Scrapping for nybegynnere

Jeg har alltid hatt lyst til å lære meg å scrappe. Enten med bilder eller for å lage kort til ulike begivenheter. Kort har jeg forsåvidt laget i mange år, men jeg ønsker å lære meg teknikkene. Hvordan man bruker utstyr og hjelpemidler, oppbygging av en side der flere teknikker, materialer og farver brukes. Hva må man tenke på før man starter, hvordan bruker man de foreskjellige stempelteknikker, skal man farve med tusj eller blyant og hva betyr alle de rare begrepene som feks. embossing….. Hvordan vet jeg at papiret jeg bruker er syrefritt og hva med limet… Hva må jeg ha når jeg starter med scrapping, trenger jeg egentlig så mye…. I scrapping, for nybegynnere slik som jeg, er det et virvar av begreper, teknikker og materialer. Noe fanger vi selvfølgelig opp, men det finnes så mye å få kjøpt i hobbybutikker nå, at det er enkelt å gå seg vill…. Datteren min og jeg kjøpte derfor likesågodt en ferdig pakke med alt innhold. Hun hadde så lyst til å lage sin egen oppskrift bok for cupcakes og det fant vi. Se så flott den ble :o)

DSC_5237

Inne i pakken fant hun alt hun trengte for å komme raskt i gang. Det er en fordel…. For en nybegynner er det greit at alt er tilgjengelig før man starter. Derfor er en slik start pakke lurt i alle fall første gangen :o)

DSC_5230

Papp, lim, fargede ark, mønsterark, pyntebånd, klistremerker og annet pynt er med. Det er bare å sette i gang og å klippe, lime og dekorere :o)

DSC_5233

I esken vår var det med et eget ark med kaker som kan bygges opp i 3D, morsomt :o)

DSC_5234 DSC_5228

Cupcakene fikk ekstra perlepynt, båndene ble klippet og limt og resultatet ble en skikkelig fin framside på cupcake boken.

DSC_5238

Disse små skjeene var også med, søte detaljer som man kanskje ikke tenker på første gang man skal lage noe som dette.

DSC_5239

Inne i permen var det allerede noen ferdig trykte kartongark med oppskrifter. Disse fikk litt forskjellig pynt. Her er det en cupcake som er bygd opp i 3 D. Herlig!

DSC_5241

Denne siden ble pyntet med bånd og perler

DSC_5243

Vi har noen tags eller merkelapper fra før som ble dekorert litt ekstra og limt inn på en egen oppskrift.

DSC_5247

Fortsatt er det mange blanke ark i permen og mer materiale som kan benyttes. Jeg lurer på om det kanskje blir noe kakebaking i nærmeste framtid…. Kakene må jo prøvesmakes før de får en plass i denne boken :o) Det fine er jo at boken er koselig å ta med seg også etter at hun er blitt voksen. Fortsetter hun å scrappe vil nok sidene etter hvert få en annen stil :o)

DSC_5248

 

Jeg har meldt meg på gratis online kurs hos Scrapbook.com Kanskje finner du også noe av interesse der :o) Jeg ble så ivrig at jeg satte i gang med flere av kursene der så nå har jeg masse å gå i gang med. Det meste vises ved hjelp av videoer, noe som er genialt når man skal lære nye teknikker. Ha en strålende lørdagskveld alle sammen!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20