Slik innreder du med grønne planter

I år skal det være planter, massevis av planter i grupper, eller noen utvalgte, iøynefallende eksemplarer. Vindusblad, palmer, bregner, bajonettplante, sukkulenter og ikke minst kaktuser. De er tilbake. Nå er det jo ikke slik at de har vært helt borte, mange av oss elsker planter og har de rundt oss, om det er trendy eller ikke. Jeg har tidligere hatt flere av disse plantene jeg skal vise dere i dag, de har imidlertid blitt byttet ut med andre spennende planter etter hvert som årene går. At planter er trendy og det botaniske interiøret er populært, det vitner mange artikler i ukeblader og blogger om, for ikke å snakke om bildemedier som Pinterest og instagram. Allerede i fjor kastet mange seg på den botaniske bølge som det kalles. Jordfarger, pasteller, og mange planter, gjerne gruppevis og ikke bare i stua og kjøkkenet, men også på bad og soverom. I tillegg til de levende plantene hører botaniske plakater til, gjerne slik som var å se på skolen fra riktig gammelt av. Her snakker vi vintage :o) Men nå får du også kjøpt slike i utvalgte butikker og nettbutikker. Sløraspargesen ser vi i første bilde, også dette en plante som var svært trendy for noen år tilbake. Egentlig en ganske hardfør plante til tross for sine fjærlette blad. Den liker masse lys, men ikke sterk sol, og det må ikke bli for varmt til den. Sett den gjerne på et kjølig sted i stua eller som her, på soverommet. En grønn plante gjør mye liv til et rom. Via Tine K Home

af1e404d71dc290334f105eea75faf32

Jeg har sansen for å bruke enkle blad og grener i pynten min og se så enkelt og dekorativt stilleben du kan lage Via Tine K Home

TineK-Home-SS2015-via-Stylejuicer-03

De store vindusbladene er blitt veldig populære….. Jeg har hatt en slik, den ble enorm og måtte til slutt bindes opp i taket. Den er enkel å få til selv for den som stort sett bare klarer å passe på kunstige planter…. Men den liker lys, helst masse lys. Og har du vannbåren varme, ja da kan du nesten være sikker på å lykkes med denne planten. Den elsker nemlig varme fra gulvet. Panelovner derimot, det er den ikke så glad i da disse gjerne tørker opp jorden mye raskere enn gulv varme. Begynner den å miste blader har det vært for tørt til den….. Den liker masse lys og tåler sol, men ikke den skarpeste. Dette nydelige bildet er hentet Via Hege in France. Legg merke til fargene på krukkene. På benken er det plantene som er kontrastene mens på gulvet bryter både krukke og plante opp. Lekkert og enkelt. Ta en titt innom og se de vakre posterne hun lager….

mallorca_poster_green_plants_grid_box_concrete

Sorte og hvite rom kan for mange av oss virke kalde. En vakker plante setter liv til rommet slik som her Via Theposterclub. Og her ser vi også at kaktusen har fått en fremtredende rolle. Da vi kjøpte huset vårt for mange år siden, fulgte blant annet en slik kaktus med, den var så stor at eierne ikke så for seg hvordan de skulle få den med seg eller hvor de skulle plassere den. Hos oss levde den videre i mange år, den vokste helt opp til taket og tok etterhvert mer plass en vi ønsket. Den ble avlivet en vinterdag med mange minusgrader…Det er nesten trist å tenke tilbake på. Kaktus og slørasparges i skjønn forening i vinduskarmen. Lekkert!

5a65c61ee8afc2058d7beeece8b1be7b

Hjemmekontoret kan med fordel pyntes med grønne planter. De virker både beroligende og renser luften slik at kreative prosesser kan få litt drahjelp :o) Dette bildet er hentet Via da daa. 

