Sitronkake til påske

Det ble bakedag i går, i et merkelig vær. Det regnet og blåste og plutselig skinte sola samtidig som det regnet :o) Utpå ettermiddagen var himmelen helt orange, et utrolig vakkert og spesielt lys. Lyset ble foreviget av ungene, ut i øsende regnvær for å ta bilde av sola, hi, hi :o) Vårt første forsøk på å bake sitronkake gikk ikke så verst, kaka ble god, men litt vel mye sitron i glasuren. Det er det jo enkelt å gjøre noe med neste gang :o) Jeg liker ikke kakeoppskrifter med alt for mange avanserte ingredienser i. Det må helst være en kake som er enkel og grei å lage og som alle i familien liker. Men det var sannelig ikke enkelt å finne en helt enkel oppskrift på nettet….. noen skulle ha et halv kilo sukker i røra…. tenk det… og i tillegg et halvt kilo smør…. Noen skulle det være valmuefrø i, mulig det er godt, men det blir litt merkelig for meg. Men til slutt fant jeg det jeg lette etter, i en av mine egne gode, gamle kokebøker :o) Til påskekaken må det jo være litt påskestemning i pynten rundt også :o)

DSC_0128

Jeg brukte en to liter stor brødform til denne kaken. Til pynt er det fint med revet sitronskall eller appelsinskall. Jeg har brukt tørkede ringblomster, eller nordens safran som det også kalles. De jeg har brukt kommer fra Aukrust gård og urteri i Lom. De selger både te, krydder og slik kakepynt som jeg har brukt. Koselig å vite om en slik norsk produsent.

DSC_0117

Oppskriften på Sitronkaken får du her:

3egg

2 dl sukker

3 dl hvetemel

2 ts. bakepulver

1 ts vaniljesukker

75 g margarin eller smør

1 dl vann

Revet skall fra en sitron

Stekes på 175 grader midt i ovnen i 35 – 40 minutter

Glasur:

200 – 400 g melis avhengig av hvor mye glasur du vil ha. Blandes med sitronsaft og vann. Smak til med sitronsaften til du får den syrligheten du vil ha.

DSC_0118

Framgangsmåte:

Smør og strø en form på ca to liter. Strøkavring kan brukes. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett revet sitronskall. Vi brukte medium rivjern, det ga passe “biter” av skall. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og rør det inn. Smelt smøret og ha i vann, gi det et oppkok og bland det inn i røren, litt etter litt uten å avkjøle. Hell røren over i formen med en gang. Start med kortere steketid og kjenn om kaken er ferdig før du evt. steker videre. For at kaken skal bli mest mulig saftig avkjøler du den litt i formen før du hvelver den over på rist. La overflaten tørke litt før du setter formen over evt. pakker den inn i et klede. Jeg lot den stå litt for lenge uten innpakning, den ble ikke tørr, men kunne gjerne vært litt saftigere. Lykke til :o)

DSC_0119 DSC_0121 DSC_0127

Nok en blåsbortdag og regnværsdag her i Trøndelag. Frister ikke så mye med uteaktiviteter i dag, men ei treningsøkt og badstu er jeg klar for nå :o) Ha en strålende palmesøndag alle sammen :o)

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

4 thoughts on “Sitronkake til påske

    • Hverdagsliv Det gode liv says:

      Hei! Det skal være 3 dl. Jeg ser at oppskriften hopper og spretter på mobilversjonen, da blir den vanskelig å lese. Jeg skal forsøke å redigere slik at den blir lesbar også fra mobil :o)

Comments are closed.