Reisebrev fra Panoramaveien i Stryn

I dag skal du få være med videre på turen langs Panoramaveien i Stryn. Som jeg skrev i går, vi har hatt fantastiske naturopplevelser i vårt eget ferieland denne sommeren. Selv om jeg elsker å oppleve små franske landsbyer som ligger gjemt i en eller annen avkrok langs kronglete fjellveier, så må jeg innrømme at vi faktisk har like flotte og spennende steder i Norge. Denne dagen var det oppholdsvær, skyene lå tunge over Nordfjorden som vi kjørte langs. Likevel var utsikten fantastisk. Kan du tenke deg noe mer fredelig og dramatisk på samme tid, enn et slikt bilde av en fjord, en himmel og fjell. Naturen overveldet oss overalt.

Stryn - fjord - visit Norway

Vi er på utkikkspunktet Nos, det er også skiltet som en severdighet, og det med rette. Veien opp hit var ikke ubehagelig, men noen steder litt smalt og det kan være lurt å ta det litt med ro. En ting er å kjøre her på sommeren, men hva med vinteren…. Heldigvis er det flere tunneler som nok gjør at det ikke blir så skummelt å kjøre her på vinterføre :) Men nå står vi trygt på en avkjøring og nyter utsikten. Uten at jeg vet det helt sikker så er dette trolig det høyeste punktet på Panoramaveien. Det vil si over 500 m o.h.

Stryn - fjord - visit Norway

Stedet er inngjerdet, fjellet stuper rett ned i fjorden her vi står. Det kribler i magen og jeg får nesten ikke puste, tenk at en naturopplevelse kan gjøre slikt inntrykk. Det er jo heller ikke slik at jeg aldri har stått på et slikt utkikkspunkt tidligere… Dagen i forveien kjørte vi nemlig opp Trollstigen, som du kan lese om her, og i fjor klatret jeg til topps på Galdhøpiggen, som du kan lese om her. Det er bare rett og slett så enkelt som at jeg er utrolig glad i naturopplevelser :)

Stryn - fjord - visit Norway

Men du, nå skal vi videre langs fjorden. Ser du den bygda helt nede ved vannkanten? Dit skal vi!

Stryn - fjord - visit Norway

Fra Nos bærer det videre gjennom en tunnel og langs svingete og smale veier, noen steder er det gjort utbedringer av veien, andre steder har det ikke skjedd en ting på mange år. Ganske fascinerende å kjøre forbi gårdene og grendene som ligger her. Men nå bærer det nedover mot neste stopp som er Hopland. Den lille bygda helt nede ved fjorden som vi så fra toppen. Den ligger ca 3 mil fra Stryn sentrum og det er vel verdt å ta en avstikker dit!

IMG_0220

Har du noen gang kjørt nedover Ørnesvingene mot Geiranger? Det er ingenting mot denne veien…. Her er det rett og slett enveiskjøring… Jeg er glad det var lørdag i skoleferien, tenk å ha møtt skolebussen her da dere…. Et utrolig vakkert sted, men jeg tror aldri jeg hadde klart å venne meg til en slik vei, i alle fall ikke på vinteren.

Stryn - fjord - visit Norway

Så er vi nede ved fjorden, her ligger båtene klar for en tur utpå, noen leker seg med båt og vannscooter utpå vannet, det må være flott å ha båt på dette stedet.

Stryn - fjord - visit Norway

Dette vakre huset med den nydeligste rosebusken jeg har sett på lenge, heter Unarheim. Her var det butikk inntil for noen år siden. Tenk et landhandleri og en cafe på dette stedet, med brygga og fjorden som nærmeste nabo, men for å få til det må det være nok av kunder og gjester. Hallo turistnæringen i Stryn, her burde dere fått til et opplegg med båtfrakt og turister, i alle fall på sommeren! Ja, ja, uansett, dette er et nydelig sted og kanskje ville det ikke vært det samme med en haug av turister :)

Stryn - fjord - visit Norway

Fra brygga og Unarheim ser vi opp gaten vi kom fra og til kirken, det ser ut som den ligger der som et midtpunkt i bygda.

IMG_9490

Stryn - fjord - visit Norway

Vannscooteren gjør seg ferdig med sine spretne hopp ute på fjorden, båten legger til kai med en ungdom om bord. De har nok hatt en herlig tur.

Stryn - fjord - visit Norway

Roen senker seg over Hopland, bølgene klukker innved brygga. Vi er ferdige med vårt besøk, vi setter oss i bilen og kjører mot Nordfjordeid. Nå klarer ikke de tunge skyene å holde seg lenger, regnet begynner å tappe mot taket, for en flaks vi hadde med været, også på denne turen :)

Stryn - fjord - visit Norway

Fikk du ikke med deg gårdagens innlegg om Stryn og starten på Panoramaveien, da kan du lese det “her”. Håper uka har startet flott!

Klem fra Nina 

 

Translate »