Reisetips – Sacré-Coeur – Mont Martre – Paris

Sacré-Coeur – (Jesus) Hellige hjerte, et av Paris store turistmål. Men det er ikke bare turister vi treffer i trappene foran denne vakre basilikaen. Her kommer også Paris egne innbyggere for å nyte en kopp kaffe og den fantastiske utsikten over byen. I finværet er gjerne trappene og plenene fulle av mennesker som koser seg i sola og som nyter noen timer fri. Også i påsken var det mange som hadde tatt turen oppover mot denne høyden, solen var framme og utsikten var formidabel.

Sacré-Coeur - Mont Martre - Paris

Etter å ha tatt metroen oppover et stykke, hoppet vi av ved en stasjon som skulle være den nærmeste før vi begynte på trappene oppover. Etter noen meter skjønte vi at turistbøkene vi har lest hadde rett, her var det ikke så veldig koselig å gå, gjenger hang overalt, beina våre gikk som noen trommestikker gjennom området. Da vi senere på dagen skulle dra tilbake til hotellet, tok vi metroen fra LaFayette, det føltes i alle fall langt tryggere :)

Sacré-Coeur - Mont Martre - Paris

Våren var kommet og pariserne er gode på blomsterpynt og massevis av farger. Disse fant vi på tur opp trappene.

Sacré-Coeur - Mont Martre - Paris

Digre trær, gammeldagse lyktestolper, blomster og en kirke til høyre i bildet :) Mont Martre er et flott område.

Sacré-Coeur - Mont Martre - Paris

Jeg anbefaler alle å stoppe og nyte utsikten etter hvert som trappene bestiges. Det er morsomt å se byen fra ulike vinkler, og selv om vi vet at Paris er en stor by, så slår det meg at vi ikke klarer å se enden på den fra noen kanter…..

Sacré-Coeur - Mont Martre - Paris Sacré-Coeur - Mont Martre - Paris

Her skimter vi så vidt Eiffeltårnet gjennom grenene.

Sacré-Coeur - Mont Martre - Paris

Det er absolutt verd å klatre trappene opp til kirken, dette er nok et av byens beste utkikkspunkt som attpåtil er gratis.

Sacré-Coeur - Mont Martre - Paris

Men vi nøyde oss ikke med det. Ungene ville helt opp i kuppelen og som sagt så gjort, vi klatret videre og kom helt opp til «verandaen» som strekker seg på undersiden av kuppelen. Her står vi og titter på venstre tårn, du kan se det på første bildet i dette innlegget.

Sacré-Coeur - Mont Martre - Paris

Det er høyt nok for en som har høydeskrekk, og siden det ikke var sikkerhetsnett eller noe slikt, var jeg ikke særlig bekvem med å stå helt inntil rekkverket når jeg fotograferte… Men du verden for en utsikt og det var vel verdt inngangsbilletten å få komme opp hit. Turen gikk videre til krypten i kirken og deretter ble det middag midt i kunstnerkvartalet :) Dette var del 1 i Reisetips – Sacré-Coeur – Mont Martre – Paris. Flere bilder kommer i nytt innlegg om ikke lenge.

Sacré-Coeur - Mont Martre - Paris

Endelig har vi hatt et par dager med oppholdsvær og jeg har hatt flere timer ute i hagen med planting og luking. Det er så kaldt at det nytter ikke å sitte i ro, nei her er det om å gjøre å holde seg i aktivitet om man vil være utendørs, da kan det til og med være at man kan kaste jakken en stund :) Etter å ha sjekket værmeldingen er jeg litt usikker på om jeg skal le eller gråte, det er nemlig sendt ut advarsel om vanskelige kjøreforhold i fjelltraktene på grunn av snø…. Jeg velger å le, jeg. Håper dere alle får en herlig søndag der dere er, jeg hører rykter om at noen både bader i sjøen og er blitt solbrente, det er bare å nyte :)

Klem fra Nina