Saftige eplemuffins til helga

Det er tid for epler, enten det er epler fra egen hage eller epler fra butikken :O) I år ble det massevis av epler i hagen vår, søte, gode epler. Egentlig er det epler som modnes i september, men med den varme sommeren ble det tidligere høsting. I år hang grenene nesten ned til bakken, så tunge var de. Vi knasker og spiser og med en bakeglad jente i huset ble det eplemuffins her en ettermiddag. Saftige, gode eplemuffins. Akkurat passe søte med litt syrlig eplesmak. Og med favoritt nespressoen min ble det rene fest stunden :o) Det blir garantert flere av disse i tillegg til noen eplekaker som skal fryses ned.

DSC_3865

Det er koselig med eget epletre i hagen. Spesielt når det bugner av epler :o)

DSC_3477

Inne fylles fatene med epler og deilig duft :o)

DSC_3843

Kjøkkenbenken er også fylt med epler…..

DSC_3873

Saftige eplemuffins:

3,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
150 g smør
180 g sukker
3 egg
0,5 dl melk

3 store epler
0,5 dl. sukker
2 ss. kanel

12 store, tykke muffinsformer , som vi har brukteller 24 former tynne former som du setter dobbel. Eplene gjør muffinsen ganske tung. Bruker du tynne, enkle former uten muffins brett, vil røren kunne sige utover.

DSC_3863
Slik gjør du det:
Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett ett egg av gangen og rør det godt inn.
Bland de tørre ingrediensene før du tilsetter melblandingen og melken litt etter litt i røren. Dersom du synes røren blir for tørr kan du tilsette litt mer melk. Røren skal være fast, ikke flytende. Husk at eplene også gir saftighet til muffinsen.
Skjær eplene i tynne skiver eller i båter. Fordel halvparten av røren i formene. Stikk epleskivene/båtene i formene, mye eple, mye eplesmak og saftigere muffins, lite epler, lite eplesmak og noe tørrere muffins :o)
Bland sukker og kanel og strø over eplene etter smak og behag. Fordel resten av røren over eplebitene. Strø til slutt over litt mer sukker og kanelblanding.
Stekes på 200 grader midt i ovnen i ca 20 minutter.
Kan gjerne nytes varme sammen med pisket krem eller vaniljeis. Imidlertid er de veldig gode uten tilbehør også.

DSC_3860

DSC_3883

DSC_3878

Også i dag skinner ei strålende sol over oss. Jeg har vært en snartur på hagesenteret og fått tak i høstlyng og litt andre høstplanter. Nå blir det lunsj i solveggen før jeg og lille kattungen vår skal ut å plante :o) Han er så utrolig selskapssyk og skal helst sitte på fanget eller bæres rundt, men nå har han fått smaken på alt det spennende som skjer utendørs. Hopper og danser og blir livende redd når vinden tar for mye tak i blomster og blad. Hver gang det kommer en skarp lytt er det rett inn som en sputnik :o) Regner med han kommer til å være til veeeeldig god hjelp med plantingen, he, he :o) Herlig lørdag ønsker jeg dere alle!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

 

 

2 thoughts on “Saftige eplemuffins til helga

 1. Marit says:

  Hei Nina.
  Dine eplemuffens ser så gode ut, en skikkelig smak av høst.
  Ja nå bugner det med frukt og epler så her blir det også bakt, safta og laget eplemos, jeg liker ikke å se at det ligger og blir blir ødelagt.

  Delikate bilder og takk for oppskrift, den skal prøves.

  God høsthelg.

Comments are closed.

Translate »