Romantiske bordkort til konfirmasjonsbordet

Romantiske bordkort til konfirmasjonsbordet

Jente på sykkel - nydelige kort til konfirmant bordet

Det er tid for vårens og sommerens selskaper. Lyse pasteller og blomstrende motiv er gjerne noe vi vil pynte bordene med på denne tiden. Ikke for det, pasteller og blomster er flott året rundt synes jeg. 

Disse bordkortene og serviettringene er laget spesielt for selskapet til en ung dame. Friheten du føler på sykkelen, duene som gir framtidshåp og gullfolien som gir liv til kortet på sin spesielle måte. 

Serviettringene kan du rulle til en ring rundt en serviett eller sangrull. Du kan også brette en kant på hver side og legge de rundt en serviett og stikke bestikket under. Bordkortene kan du brette dobbel og sette på bordet, baksiden er dekorert med tre gull duer slik at kortene er vakre fra begge sider av bordet. 

Til disse bordkortene kan du velge mange fargekombinasjoner på bordet. Rosene i sykkelkurven er mørk rosa. Her kan du velge hvite servietter, lille og rosa i flere nyanser. Både grønne og blå nyanser vil også ta seg godt ut sammen med disse kortene. Du har altså mange variasjoner med disse kortene. 

Blomsterbukett i vakre farger

Jeg elsker blomster..... og blomster malt i vannfarger er bare utrolig vakkert. Veldig mange av oss liker å lage bordkortene selv. Det finnes nesten ferdige kort å få kjøpt på hobbybutikker, perlepynt, papirblomstpynt og diverse stash må også til for å få det perfekte resultat. Deretter skal navnene skrives på.... men så var det den håndskriften da.... For ikke å snakke om dersom vi skriver feil på et av de bordkortene vi har brukt så mye tid på. 

Når du bruker bordkort som printes ut, kan du skrive inn navn på forhånd. På bye9design print følger skrifttypen du ser på kortene med. Deretter printer du ut på litt tykkere papir en kopipapir, klipper ut og bretter dobbelt. Vips er kortene ferdige. 

Gi kortene en personlig vri

Har du lyst til å gjøre noe ekstra med kortene, kan du lime på en perlepynt, eller annet du synes blir vakkert sammen med motivet. Disse kortene kan du printe ut så mange ganger du vil, du kan derfor prøve deg fram med pynting av ferdige kort til du blir fornøyd. Disse kortene ville blitt lekre med litt glitter på kronbladene eller kanskje noen bittesmå perler over navnet. 

Du kan velge og vrake i mange farger på tilbehøret til disse bordkortene. Her har jeg vist fram kortene med rosa fest serviett og en gråblå serviett i lin. Se også hvor lekkert det er med grønt til disse blomstene. Skriftfargen på disse kortene er samme blåfargen som i bærene på den ene kvisten. 

Sommerfugler i vakre farger

Dette er enda et av mine favorittbordkort. Ettersom det er så mange herlige farger i motivene er det enkelt å finne tilbehør som passer til. Jeg har funnet fram både rosa, blått, grønt og gult. Sommerfugler i pynten kan også brukes til guttekonfirmanten. Velg da tilbehør innenfor det mørkere og skarpere blå, grønne og oransje. Benytt stram og rustikk pynt og strammere blomster oppsatser for å tone ned pasteller og det romantiske preget på sommerfuglene. Disse bordkortene har en stor sommerfugl på baksiden slik at de blir lekre far begge sider av bordet. 

Hvorfor printe ut bordkort når du kan bestille ferdige kort eller lage dine egne

​1. Det er billigere

Finner du et motiv du liker er jeg ikke i tvil. Print ut. Med redigerbare tekster kan du skrive inn navn på gjestene med lekker skrift dersom du ikke har det selv... Du kan lage ekstra kort til matretter og du kan rett og slett printe ut så mange kort du vil uten at du må betale ekstra for det. De eneste utgiftene du har i tillegg til engangsutgiften på bordkortet, er papiret du skal printe ut på, og litt av det blekket som står i skriveren din fra før. ​Du velger selv kostnad og kvalitet på papiret du skal bruke. 

2. Det er miljøvennlig og tidsbesparende

Det er ingen frakt på bordkortene som sendes deg på epost. De skal altså ikke fraktes til deg med bil, tog, lastebil eller fly. Dessuten får du bordkortene med en gang og kan begynne å teste ut fargene du skal ha på servietter og tilbehør. Ettersom du selv velger kvaliteten på papiret, kan du også velge hvor miljøvennlig du vil det skal være. 

3. Du kan rette opp feil og du kan pynte litt ekstra om du vil

Blir du misfornøyd med kvaliteten på papiret kan du velge et annet. Velger du å skrive på navn for hånd, kan du printe ut nye dersom du skriver feil. Du kan teste ut bordkortene på vanlig kopipapir dersom du vil prøve deg fram med litt ekstra pynt og stash. Du kan dele kortene i to og bruke bare en del, du kan la rammen rundt kortene være på eller du kan klippe innenfor slik at kortene ikke får kant. 

4. Du bestemmer selv kvaliteten

Ettersom du selv velger papiret du skriver ut bordkortene på, velger du også selv kvaliteten. Vil du ha en matt overflate velger du matt papir, vil du ha en glossy overflate velger du det, vil du ha en overflate med struktur velger du det. Her kan du lese mer om papirkvalitet og tips til printing. 

5. Kreative og flotte kort også for deg som ikke er så veeeeldig kreativ 

Foran mine barns konfirmasjoner har jeg selv stått i hobbybutikkene og plukket detaljene som skal til for å få et kreativt og personlig bordkort til mine ungdommer. Uten unntak har jeg møtt mødre som har stått der som spørsmålstegn og blitt veiledet i jungelen av alt du kan bruke for å pynte på kortene. En dame sukket høyt da hun sto der med armene fulle av småplukk. "Javel, nå har jeg alt jeg trenger til bordkortene, men jeg aner ikke hva jeg skal gjøre med det.... " Ikke alle er superkreative, men de fleste av oss vil at det skal se både personlig og pent ut på bordet til konfirmantene våre. Derfor har jeg laget bordkort som enten kan brukes som de er, eller som kan pyntes på litt ekstra for den som liker det.... Enkelt og greit :) 

Har du lyst på mer inspirasjon om bordkort og bordpynting så kan du ta en titt innom blogginnleggene jeg har skrevet tidligere. Her er det mye å titte på.