Sensommer i hagen

Du slette tid for et deilig sommervær vi har hatt den siste tiden…. Det hadde selvfølgelig vært helt ok med slik varme litt tidligere i år, men nå er det bare å nyte når muligheten byr seg. Forrige uke ble det litt hagearbeid, greiner som vokser seg alt for lange og truer med å sperre for gangstiene i hagen, de kan benyttes til pynt. Vel, disse grenene stikker noe voldsomt så jeg måtte til med hagehansker for å dytte stilkene ned i vasen. Berberisbuskene er flotte og skinnende grønne på denne tiden, men etterhvert får de en nydelig høstfarge som lyser opp foran kjøkkenplattingen min.

IMG_0138

Når sola skinner blir jeg litt lat…. jeg får liksom ikke gjort så mye, må jo være ute og nyte sola, husarbeid får vente, nå er det utelivet som gjelder. De siste ukene har vært supre, ferie i Norge med mange inntrykk fra det flotte landet vårt, være sammen med familien som er det viktigste i verden for meg. Og fjellturer, mange fjellturer har det blitt også denne sommeren og det har til og med blitt en multetur og laaaange sykkelturer. Det har rett og slett vært herlig med ferie i eget land :)

Hage - garden - nordic - green - white

Denne ferien har det blitt lite blogging, det er ikke ofte det skjer fra denne kanten, dere som er trofaste følgere av bloggen vet at det kommer innlegg nesten daglig herfra. Men som sagt, jeg har vært litt lat… eller egentlig ikke, for jeg planlegger, bygger opp og tar kurs. Og alt dette skal komme til syne på bloggen etterhvert. Jeg drikker kaffe også, nyter sterk god kaffe mens notatbøkene mine fylles med tankekart og ideer til alt som skal komme ut til dere etterhvert som høsten siger inn over oss. Det er mye jobb som skal gjøres dersom en drøm skal gå i oppfyllelse.

Hage - garden - nordic - green - white

I hagen vår i sommer har nok det største prosjektet vært å male redskapsbua. Det ble en helt perfekt sommerjobb til snuppa vår, og i bakgrunnen kan du skimte resultatet. Jeg elsker den mørkebrune fargen som glir veldig godt inn i de grønne omgivelsene :) Hortensiaen lever videre til tross for et forrykende uvær som veltet krukken og knakk flere grener på den.

Hage - garden - nordic - green - white

 

Hage - garden - nordic - green - white

Jeg elsker sommerens grønne farger, det er og blir en av de fargene jeg liker best og omgi meg med. Nå er skogen og hagene fulle av bregner og grener med de vakreste grønnfarger, det er bare å plukke inn og pynte opp på bord og benker. Sett et bregneblad eller en grønn gren i en vase på badet, det både pynter, fornyer og kvikker opp og koster ingenting :)

Hage - garden - nordic - green - white

Begynner sommerblomstene å henge med hodet, kan du pynte med grønne grener fra hagen. En rose som mister sine kronblad er vakkert i en skål med vann, kanskje skal du sette en på nattbordet ditt :) Lavendelen blomstrer nå og dufter deilig, ikke glem å plukke inn noen…. Ta en liten tur rundt i hagen, skogen eller et friområde i nærheten, legg merke til alt som vokser rundt deg og plukk med noe som kan pynte opp hjemme, på trappa eller på verandaen.

Hage - garden - nordic - green - white

Grønne grener har fått komme inn i stua mi og det liver godt opp i alt det hvite. Denne lørdagen skinner sola godt og varmt og det blir nok en flott sommerdag her i Trøndelag. I hagen bugner det av bringebær, solbær, rips og stikkelsbær, ja til og med kirsebærene er modne nå. De aller viktigste ingrediensene på kjøkkenet i disse dager er sukker, vaniljesaus eller vaniljeis. Selv om det er ok å plukke inn og fryse ned og nyte bærene utover vinteren, så må vi ikke glemme å nyte de friske bærene her og nå.

Hage - garden - nordic - green - white

Nå skal frokosten inntas ute i hagen og så skal det jobbes videre med ny logo til bloggen min. Nyt at det er sensommer i hagen, nyt helgen og nyt de gode øyeblikkene!

Klem fra Nina