Slik pynter du påskebordet

Via Getinspired

Naturmaterialer på påskebordet

Det er snart påske og da er det fint å kunne dekke bordet med vårlige farger og påskepynt. Noen ganger er det ikke mer som skal til enn naturmaterialer for å få den rette stemningen. Karse kan du så denne uken, da får du finne grønne spirer å pynte med på bordet. Dessuten smaker det så godt på forskjellig pålegg. Barna synes det er morsomt å så karse frø, det går så fort, du kan nesten se at den vokser, i alle fall vil du merke forskjell fra dag til dag. Legg et tykt lag bomull i et tomt eggeskall, eller direkte i et eggeglass eller annet plantekar som du foretrekker. Vann godt, strø deretter karsefrøene over bomullen. Pass på at du holder bomullen og frøene fuktige hele tiden. Den første dagen/dagene vil det danne seg en geleaktig hinne over frøene, deretter vil du se de bittesmå spirene. Husk å ta med deg en pose frø hjem fra butikken og start forberedelsen til påsken.

Via Stylizimo

Grener og løkplanter

Nå kan du ta inn grener og sette de i vann et varmt og lyst sted, da vil du få grønne spirer til påske. Du kan også lage vakre dekorasjoner av grener slik som dette redet. Ferdige reder får du kjøpt i hobbybutikken, pynt med fjær, egg og blomster. Kjøper du potter med løkplanter kan du dele opp planten slik som Titti har gjort og legge ved hver kuvert. Små, søte egg som dette får du blant annet kjøpt i blomsterbutikker og hagesentre hvor de selger pynt til dekorasjoner.

51d4b5fd45ba153a0bd521fcedd2dc55
Via HWIT blog

Bordkort og serviettringer

Det er koselig å pynte bordet med bordkort og serviettringer. Det gir både farge og litt mer stil over selskapet. Jeg har laget mange bordkort som også kan benyttes på vårbordet. Et vakkert blått kort malt med vannfarger, hvite kort med en blomsterkrans og andre flotte motiv. I nettbutikken min kan du ta en titt og se om du finner noe som passer til ditt vårbord. Du kan skrive ut bordkortene hjemme på din egen skriver, uten ventetid. Velkommen innom bye9design printshop til en koselig handletur, eller bare for å få litt inspirasjon :)

Via ukjent

 

Via Style Me Pretty
412f61da0c86af0ed1f16cb26328f47f
Via Daniella Witt
Via Stylizimo
Via Wedding Venues

Nå skal jeg skrive opp karsefrø på handlelisten, deretter skal jeg på jakt etter inspirasjon til utendørs påske picnic som jeg selvsagt skal dele med deg her på bloggen i løpet av uke. Mer påskeinspirasjon og vårtema til bordpynting finner du under vårens bord.

Klem fra Nina