Så tenner vi et lys, denne 1. søndag i advent

1.søndag i advent, dagen starter på hytta. Mørke tømmervegger, levende lys og snø i lufta. Jeg får rett og slett julestemning. Adventsstaken er pyntet og første lys er tent. Laaaang frokost mens jeg titter ut og ser det snødekte fjellet på andre siden av sjøen. Jeg funderer på om jeg har alt klart til adventskalenderne som skal opp på tirsdag, jeg funderer på om jeg rekker alt jeg skal rekke før jul. Det er når jeg begynner å tenke slik, at hjertet hopper over noen slag….. Stress er noe herk, planlegging er kult, oversikt er toppers. Etter å ha listet opp alt jeg skal gjøre uken som kommer, er det noenting som utmerker seg som langt viktigere enn andre. Familitetid! Tid til å dra på julegaveshopping med datteren min, tid til å besøke studentguttene mine, tid til å bake pepperkaker og pynte pepperkakehus, tid til å se en juelfilm og le sammen. Rett og slett tid til å kose seg. Det har vi gjort i helga og det skal vi gjøre neste uke.

advent - nordicadvent - nordic christmas

Rett utenfor Åre er det mange som har funnet en herlig interiørbutikk. 76kvadrat. Fredag morgen var jeg innom der, det var rett etter åpningstid og ingen andre kunder. Det ble tid til en koselig prat med damen som jobbet der denne formiddagen. Interiørprat selvfølgelig, kvalitet på produktene, sammensetning av farger og ikke minst lampeprat. Vi er fortsatt på jakt etter lamper og tenk, tre av lampene til hytta vår er funnet nettopp på 76kvadrat. Adventsstaken er også derfra, eller lysestakene. Tungt smijern, hvor lysene står stødig.  Adventsstake må vi ha på hytta, men jeg ville ha noe vi kan bruke hele året, og da passer det godt med fire enkle som kan flyttes på.

advent - nordic christmasadvent - nordic christmas

Stjerneanis, nellikspiker og kanelstenger, direkte fra krydderhyllen på butikken. Det dufter jul i hytta. Mange interiørbutikker selger kanelstenger, jeg har falt for fristelsen og kjøpt, men duften har ikke alltid vært det helt store. Disse kanelstengene fra luft tette krydderposer dufter deilig, i tillegg er det mye billigere……

advent - nordic christmasadvent - nordic christmas

Nå gleder vi oss til lysmesse sammen med konfirmantene i kirken. Det blir en fin fortsettelse på denne 1. adventssøndagen. Jeg håper du har en herlig dag du også!

Klem fra Nina