Pynt trappen med vinter og førjulsstemning

Julepyntet på trappen
Julepyntet trapp
Via ukjent

Bildøren slår igjen, jeg balansere poser, nøkler og mobilen samtidig for å slippe å gå mange turer. Brrrrr, det er så kaldt, og tror du jammen meg ikke det småregner litt også. Joda, jeg vet hva som venter meg, is på trappa, den tynne fine ishinnen du ikke ser engang. Det er best å finne fram bøtta med strøsand slik at jeg er forberedt. Vel oppe på trappa stirrer en tom krukke på meg når jeg titter litt til side og gjett hva som står rett ved inngangsdøren…. Sukk, noen forfrosne stemorsblomster som har stått så fine siden i vår og fram til i oktober. Jeg har tenkt lenge på å få flyttet de bort, men det har bare blitt med tanken. Heldigvis er det noen lyspunkt, lyngen med de vakre rosa og hvite nyansene, koser seg i sin bittelille krukke, godt plassert i blomsterbedet ved trappen. Her har den selskap med vintergrønne planter som vokser og trives. Førsteinntrykket av inngangspartiet vårt er reddet…..

Tid for å planlegge pynten

Men nå er det tid for å komme i gang, posene slippes ned i yttergangen etter at jeg har romstert rundt i lomma for å finne nøkkelen. Vips, der ryker stemorsblomstene, farvel for denne gang. Nå er jeg klar for vinter og julestemning på trappa. Mon tro hvordan jeg skal pynte i år. Noen enkle kranser eller litt mer overdådig, usj, der glemte jeg at kranser må lages…. Det hadde sannelig vært kjekt med noe som kan lages på null komma svisj…. Jeg tror kanskje mye grønt som bildet nedenfor hadde vært raskt å lage, det er jo så fint også. Jeg tror sannelig jeg også skal ta meg tid til å titte i noen av alle julebøkene jeg har. Hvis jeg er ute i god tid, må det jo bli skikkelig vinter og julestemning på trappa. Det er jo så koselig å komme hjem når det er et trivelig inngangsparti som møter meg.

Julepyntet på trappen
It´s a house

Hvordan er det med inngangspartiet ditt? Kanskje er du en av de som klarer å holde det ved like hele tiden ved å bytte gammelt med nytt og pynte etter årstidene. Jeg klarer det ikke, jeg skulle gjerne ha blitt mye flinkere til det, rett og slett fordi ytterdøren og trappen er det siste du ser når du drar hjemmefra og det første du ser når du kommer hjem. I år har jeg satt meg som mål at inngangspartiet skal være ferdig pyntet til advent.

Hvor kan du hente inspirasjon

Om du trenger tips til pynt er det mye fint å finne på nett, i blader og i julebøker. Jeg elsker å ta turen innom et hagesenter når julebutikken åpner, det er utrolig mye inspirasjon å hente der. Pantasjen har laget sitt eget julehus og dette inngangspartiet er det mulig å kopiere. Massevis av grønt i grupper og i ulike høyder er flott og innbydende. For et par år siden kjøpte jeg forresten girlander til døren. Den er i ekte plastikk og holder derfor i årevis….. Men det fine er at ingen kan se på avstand at det ikke er ekte granbar, du må faktisk kjenne på den for å finne ut det.

Julepyntet på trappen
Via plantasjen
Julepyntet på trappen
Via plantasjen

Pynt trappen med vinter og førjulsstemning

Bruker du også lykter på trappen? Jeg har noen få som er ganske store og tunge. Da blåser de ikke vekk når vinden rusker rundt husveggene. For ikke tro at jeg er den som husker på å plukke inn lykter og diverse. Nei, tingene må tåle å stå ute, uansett været. Det samme gjelder lysene i lyktene. Jeg er over meg av glede for at det finnes lys som går på batteri. Spesielt de som slår seg av etter en viss tid. Det er jo ingen hensikt at de står og blafrer i dagslyset. Nå er jo ikke disse lysene perfekte når det er mange minus utendørs, derfor hender det at jeg bruker vanlige lys også. Nå har jeg faktisk satt på alarm på mobilen med varsel om å huske å blåse ut lysene før natten….

Julepyntet på trappen
Via Bonytt
Julepyntet på trappen
Via blomsterverkstad
Julepyntet på trappen
Via Nord no27

 

Julepyntet på trappen
Via ukjent

Ekte julerød stemning. Jeg er dessverre ikke helt sikker på hvor jeg hentet dette stemningsfulle bildet fra. Men la deg uansett fange av den nydelige stemningen dette bildet gir. Det er så mange flinke mennesker som lager de vakreste stilleben i hagen, under et vindu, på trappa og vi blir rett og slett ikke lei av å se på alle detaljene. Jeg håper du finner masse inspirasjon i dag og at også du kommer i gang med pyntingen nå i november. Det er sannelig flott å blir møtt av et stemningsfullt inngangsparti når man vender nesen hjemover etter en tur utendørs.

Julepyntet på trappen
Via ukjent

signatur

 

Translate »
%d bloggere liker dette: