Røde og saftige bringebær fra egen hage

Røde og saftige bringebær fra egen hage, jeg er så glad. Bringebærbusken ble plantet for to år siden, men allerede første året ble det smaksprøver, i fjor ble det enda litt mer og i år ble det faktisk ganske mye. Jeg plukker inn litt hver dag etterhvert som det modnes. Bringebær blir det på fjorårets skudd, så vær varsom med beskjæring. Det er også viktig at planten blir bundet opp da bærene tynger veldig. Det har vært kaldt og hustrig i Trøndelag denne sommeren, det har derfor fristet lite med hagearbeid, jeg tenkte derfor ikke på å binde opp bringebærbusken. Fram til i starten av juli har det jo nesten ikke vært noen vekst…..

rasberry, bringebær, interior, nordic inspiration

 

rasberry, bringebær, interior, nordic inspirationI løpet av de to ukene vi var bortreist skjedde det mye i hagen. Da vi kom hjem var det så mye bringebær at grenene lå flatt utover plenen, så her var det bare å støtte opp. Heldigvis var ingenting blitt ødelagt. I tillegg er det nesten et under at planten har overlevd de voldsomme regn og hagle skurene vi har hatt her på kort tid. Torden, lyn og vind som har sendt trampoliner i lufta og gjort store ødeleggelser rundt omkring. Ja, det er litt av et sommervær vi har hatt i år. Er det rart jeg er glad for at det ble slik avling, værmessig er det jo nesten et under at det har blitt bær :)

rasberry, bringebær, interior, nordic inspirationrasberry, bringebær, interior, nordic inspiration

I skrivende stund er det sol fra skyfri himmel og tempen viser strandvær. Det er godt at det ble noen sommerdager her i Trøndelag også. Nå skal bringebærene nytes. En kopp med bringebær til dessert, med litt vaniljeis eller vaniljesaus er toppers. For min egen del synes jeg nyrørte bringebær på brødskiven, er det aller beste. Eller for ikke å snakke om pavlova, med masse krem og friske bær.

rasberry, bringebær, interior, nordic inspiration

Har du prøvd bringebær i vannglasset, sammen med et mynte blad, mmmm. Klem litt på bæret før du putter det i vannet, da får det den gode smaken med en gang.

rasberry, bringebær, interior, nordic inspiration

I dag skal vi imidlertid prøve noe helt nytt, nemlig oppnedkake med bringebær. Oppskriften fant jeg hos Trines matblogg. Blir det suksess skal dere få høre :) Ha en herlig fredagskveld da dere!

Oppdatering fredag kveld: Kaken ble en suksess!! Den anbefales, saftig og god, jeg måtte steke den noe lengre enn det som sto i oppskriften selv om vi brukte ferske bær. Varm kake og vaniljeis smakte godt! :)

Klem fra Nina