Redigerbare merkelapper til oppbevaring, juleminner og scrapping

Redigerbare merkelapper til oppbevaring, juleminner og scrapping - bye9design

Det er tid for å pakke ned jula om ikke så alt for lenge. I alle fall for oss som ikke hiver den ut så snart nyttårsfeiringen er over. Her i huset er førstkommende helg satt av til å rydde ut, pakke ned og ta en skikkelig husvask igjen. Jeg innrømmer gjerne at jeg noen år, hadde så mye pynt oppe at det tok aaaaalt for lang tid å pakke ned. Dessuten ble det gjerne et salig kaos av nisser, julekuler, kongler og glitter i eskene.

Redigerbare merkelapper til oppbevaring, juleminner og scrapping - bye9design

Esker og bokser til hvert rom

Jeg har etterhvert etablert meg et system, som skal gjøre det mulig å finne fram i pynten når julen igjen banker på døren i november. I store, nesten gjennomsiktige bokser med lokk, har jeg pakket ned pynt til kjøkken, pynt til loftstue, pynt til stue osv. Barna eller ungdommen,  har hver sin boks med julepynt som de har fått opp gjennom årene, disse er merket med navnene deres.  Vi har en egen boks med hjemmelaget pynt og en en egen boks med nisser. Juletrepynten ligger for seg selv og lyslenkene ligger i en annen boks. Advent pynten har også sin egen boks, og adventskalendere, julestrømper og lignende ligger i en annen boks.

Redigerbare merkelapper til oppbevaring, juleminner og scrapping - bye9design

Kast eller gi bort pynt som ikke blir brukt

Noe pynt blir aldri hentet fram og brukt. Det har jeg lagt for seg selv i en egen boks. Hvert år når jeg rydder bort jula, tar jeg en titt i denne boksen og ser om det er noe jeg kan kaste eller gi bort. Deretter putter jeg nedi det som ikke ble brukt i år. Siden jeg har innført innkjøpsstopp av julepynt, betyr det at jeg stort sett klarer å redusere mengden av julepynt hvert år. Har du en gjenbruksstasjon der du bor, eller en brukt butikk, kan du høre om de vil ha noe av pynten, dersom den er hel og fin. 

Redigerbare merkelapper til oppbevaring, juleminner og scrapping - bye9design

Merkelapper for å finne fram og holde oversikt​

Selv om boksene er nesten gjennomsiktige, synes jeg det er greit å lime på lapper som forteller meg hva jeg har gjemt unna. Du kan selvsagt bruke et vanlig ark, en side fra en notatbok, en post it lapp eller det du har tilgjengelig. Men du kan også bruke disse lappene som jeg har laget spesielt med tanke på julepynten.

Her får du tre A4 ark med merkelapper i ulik størrelse. Det første arket har motiv i sort og hvitt, du kan beholde det slik eller sette barna til å fargelegge de fine julemotivene. På det andre er motivene i sølvfolie og på det tredje er de i gullfolie.  Arkene kan printes direkte ut hjemme hos deg selv. Deretter klipper du ut og limer eller taper på boksene. 

Redigerbare merkelapper til oppbevaring, juleminner og scrapping - bye9design
Redigerbare merkelapper til oppbevaring, juleminner og scrapping - bye9design

Redigerbare print

Da jeg laget disse printene bestemte jeg meg for at det kan være greit å skrive inn alt innholdet i eskene før jeg printer ut lappene. Jeg har derfor gjort alle merkelappene redigerbare for deg også. For å få til det bør du ha adobe reader innstallert. De aller fleste har adobe reader innstallert på sin pc eller mac fra før. Har du den ikke, kan jeg anbefale den på det varmeste, den er helt gratis og enkel å innstallere dersom du følger instruksjonene.

Redigerbare merkelapper til oppbevaring, juleminner og scrapping - bye9design

Merkelappene er til salgs i nettbutikken for 30 kroner. Da får du tre, digitale A4 ark som du kan lagre og printe ut så mange ganger du vil. Det er altså ingen begrensning i hvor mange ark du kan skrive ut.

Når du har mottatt filen med merkelapper, åpner du linken og lagrer den på din pc/Mac. Deretter åpner du den lagrede filen og du er klar for å skrive inn din egen tekst. Det er rett og slett veldig enkelt og ikke minst, rimelig. 

Ark med lim på ​

Jeg har nettopp bestilt en haug med selvklebende ark fra blekkskriveren.no i fotomatt. Den overflaten skal gjøre fargene på printet skarpe og fine. Jeg har valgt papir med bare 1 etikett på, det vil si at arket ikke er inndelt i ferdige lapper. Jeg er spent resultatet og skal oppdatere dette blogginnlegget når jeg har fått testet det ut. (NB! Jeg er ikke sponset...) Arkene skal legges i printeren på vanlig måte, pass på at framsiden på arket blir lagt riktig. Når du har printet ut lappene kan de klippes til og så er det bare å lime de rett på boksene. 

Redigerbare merkelapper til oppbevaring, juleminner og scrapping - bye9design
Redigerbare merkelapper til oppbevaring, juleminner og scrapping - bye9design

Bruk julelappene til mer enn merking av julepynt

Merkelappene er redigerbare, du kan bruke den til å skrive en julehilsen, gavelapper, eller koselige minner fra julen vi nettopp har lagt bak oss. Skriv inn en morsom tekst, et hyggelig juleminne og lim inn i livejournalen, scrappeboken eller i fotoalbumet. Et print kan brukes på veldig mange måter. Bruk fantasien og gled deg over alt du kan bruke slike print til.