Sjekkliste til jul

God mandag. Helt i starten av desember, det betyr at det er fortsatt mange dager igjen til julen ringes inn. I slutten av oktober la jeg ut førjulsboken min til gratis nedlasting en periode. Målet mitt med førjulsboken, er at vi hver dag tar enkle grep for å komme i mål til jul uten å stresse. Den er fylt med tips som kan gjennomføres hver dag fram til jul. I tillegg er den fylt med lister som skal hjelpe til i planleggingen. Vi planlegger - får oversikt - og prioriterer. Førjulsboken er arkivert for i år, men jeg har store planer for å videreutvikle den til neste år, da vil det igjen bli mulig å få tak i den. Men til deg som ikke fikk tak i den i år, her kommer en sjekkliste du kan benytte deg av. 

Av egen erfaring, vet jeg at mangel på oversikt er en av tingene som fører til julestress. Noen ganger er det faktisk bare det å skrive ned oppg​avene på en liste, som skal til for å senke skuldrene. Klarer du i tillegg å plotte inn oppgavene dine på en kalender, da har du oversikt og nå kan du prioritere. For det er når du har fått alle oppgavene dine og gjøremålene dine inn i en kalender at du ser hva du har tid til.  Det er nå du kan velge å si nei takk til en invitasjon, eller droppe kakebakingen og heller kjøpe det du trenger på butikken, eller kanskje ønske deg kaker i vertinnegave eller julegave. 

​I dag har jeg laget en sjekkliste som jeg selv har hengt opp på kjøkkenet mitt. Jeg elsker lister og kan gjerne ha en liste for alt jeg holder på med. En liste kan være en bit papir fra en kladdebok, det kan være et hvitt ark fra skriveren, men det kan også være noe som er fint og se på. Siden det er desember har jeg pyntet den med gull slik at den fint kan henge på en vegg eller på kjøleskapet, uten å ødelegge julestmeningen. Jeg har lagt inn oppgaver som er typisk for førjulstiden, enten du er småbarnsmor eller bestemor eller singel. Du kan i tillegg fylle på med flere oppgaver dersom det er noen du mangler. Trykk på linken nedenfor og den er din, helt gratis. 

​Her er vi helt ajour med innpakkingen av gaver. Det er koselig og gøy å pakke inn, spesielt når jeg får slik god hjelp av datteren min. Hun elsker innpakking av gaver, og nede i hallen vår, har vi ordnet med egen julegavestasjon. Der ligger alle papirrullene, tapen, bånden, pynten og lappene. Det er praktisk å ha ett eget sted og samle alt på, da slipper vi å rydde sammen mellom hver gang. Dessuten er det langt lettere å sette seg ned og pakke inn når alt ligger framme. Julestemning blir det jo også av alt det fine papiret og lappene. I år har jeg laget pakkelapper som du også kan få. Det er så koselig å gi gaver og dette er jo en nyttig gave også.

 Ta en titt på gavelappe innlegget her. 

Nå er jeg igang med å henge opp familiebilder. Rammer er byttet ut og fornyet. Nye bilder er kommet til. Akkurat nå ligger bildene pent dandert på stuegulvet. Da var det bare resten igjen..... Håper du får en fin kveld! 

Klem fra Nina ​

Translate »
%d bloggere liker dette: