Slå knockout på tidsklemma

ta styringen - bli en mester på planlegging

Bli en mester på planlegging -prioriter det som er viktig og lær deg å si NEI!

 • Planlegging : Med de riktige verktøyene kan du planlegge hverdagen slik at du får tid til overs.  
 • Prioriter: Lær deg å finne dine viktigste oppgaver - og å prioritere dem. 
 • Si NEI og få ting gjort! Lær deg triksene. 

Hva er tidsklemma og hvordan kommer du deg ut av den-  Slå knockout på tidsklemma

Noen mennesker ser ut som de klarer alt, mens vi andre står på sidelinjen og lurer på hvordan de får det til og hvordan de finner tid til alt de holder på med. Noen jobber heltid og vel så det, er supereffektive på hjemmebane, med ryddige og velstelte hus og hager, de har en hobby de bruker tid på, og de engasjerer seg i ulike organisasjoner på fritiden. De fikser det, de er produktive og kan vise til resultater, de elsker det de holder på med og du hører aldri at de har det travelt eller skryter av alt de holder på med. De bare fikser det.....

Hvordan klarer de det? Hemmeligheten er ikke så stor som du kanskje tror, den handler heller ikke om at noen mennesker synes å ha så mye mer energi enn andre. Hemmeligheten er rett og slett planlegging, prioritering og evnen til å si nei.

Produktive og effektive mennesker er mestere på å si NEI​ 

“Are you productive or just being busy .”

Tidsklemma er et begrep som dukket opp for noen år siden. Dersom du sjelden klarer å prioritere oppgavene dine, da havner du i en klemme. Du har til slutt så mange oppgaver som skal gjøres, at du rett og slett ikke rekker over alt. Jeg definerer dette som tidsklemma.

Hvorfor havner vi så i denne klemma? Ønsker vi å være i denne klemma eller er det noe som bare har blitt slik? Alle oppgavene du tar på deg, er det for deg selv eller for andre? Er oppgavene du gjør viktige og for hvem er de viktige? Har du det travelt eller er du produktiv? Tar du på deg oppgaver som andre synes du bør gjøre, eller velger du oppgaver etter egne interesser og ønsker? Gleder du deg til ettermiddagene når du er ferdig på jobb, eller kjenner du deg motløs med tanken på alt du skal gjøre?


Bli med på kurs da vel -  her er noe av det du får:

Dette får du  

 • Kurset inneholder hele 9 moduler som gjennom ulike leksjoner veileder deg trinn for trinn gjennom kunsten å planlegge, prioritere, hvordan du skal si nei uten å få dårlig samvittighet og ikke minst, hvordan du setter opp planer og oppgaver som det er realistisk at du kan få gjennomført.
 • Kurset er bygget opp med trinn for trinn metoder som det er viktig at du følger. Vi starter med planlegging og oversikt, følger opp med prioriteringer og metoder å si nei på, før vi avslutter med "to do" lister, hvordan disse settes opp og hvordan du får unna oppgavene på listen. 
 • Fra bye9designprint får du kalender, menyplanlegger, ukentlig planlegger, daglig planlegger (todoliste), femdagers plan og mye mer. 
 • Kurset holdes jevnlig oppdatert inne i kursportalen og du vil alltid ha tilgang til nyheter som dukker opp, uten at dette koster ekstra. 

Slik fungerer kurset

 • Kurset ligger i kursportalen "Organized and Happy" bye9design - Der registrerer du deg gratis. 
 • Når du er registrert velger du kurset "Slå knockout på tidsklemma" 
 • Du får da umiddelbart tilgang til alle modulen, leksjonene og printene. 
 • Du kan gjennomføre kurset når som helst og fra hvor som helst. Kursportalen er åpen døgnet rundt.
 • Kurset er inndelt i moduler og leksjoner. Du vil hele tiden kunne følge med på din egen progresjon - noe som er både morsomt og motiverende. 
 • "Kurslokalene" er åpne, lyse og moderne. Du får enkelt oversikt over de ulike leksjonene slik at du kan gå tilbake når du ønsker det. 
 • Alle print og kalendere er samlet ett sted slik at du enkelt kan laste ned og skrive ut - i tillegg blir printene redigerbare slik at du kan lagre de elektronisk. 

Dette oppnår du

 • Du blir en mester på planlegging av din egen hverdag. 
 • Du får oversikt og kontroll over alle oppgavene dine slik at stressnivået og uroen senker seg mange hakk. 
 • Du lærer deg metoder som gjør at hverdagens oppgaver kan gjøres raskere.
 • Du lærer deg å prioritere bort oppgaver uten å få dårlig samvittighet. 
 • Du lærer deg å bli bevisst hvordan du kan si nei på en måte som du finner riktig. Og du lærer deg å si nei til de riktige oppgavene. 
 • Du lærer deg å sette opp "to do" lister med oppgaver som er oppnåelig og gjennomførbare. 
 • Du skaper grunnlag for at du gjennom planlegging og prioritering av din hverdag, skaper mer tid og rom for de tingene du aller helst har lyst til å holde på med. 
 • Du lærer at endring av vaner og rutiner tar tid og må innføres litt etter litt. 

