Slik ble kjøkkenet på hytta

Vi har malt og malt, datteren min og jeg. Endelig, denne helga kunne vi så smått begynne å ta i bruk vårt “nye” kjøkken på hytta :o) Innredningen har stått urørt siden vi kjøpte hytta for mange år siden. Men etter at nesten alle rom har skiftet farge og nå er blitt lys og fin, da var det tid for kjøkkenet :o) Vi har malt veggene i fargen skygge, gyllen og varm farge som går veldig godt sammen med grå skifer som er fargenavnet på underskapene og skuffene. Hyller og glass skapet er malt i samme farge som veggen.

Kjøkken sjøhytte - bye9design

 

Vi har så vidt begynt å sette litt på plass. Noe får være med videre, og en god del blir pakket bort. Det er utrolig hvor mye man samler seg opp gjennom årene og mye av det som pakkes bort nå kommer vi aldri til å savne :o) Jeg hadde gledet meg til å plukke markblomster å ha i den hvite muggen, men med den nedbørsmengden som var her på lørdag fristet det ikke å gå ut. Det ble maling av badet i stedet :o)

 

DSC_1283

 

Kjøpmannsdisken er gammel, kanskje skulle vi ikke ha malt den, men jeg er overbevist om at det ble mye finere nå :o) Alle porselensknottene ble skrudd av før maling, jeg er heldig som hadde en tålmodig tolvåring som gjorde den jobben. Etter at hun hadde malt alle skuffene samt noen av skapdørene skrudde hun på alle sammen igjen.

 

DSC_1279

 

DSC_1280Da jeg var innom Ikea i vår så jeg disse bøttene og det sommerlige kopphåndkleet. Gjett om jeg tenkte hytta :o)

DSC_1284

 

Det hender det stikker innom en og annen husflue på kjøkkenet. Denne kurven med netting er derfor veldig praktisk å gjemme brødmat under :o) Benkeplaten ble malt hvit med trestjerners gulvmaling. Jeg er kjempespent på hvordan det vil holde seg, men jeg er så fornøyd med hvordan det ble :o)

DSC_1285

 

I overgangen mellom kjøkkenbenk og skiferen på pipa, brukte vi hamptau. Tøft synes jeg.

DSC_1295

 

Her ser dere bilde av hele skapet rett etter at det var ferdig. Skapet er malt både innvendig og utvendig i samme farge som på veggen. Vi bruker stort sett bare blå malingstape. Den fester godt og er lett å plukke ned når jobben er gjort :o) Datteren vår er tapemesteren hos oss :o)

 

DSC_0306

 

Ja, slik så det ut før vi begynte på jobben. Treverk er fint det, men etterhvert blir det for mørkt etter min smak. De gule veggene likte vi egentlig, men….. jeg liker de hvite bedre :o)

DSC_0231Et lite kaosbilde må jeg ha med. Vi holdt på i mange timer hver dag, det er mye jobb og mange detaljer som skulle males.

DSC_0234

 

Men, vi er ikke ferdige. Enda gjenstår en gul vegg og vinduer som skal males. Men det blir neste prosjekt…..

DSC_1300Vi feiret midtsommer og nytt kjøkken med skikkelig festkake :o)

DSC_1261Søndag på hytta, vi våknet til strålende solskinn og fikk ei herlig kaffestund på trappa. Det finnes ingen bedre start på hyttehelga enn det :o) Nå er sommerferien i gang for ungene. Enda er det en uke til jeg skal ei uke med ferie i første omgang. Da blir det fotballcup i Sverige på mor og datter. Det gleder jeg meg til :o) Ha en herlig kveld alle dere som titter innom meg! Hjertelig velkommen til nye følgere. Håper dere vil trives :o)

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

8 thoughts on “Slik ble kjøkkenet på hytta

 1. Rosehagen says:

  Hei;) Så flinke dere har vært og så fint som det ble;) Vi satte inn nytt kjøkken på hytta for noen år siden, og det var ikke alt som ble med inn igjen av det gamle utstyret.I går var det ull fra topp til tå, ikke mye til sommertempratur ;) ;)Klager ikke! Jeg har jo lærerfri(avspassering, men utdanningsprosjekt på gang noen uker utover skoleferien. I dag har jeg fått plukket markblomster på tur, nydelig;) Ha en super uke og god tur til Storsjø-cup.
  Klem fra Ann-Mari

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Tusen takk :o) Ja, det er så mange ting man samler på, det kan være lurt med slik opprydding en gang i blant. Kjekt med avspasering ja, skulle gjerne hatt denne avspaseringen jeg også noen ganger for å komme ajour med noen prosjekter, men da burde jeg jo valgt en annen utdanning og et annet yrke :o) Nå meldes det heldigvis litt lettere vær, så det kan være håp om å legge bort ullklærne for en stund igjen :o) God uke til deg også! Klem

 2. Toves Sammensurium says:

  ojojoj for en forandring – og for en gøy og vellykket forandring!!!Tipper både du og den gode hjelperen har kost dere!!!!Det ble rett og slett kjempefint,og litt tøft også :)))
  Jeg har også enn så lenge malt benkeplatene mine med trestjerners…funker helt fint det!!!!
  Mange fin eting har du også,og de bøttene var herlige!!!!Og praktiske!!!!
  Toveklem .)

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Ja, Tove vi har kost oss masse, selv om vi var veldig slitne da vi endelig kunne legge malekosten fra oss. Men det er så gøy å se hvordan maling endrer et helt rom :o) Så kjekt at malingen virker bra…. det likte jeg å høre :o) Klem

 3. Janne says:

  Oi, for en stor forandring og såååå fint det ble!!
  Nydelige farger!
  Kos dere masse i kveld!:)
  Klemmer fra Janne

 4. Helen says:

  Det ble kjempeflott <3 du og datteren har virkelig vært flinke. Om du får lyst legg gjerne ut oppskrift på den kaken :)

Comments are closed.