Slik kan du oppbevare sommerens frø

Jeg er glad i hagen min, jeg elsker å fikse og ordne og kose meg utendørs når det er tid og vær for det. I sommer har det blitt mer på impuls enn det har vært planlagt, og skippertakene har vært oftere enn de regelmessige og jevne jobbøktene. Noen ganger er det slik, jeg har prioritert å jobbe med andre ting i sommer og da blir det slik. Der forhindrer meg ikke fra å tenke på hagen og lete etter smarte løsninger for oppbevaring av hageutstyr og diverse annet som hører hagen til. I dag har jeg derfor lyst til å vise dere noen smarte og flotte løsninger på oppbevaring av blomsterfrø. Mange av dere som følger bloggen min er glad i hagen sin, jeg tror derfor mange av dere også samler på frø fra egen hage, eller kanskje tar dere vare på noen av frøposene dere kjøpte på hagesenteret. Jeg bruker i alle fall ikke opp alle frøene fra en pose i løpet av en sommer, så her overvintrer de. For oss som kjøper frø i butikken er det enkelt å gjemme på posene. Bildet av blomsten på framsiden og framgangsmåte og stell på baksiden. Alt ligger til rette for en oversiktelig og enkel gjennomgang av det man har når det igjen blir såtid. Eller ikke….. Hvor var det nå jeg la den posen med solsikkefrø…. Hadde ikke jeg kjøpt inn en pose med blomkarsefrø i fjor… Altså, jeg er så sikker på at jeg la det på en lur plass slik at jeg enkelt skulle finne igjen de posene…. Ja, det er kanskje ikke alle som har like liten oversikt over frøposene som jeg har, men uansett, dere vil nok like noen av tipsene jeg kommer med i dag. Via ohiothoughtsblog.blogspot.no fant jeg denne løsningen. Veldig enkel og oversiktelig. En blank plastboks eller en skoeske vil gjøre nytten. Del boksen med skilleark om du har mange sorter, og lag dine egne merkelapper eller skriv direkte på skillearkene. Her er føposene sortert i alfabetisk rekkefølge.

P2040889

Husk at frøposer skal oppbevares tørt, mørkt og frostfritt. Når våren kommer og du skal begynne plantingen, da kan kanskje et slikt oppheng som dette lette jobben. Her henger de oversiktelig og fint innenfor den måneden de skal plantes. Via Better Home and Garden.

101257781.jpg.rendition.largest

En annen måte å oppbevare frøposene på er å benytte plastlommene i et fotoalbum. Har du mange poser kan du benytte skilleark for å sortere. Du kan også bruke gamle mapper for oppbevaring av cdplater, disse har store og gode lommer. Dersom du har lyst til å notere kan du bruke skilleark mellom plastarkene for å skrive på. Jeg har også sette noen eksempler på at posene er limt fast på fotoarkene i albumet, for deretter å kunne ta notater ved siden av. Det finnes mange mapper og albumer å få tak i. Men det finnes kanskje noe liggende i skuffer eller skap som også kan benyttes. Dette bildet er hentet via dirtdishesdesign.wordpress.com For den som har det travelt og ser for seg at sortering av frøposer tar for mye tid, ja da er nok denne metoden den raskeste. Det er bare å putte de inn i lommen straks de er kjøpt. Da ligger de der…

4-y-p1060254

Hvordan du sorterer frøene kommer jo an på hva du liker og hvor mye frø du har. Noen liker å sortere alfabetisk etter navnene på blomsten, mens andre igjen foretrekker å sortere etter tidspunktet de skal plantes på. Sorterer du etter måned og dato, er det bare å gripe tak i de posene du skal så på riktig tidspunkt. Kanskje den smarteste løsningen for den som har en tendens til å så enkelte frø for sent… Sorterer du alfabetisk etter navn, krever det at du har en oversikt over tidspunktet for såing i tillegg. For den som har mange frø vil nok et album eller skoeske raskt bli for lite. Men for oss hobbygartnere holder det nok i massevis. Men så var det alle dere som er så flinke til å samle frø selv. Hva samler dere frøene i? Hvis du har lyst til å brette noen fine og dekorative poser kan du ta en titt her via We Made This Home. 

084b7cd333849b521628b06f6aa78373

Det er mange måter å lage slike frøposer på selv og da er det kanskje kjekt med en mal. Dette bildet fant jeg inne hos Content in a Cottage og klikker du deg inn der finner du denne malen som kan printes ut, samt enda flere forslag til frøposer du kan lage selv. Har du lyst til å gjøre det veldig enkelt, kan du rett og slett brette avispapir eller gråpapir etter denne malen. Dekorative og gode oppbevaringsposer blir det av det også.

f26ca8b0cdf87a518be04001acc7e889

Helt til slutt vil jeg dele et tips jeg snappet opp her om dagen. Dersom du vil hindre fukt i frøposene, kan du drysse riskorn i bunnen av boksen hvor posene ligger. Annet som også benyttes er de små posene som ligger i esker med sko, sengetøy. vesker og annet som det ikke skal komme fukt til. Verd et forsøk, og lykke til med oppbevaring av sommerens frø!

 

Klem fra Nina 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AB0DAE38-47B9-452D-AEEF8FFD12230BFA-6EEE7120-30DD-4161-AE69F10099A460A4

Translate »
%d bloggere liker dette: