Servietter til festbordet

Servietter til festbordet

Konfirmasjon, bryllup, barndåp eller annen fest. Har du ikke bestemt deg for hvordan du vil brette serviettene, kan det være du finner noen tips her. Denne uken ble det noen dager hjemme med minstejenta som hadde en sykkelvelt. For å glemme vonde skrubbsår og vondt håndledd satte vi i gang med serviettbretting. Gjett om vi hadde det gøy, og noen ganger ble vi nok litt små irritert på serviettene som ikke ville holde bretten akkurat der vi ville. 

Skjorta er brettet av tøyserviett mens slipset er brettet av Marimekko papirserviett. Æres den som æres bør, jeg har ikke brettet en kant på dette, men jeg fikk lov til å ta bildet. Ta bort slipset og fest en liten, rund “brosje” på skjorta i stedet og vips har du en bunadskjorte. Disse brosjene finner du i hobbybutikker. Her finner du brettelinken.

DSCN2373

Lommer til å legge bestikk og bordkort i er stilige, du kan velge å la de være rene og enkle uten pynt på, men du kan også fylle de opp slik vi har gjort. På denne servietten er det hele tre lommer. 

DSCN2375

Til konfirmanten er det flott med rene, friske farver. Blått og grønt er sikkerstikk for en gutt, for en jentete utgave hadde det vært lekkert med lilla og grått. 

DSCN2376

Denne varianten er min favoritt enkelt, men samtidig forseggjort. Serviettene kan stå på bordet, enten i et glass eller som her, i en serviettring.

DSCN2347

De er like fine liggende på tallerkenen. Ved bruk av linservietter som her, eller litt grovere papirservietter, blir det et lekkert og samtidig tøft bord.

DSCN2377

Serviettringene kan du lage selv med små stener eller perler, tredd på en tynn ståltråd. Velg farge på ståltråden som passer til de fargene du vil bruke som pynt.  

DSCN2378

Viften er klassisk, ensfarvet, mønstret, du kan velge og vrake. Bretteveiledning finner du her.

DSCN2379

Dressjakke er både kult og morsomt. Du kan bruke mønster som her eller ensfarget og inni jakken kan du ha en skjorte. Vi fant ut at det holdt med jakken siden det er så mye mønster i servietten. Her finner du brettebeskrivelsen. Vil du ha en jentete variant velger du passende farve på jakken, deretter klipper du av en liten bit “perlekjede” som du får kjøpt metervis, og danderer det i halsåpningen. 

DSCN2382

                                   Denne servietten er en enklere utgave av “lommen”, knyt et tynt tau eller bånd rundt magen og gjør det litt røffere.

DSCN2330

Denne lotusblomsten er litt søt, ikke sant. Her har vi plassert bordkortet i midten. En annen variant er å plassere en liten gave med navnet på, midt i denne blomsten. 

DSCN2331

Denne rosen synes jeg er utrolig fin. Her er den i påskedrakt og sammen med litt bastbånd rundt bestikket, blir det skikkelig koselig.

DSCN2299

Alle serviettene som er vist ovenfor er brettet av datteren min. Jeg er jammen heldig som har en så god hjelper. Det er stilig med ensfarvede servietter, velg farve etter hvilken stil du vil ha og anledning. Tenk også over hvilke lokaler du skal ha selskapet i. Linservietter er flotte i et rustikt miljø, mens damaskservietter kan gjøres tøffere ved å binde et tøft bånd rundt. Klikk på bildet nedenfor så kommer du inn på bretteveiledning.

ef36d836ca65f11e418fa588aca10a65

Serviettbretting er en kunst, noen er så fine at det er synd å ta de i bruk. Har du anledning så kan du jo forevige dem med kameraet, deretter er det bare å brette ut og la den gjøre nytte for seg. 

24c0c49f44657dfe32b7d39e5d9e85db

               1ed8ad209c14f7df9465bb52520cd2b5 2a93e0254f84229efabf5e4fac1af10c 8a044e5562ef543fee51af9e5351a274 48f69f9efe8784a9abc21b301356204c

Disse siste bildene er hentet fra Pinterest…. herfra. Likte du dette innlegget og kunne tenke deg flere? Vil du se flere serviettbretteteknikker? Her finner du flere blogginnlegg.  

4 thoughts on “Servietter til festbordet

 1. Millas blåbærtua says:

  Så masse flott det kan bli ved å brette servietter,er jo alltid veldig pynta når det er servietter på bordet:)
  Er nok masse flotte konfirmasjonsbord rundt nå!
  God klem fra Lillian

 2. Reidunn says:

  Hei Nina!
  Tusen takk for alle de flotte tipsene til serviettbretting!!:)
  Det er så gøy å ha litt forskjellig å velge mellom alt etter hva slags type bord en dekker.
  Kjempefint!!!:)
  Ha en fantastisk søndag:)
  Klem fra
  Reidunn

 3. Pingback: Detaljer til bordet | Hverdagsliv det gode liv

 4. Fabelaktig says:

  Ohlalala! Her var det mange fine servietter!
  Herlig inspirasjon!

  Må bare takke deg for fine spor, som du har lagt igjen hos meg. Jeg har dessverre ikke hatt tid til å besøke deg, den tida vet du – strekker ikke til.

  Alltid kos å komme innom deg og lese om dine sprell.

  Happy søndag!
  -Maiaklem

Comments are closed.