7367fc28f6f90bcbaff67a5d8b20029d

Stemningen i dette bildet falt jeg for, bokhyllen med planter, trillebordet hvor hardføre planter inngår i pynten. Se flere detaljer fra denne stua Via skønahem.

bb69a355a75be00ae27806e3d73a731f

Et vakkert stilleben som egentlig kan plasseres nesten hvor som helst i huset. Via Vieda House.  Kaktuser i en romslig skål med steiner er veldig dekorativt og tåler mye. Husk bare på at kaktuser liker lys…. Ikke gjem de bort i de mørkeste hjørnene bare fordi de tåler å tørke.

Holiday_9602B

Her ser vi et eksempel på innredning hvor den botaniske stilen har fokus. Plantepostere, og mange planter dominerer og detaljene er i jordfarger og pasteller. Via April & Mai

932f33c5feefbe4dfe22f0ae6691b4f2

Jeg elsker fargene i dette bildet. Jeg har alltid likt grønt og dette bildet lyser energi og glede. Titter vi nærmere på dette bildet, ser vi bare en plante i rommet i tillegg til buketten. Her er det brukt mye grønt i detaljene. Via Live Journal  Bregner er en av plantene jeg ikke får til. Det har trolig noe med at jeg ikke er god nok til å vanne og da tørker de ut. Bregner liker nemlig fuktig jord og gjerne også fuktig luft. Den elsker en dusj med vannflasken så ofte du har anledning og der strekker ikke jeg til.

1bba00c2cf22caf09e2bcbb9a175e800

Så ser vi også at trendene oppfordrer oss til å ta trærne inn i stua. Store planter er flotte, men gjerne også veldig dyre…. På Ikea hadde de i fjor sommer stort utvalg av store stueplanter til en rimelig penge, så følg med, kanskje dukker de opp i år også. Det kan også være lurt å se på hva hagesentrene kommer med at uteplanter etterhvert som våren nærmer seg. Mange av disse kan nemlig brukes innendørs og også disse er gjerne noe rimeligere :o) Dette vakre bildet er Via TineK Home og Northern Light

844c6768eef2cb88712db2378f08eaa1

Ute snør det og vinteren har tatt grep. Jeg nyter en kopp te og gleder meg til våren. Likevel, vinteren har sin sjarm, det er koselig å ordne inne og snart skal jeg skaffe meg noen flere grønne planter og fylle opp med. Kanskje blir det også noen kaktuser. Ha en flott dag og tusen takk til alle dere som titter innom meg. Det er herlig å se at flere og flere finner veien inn til meg! Hjertelig velkommen til alle nye følgere, det gleder meg!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

2 thoughts on “Slik innreder du med grønne planter

 1. Toves Sammensurium says:

  Synes det var veldig bra t du skrev akkurat dette innlegget og jeg fant ut at det var på høy tid å titte innom deg,for nå ble jeg påmint om en hastesak…vann plantene.Riktignok har jeg mange sukkulenter og planter som trenger lite vann,men det er nå liksom to måter med det også da ;)))
  Nå må stakkarane ha seg en skvett!!!
  har alltid vært glad i planter og det var en periode jeg hadde enorme mengder,da jeg jobbet på blomsterbutikk.Fikk innkjøperne til å skaffe meg mange rariteter og jeg var så flink,men må innrømme det har dabbet litt av.Jeg skulle i grunnen fornyet meg litt med både krukker og annet,men lar det vente til jeg får ny sofa og gardiner og litt småfornying av stuen…forhåpentligvis om ikke så altfor lenge.Men du vet,Januaren er som vanlig full av regninger så jeg må bare smøre meg med den berømte tålnodigheten!
  Håper alt er bra med deg,er så lenge siden jeg har vært her nå at jeg er helt flau!!!!
  Toveklem .

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Jamen så bra da Tove, da fikk plantene dine vann i dag. Det gjorde ikke mine, så i morgen må jeg trå til med det også. Har lyst på noen nye, store grønne planter jeg, men det må være en som kattene ikke spiser opp og som tåler at jeg glemmer å vanne den :o) Klem til deg!

Comments are closed.