Sjarmerende fransk

Et streif av solglimt og noen ekstra varme grader la seg over byen vår i dag. Det ga meg tid til å stelle litt med sommerblomstene som har måttet klare seg selv de siste to ukene. Det har regnet og regnet, og har det vært noen solglimt så kan du være sikker på at de var mens jeg satt inne på jobb, hi, hi :o)  I dag ble det shortsvær og jeg fikk ordnet litt utendørs før bursdagsgjestene kommer. Men nå bøtter det sannelig ned igjen og langt unna kan jeg se lynet som flerrer himmelen. Regnet siler nedover vinduet her jeg sitter og skriver. Egentlig ganske koselig synes jeg. Men nå skal jeg ta dere med på en liten vandring gatelangs i Sør- Frankrike. Jeg elsker de smale og trange gatene hvor bare scootere kommer seg fram. Denne gaten fant vi i Gassin, en gammel liten fjellby som jeg også tidligere har skrevet om. Gamle murer og de karakteristiske takene som du finner på både gamle og nye hus.

DSC_3332

I vår lille ferieby, Cavalaire sur mer, ble jeg imponert over de vakre murene som omkranset mange hus og eiendommer.

DSC_2478

Det er også ganske utrolig at blomstrende trær holder seg så godt som de gjør i den langvarige varmen, men ser man litt nærmere etter, så ligger det “svette”slanger overalt som gir fra seg de viktige vanndråpene.

DSC_2480

Dette huset ligger fantastisk til, det er bygget inn i fjellet, utsikten er sjøen. Jeg vil tro at på de mest vindfulle dagene så merkes nok sjøsprøyten opp hit. Flere bilder fra omgivelsene her, skal dere få se ved en senere anledning. Jeg skulle imidlertid veldig gjerne vært innom dette huset og tittet litt…. :o)

DSC_2501

Dette huset med de sjarmerende lemmene, ligger i Middelhavshagen vi besøkte en ettermiddag. Det blir eget innlegg derfra om ikke så lenge :o)

DSC_3191

Her er vi tilbake i Gassin hvor jeg igjen ble betatt av vakre murer og blomster. Det ligner nesten på blomstrende strå, men det er stauder som ligner på lavendel, bare mye spinklere og lysere. Humlene elsket disse…..

DSC_3329

Dette blomsterbedet er muret opp ved bergveggen, vi er på vei opp en av gatene i gamlebyen i Gassin og flere slike vakre bed fant vi rundt omkring her. Dersom du noen gang skulle være på disse traktene vil jeg absolutt anbefale et besøk. Ta gjerne en titt innom hjemmesiden eller les mitt tidligere innlegg om denne byen som du finner “her”.

DSC_3330

Koselig med små trær utenfor inngangen. Også dette er fra Gassin.

DSC_3339

Kveldssola ga et gyllen lys over gatene i den lille byen før vi tok på tur hjemover. Jeg ønsker meg allerede tilbake :o)

 

DSC_3340Helt til slutt må jeg bare ha med et par bilder til med vakker steinmur :o) Med disse fargene så sklir det rett inn i naturen i bakgrunnen. Vakkert og enkelt. DSC_2475

 

Jeg elsker disse portene med den franske liljen på toppen. Jeg skulle gjerne hatt en slik innkjørsel som dette, men da må man nok ha egen gartner også tenker jeg.

DSC_2473

Nå har det sannelig sluttet å regne, blå himmel holder på å få overtaket, kanskje blir det noen solglimt under bursdagsfeiringen :o) Det hadde vært herlig! Håper dere alle får en fin lørdag. Jeg vil samtidig få takke dere alle som titter innom og gjør det så morsomt for meg å blogge. Flere nye følgere har jeg fått de siste dagene og jeg ønsker dere alle hjertelig velkommen! Jeg setter så stor pris på det :o)

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

Translate »