Skogen og fjellet i Åre, beste treningsarena

Fjelltur - skogstur i Åre - bye9design

Fjelltur - skogstur i Åre - bye9design

Ingen hyttehelg i Åre uten en skogs eller fjelltur. Hver gang plukker vi ut en ny sti, og en ny løype, og hver gang har det skjedd nye ting i naturen. Disse bildene er fra ei helg i slutten av august, enda sto sommerblomstene i sin vakreste skrud, mens mange takket av for denne gang og sendte sine frøkapsler med vinden. Det gjøres klart for en ny vår og en ny sommer. Mange har lurt på hvordan vi kunne finne på å bytte ut hytta vår ved sjøen, med hytte i fjellet. Hadde dere tatt en titt i hytteboka vår, hadde dere sett svaret.

Til fjellet drar vi nesten hver helg, vi kan knyte på oss fjellsko og pakke sekken og gå på tur i timevis. Når været er dårlig kan vi velge korte turer, men likevel komme oss utendørs. Når vinteren gjør seg klar og snøen laver ned, da vet vi at vi snart kan finne fram ski og staver og komme oss på tur igjen. Enten vi velger nedover eller bortover, det er noe for hele familien.

Sjøhytta vår har vi hatt i mange år, den har trofast sørget for mange flotte turer til sjøen da barna var små. Vi lekte i fjæra, kjørte båt, fisket og koste oss. Mange gode minner har vi fra hytta ved sjøen, men vips var ungene blitt store….. Nå var vi klar for nye opplevelser og det har vi funnet i Åre. Nye minner skapes sammen med familien et annet sted, det er viktig for oss. Her skal du få se noen bilder fra en tur seint i august.

Fjelltur - skogstur i Åre - bye9design

Fjelltur - skogstur i Åre - bye9design

For dere som er kjente i Årebjørnen og Sadeln, så har dere kanskje sett skiltet med Akvedukt på tur inn til Frøagruva. Vi bestemte oss for å følge skiltet en dag, og gjennom høyt gress og smale stier klarte vi til slutt å finne akvedukten. Den som hadde ventet seg en sak lik de romerske akveduktene, blir nok skuffet, denne var ikke så stor. Ikke var den så gammel heller, og blomster og gress hadde gjort sitt for å skjule den mest mulig. Men like fullt, en akvedukt er det nå, langt inne i skogen.

Fjelltur - skogstur i Åre - bye9designFjelltur - skogstur i Åre - bye9designFjelltur - skogstur i Åre - bye9design

Like bak hytta vår, har vi et stort utvalg i merkede og umerkede stier. I tillegg kan vi velge tilførselsløypene samt slalombakkene når vi skal ut på tur. Ingenting er vel som bakketrening i slalomløypene…… Gjennom skogen kommer vi ofte i kontakt med bekker og små trebruer som tar oss tørrskodd videre. Velger vi løypene utenfor, må vi gjerne traske gjennom myrområder, men vi får raskere utsikt over det nydelige landskapet.

Fjelltur - skogstur i Åre - bye9design

For deg som ikke vil klatre og som heller ikke er særlig glad i bratte utkikkspunkter, finnes det mange muligheter. Vi tar gjerne turen opp til Sadelntoppen, og Totthummeln. Fra Årebjørnen er det flotte stier og løyper oppover, perfekt treningstur, men også en flott tur for familier. Ja, du blir sliten om du vil, men du kan også nyte turen uten at du blir utslitt. Og utsikten……. Ja, det er verd det!

Fjelltur - skogstur i Åre - bye9designFjelltur - skogstur i Åre - bye9designFjelltur - skogstur i Åre - bye9design

Denne helga har prestekragene snart takket for seg og høstfargene er kommet for fullt i fjellet. Det var et vakkert skue da vi tok med Idefix hunden vår og gikk tur innover skogen og langs vannet for skiløypene snor seg vinterstid. Det ble ingen nye høydemetere på meg denne helga, til det var været for dårlig på søndag, men høstfargene skal nytes i fulle drag i tiden som kommer.

Fjelltur - skogstur i Åre - bye9design