Sjarmerende fransk middelalderby

God søndagskveld :o) I ettermiddag har jeg sittet her og mimret over ferieukene vi hadde i Frankrike i sommer. Denne gangen ble vi i tre uker og egentlig ble det rett og slett alt for lite. Jeg er helt betatt av dette landet med de skjønne små landsbyene, det deilige klimaet helt i sør og all den spennende historien som vi kan oppleve på turene våre. Strandlivet i Sør-Frankrike er godt, men alle de opplevelsene vi har rundt omkring i landsbyer oppe i fjellene eller ved sjøen, enten det er på lokale markeder, vingårder eller på jakt etter romersk historie, det er det som er selve feriedrømmen for meg :o) Vi leier bil og drar av sted i områdene rundt oss og stadig oppdager vi nye, små perler som vi enda ikke har besøkt. La Turbie er en av disse perlene :o)

DSC_1574 DSC_1576 DSC_1577

Guttene i familien hadde det nok mer klart for seg hva som var i vente på denne turen enn det jeg hadde….. :o) Det jeg visste var at vi var på jakt etter et romersk monument over Augustus. Men jeg må sannelig si at gatene vi passerte gjennom i den gamle delen av byen, de var verdt turen alene :o)

DSC_1578 DSC_1579

Den lille byen med den romerske historien ligger ca 15 km fra Nice og det høyeste punktet rager 1150 m over havet. Restauranter, cafeer og små butikker finnes i den nyere delen av byen :o) Bare husk lunsjtiden i Frankrike…. ca. 12 – 14, utenom den tiden er det bare snacks og drikke som er tilgjengelig :o)

DSC_1580

Her ser vi målet vårt, monumentet over keiser Augustus. Det ble bygd for 2000 år siden og de siste årene er det gjort et møysommelig arbeid for å rekonstruere dette praktbygget.

DSC_1581

Bildene av denne flotte barokke kirken nedenfor og Augustus trofe ovenfor, er tatt fra toppen av byens gravplass. Lite visste jeg hva som ville åpenbare seg på den andre siden av gravplassen…..

DSC_1583

Monaco, en helt fantastisk utsikt over det lille fyrstedømmet og Middelhavet….Så, de koselige gatene og denne fantastiske utsikten bør du rett og slett unne deg dersom du skal denne veien en gang.

DSC_1584 DSC_1585

Fyrstepalasset ligger jo ikke så verst til det nei :o)

DSC_1586

Store båter og blått hav så langt du ser :o) Monaco ligger i overkant av 1 km rett ned fra La Turbie :o)

DSC_1587

I Frankrike kaller dette for et trofé over keiser Augustus. Vi vil vel heller kalle det et monument. Det er digert og for noen få euro kan hele familien komme inn og titte på dette byggverket på nært hold. I tillegg kan vi klatre ganske høyt opp. Det er sikret godt med solide rekkverk slik at jeg med min høydeskrekk, faktisk følte meg ganske trygg :o)

DSC_1592 DSC_1593

Her har jeg våget meg et stykke opp i tårnet og ble belønnet med blant annet denne utsikten over byen :o)

DSC_1600 DSC_1602

I tilknytning til monumentet finner vi et museum med mange digitale finesser som nok mange kjenner til fra før :o) Du trykker på en knapp og delene på veggen blir opplyst, samtidig får du informasjon om de ulike delene og hvor de ble plassert på byggverket. Filmer snurret og det var mulig å låne headset med forskjellige språk, så du må ikke kunne fransk for å få informasjon.

DSC_1604 DSC_1612

Utenfor finner vi en gammel urtehage hvor ruinene fra byggverket fortsatt står.

DSC_1616 DSC_1617

På tur ut fra dette anlegget oppdaget jeg plutselig disse to, he, he. Jeg skvatt da jeg så dem, det er rimelig bratt utenfor gjerdet, men her gikk de da og beitet som om de aldri hadde gjort noe annet… Fjellgeiter ja, de er vel vant med slikt :o)

DSC_1619

Herlig pyntet utenfor inngangen :o)

DSC_1622

Har du lyst til å lese mer om denne lille byen kan du ta en titt innom France Voyage, engelsk tekst. Nå er sannelig helga snart over igjen. Dagen i dag ble kjempefin, sol og helt vindstille. Dagen startet med en flott tur i kirka hvor konfirmanten vår skulle hjelpe til, deretter ble det sannelig en topptur på meg denne helga også. Betteriene er ladet og ny uke kan begynne :o) Ha en flott kveld alle sammen!!!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

4 thoughts on “Sjarmerende fransk middelalderby

  1. Rigmor Burmo says:

    Flotte bilder! Nina! Jeg reiser dit om to uker, i mellomtiden koser jeg meg med dette reisebrevet!
    Rigmor

Comments are closed.