"Planlegging og organisering er blitt rutine for meg"

"Som firebarnsmamma med mange interesser er det tvingende nødvendig å ha gode rutiner for å få hverdagen til å fungere. Planlegging er utgangspunktet, oversikt og kontroll gir hvilepuls og prioriteringer er nøkkelen. Dette kurset er min gave til alle dere som ønsker kontroll og oversikt i hverdagen. Dersom du som velger å delta i dette kurset får mer tid og mer glede i hverdagen, da har jeg oppnådd det jeg ønsker. "

- Nina 

Planlegging - oversikt - prioritering

"Organized and happy with beautiful design"

Kurset er inndelt i 9 leksjoner, smekk full av nyttige tips, erfaringer, eksempler, hjelpemidler og gode råd. Hver leksjon inneholder oppgaver jeg anbefaler deg å gjøre for å få best utbytte av kurset. Du velger selv hvor mye tid og energi du vil bruke, og du velger også selv når du vil gjennomføre modulene. Du får umiddelbar tilgang alle modulene, leksjonene og printene som følger med kurset.  

1

MODUL 1 - PLANLEGGING/OVERSIKT 

​I den første modulen skal vi gå gjennom kunsten å planlegge og hvorfor dette er så viktig. Vi skal også snakke om målsettinger og hvordan du når disse ved hjelp av planlegging. 

Ved hjelp av kalenderen du får i kurset, skal du få oversikt over alle de faste gjøremålene du har hver dag i løpet av en vanlig uke.  Jeg kommer med noen tips slik at du får litt hjelp på veien.  

Nytten og forståelsen av planlegging er viktig for å lykkes i å få bedre tid. Derfor vil hele modulen bli brukt til å øve på dette, samt at du vil få en kalender, ukeplanlegger, todoliste, menyplanlegger og quoter du kan printe ut og henge på veggen.  Du vil også få tips om en rekke apper til mobilen og elektroniske hjelpemidler for deg som ikke vil bruke penn og papir eller lage lister. 

Planlegging av husarbeid, middagsmeny, mathandel, trening, kjøring til aktiviteter, hagearbeid, vasking av klær, bursdager..... Dette er bare noe av det vi kommer til å sveipe innom i de første leksjonene. 

2

MODUL 2- OVERSIKT OG PRIORITERING

Etter at du har skaffet deg oversikt over alle gjøremålene dine og du så smått har begynt å sette deg mål og lage planer, da er det på tide å prioritere. 

Modul 2 vil derfor bli benyttet til å forstå hvor oppgavene kommer fra, benytte triks som gjør at du enkelt finner fram til dine viktigste oppgaver. Dette gjør prioriteringen til en lek. 

Prioriteringer er vanskelig og mange kvier seg for å prioritere bort oppgaver. Dårlig samvittighet og følelsen av at vi MÅ gjøre alle oppgavene er noe som mange har. Dette skal vi også se på i denne modulen. Lær deg å forstå hva som skjer dersom du velger bort en oppgave..... ​

3

MODUL 3 - LÆR DEG Å SI NEI - FÅ UNNA OPPGAVENE 

Å si JA til en oppgave er positivt dersom du selv har kontroll. Dersom du aldri klarer å si nei til nye oppgaver, vil det blir for mye, ikke sant? Vet du hvordan du sier NEI til de "riktige" oppgavene?  Jeg har noen gode råd til deg om dette.

Mange elsker å lage lister eller "to do" lister. Utfordringen er ofte at listen er så lang at det er umulig å gjennomføre alle oppgavene innen tilmålt tid. I tillegg fyller vi på med flere og flere oppgaver som vi mener må gjøres.

Lær deg hvordan du setter opp en liste over oppgaver som lar seg gjennomføre. Resultatet er at du får gjort mer på kortere tid og du sitter igjen med mer tid til det du aller helst har lyst til å gjøre. 

Visste du at de mest suksessrike menneskene, de som synes å få til det meste, de er mestere på å si NEI, og de er knallgode på å planlegge dagene sine og hva de prioriterer tiden sin til. 

Ta grep om hverdagsstresset du også. Bli en del av "Organized and Happy" gjengen i dag! 

Vil du ha tid til hobbyen din 

"Frisk opp det du kan av planlegging og prioritering gjennom dette kurset."

De fleste av oss vet at planlegging og prioritering er viktig. De fleste av oss har tanker og forståelse for hvordan det skal gjøres også. Vi kommer bare ikke helt i gang. Men nå kan du slå til og benytte noen timer i løpet av ukene framover til å oppfriske og sette i gang med planleggingen av 2016. Finnes det noe enklere enn å bli veiledet steg for steg gjennom denne prosessen..... Jeg har noen tanker om tidsklemma som du kan lese i dette blogginnlegget.... 

Gå ikke glipp av dette kurset

Slå knockout på tidsklemma - ta kontroll over tiden 

 • Trinn for trinn i planlegging og prioriteringsfasen
 • Nyttige verktøy som hjelper deg i planleggingen
 • Lær deg å si nei
 • Bedre tid til hobbyer og andre ting du drømmer om
Translate »