre til å komme å forsyne seg. Tenk så glade de blir de som får anledning til å plukke med seg noen epler og du slipper å rydde nedfallsfrukt….

Nå dufter det deilig av nybakte horn her i huset. Heldige meg skal få hjemmebakst til kveldsmat. Jeg har virkelig sansen for slike hjemmelekser der det skal bakes og kokkeleres. Nå skal jeg sette over tekjelen og tenne noen lys og vi er klare for å slappe av denne onsdagskvelden. Ha en herlig kveld du også, pynt med epler og kos deg, høsten er sannelig flott. 

Klem fra Nina