Julepyntede bord – her finner du inspirasjon

Er du glad i vakre detaljer på festbordet, liker du å pynte litt ekstra når det er jul og fest. Da kan det nok hende du finner noe du liker på bildene her. Naturmaterialer er rimelige og dekorative detaljer til bordet. Det er jo det som gir liv til bordet, myker det opp eller strammer det opp, alt etter hva du bruker av form og farge. Grener fra hagen eller skogen er lekkert, gir du det en lett dusj med hvit spraymaling eller snøspray, så blir det et nydelig blikkfang på bordet. Mange benytter trollhassel eller vrigreiner, det er lekkert, men forholdsvis dyrt, vanlige greiner er også nydelige og kan pyntes om du ønsker det. Legge greinene på bordet eller sett de i en stødig vase. Jeg benytter av og til steiner i vasen slik at jeg kan lirke greinene fast. I tillegg blir det stødig dersom greinene er høye. Naturlig som på dette bildet eller med pynt på, du bestemmer. Bordet er enkelt pyntet, men utrolig flott og stemningsfullt.

7d4e5abe378133e78c2c60237bbd92ef

Til jul er det ekstra vakkert med skinnende kobber og messing. Levende lys som skinner og skaper den gode og lune stemningen. Mørkt treverk og grønne kvister. Dette er en lekkert kuvert fra Kinfolk. Bytter du ut krydderkvasten med en grankvist, da er det enda mer jul over dette bordet.

f4d92141c89b488feb411e74b8031d53

Massevis av levende lys, høye staker og lave telys. Dekk på med de fineste glassene du har, og pynt med en grankvist som her. Julestemningen er til å ta og føle på her. Jeg tar gjerne frokosten ved et slikt stemningsbord. Dette nydelige bordet er fra Biskopgården. 

DSC_0129

Tranebær og grankvister blir skikkelig julete bordkort eller serviettpynt. Har du også lyst til å lage slike så finner du framgangsmåten hos Sayyes.com. Blomstertråd er greit å ha liggende på lur for slike små prosjekter som dette. Har du tid til å lage en slik liten krans til hver og en av gjestene, da vil det bli et nydelig bord med julerødt. Har du lyst på enda mer rødt på bordet kan du pynte med røde epler og granbar er jo alltid en flott kombinasjon.

2b1ac577add5f7ea8453acaa91b52231cranberrywreaths2

Kinfolk er kjent for sine nydelige og naturlige bord. Nå er det vel liten sannsynlighet for at det blir mulig å dekke julebordet utendørs, men stemningen kan vi ta med oss innendørs også. I flere år har det vært trendy med spraymalte lysestaker i samme farge. Det er ingen dum idé å gi gamle lysestaker, som ikke har annet enn affeksjonsverdi, en omgang med maling. Det ser unektelig flott ut med denne samlingen av messingstaker på bordet.

5e6d0e086571ab9bc1d2890d78b5bcef

Hvitt, sort og grønt, det er mange som foretrekker en jul uten rødt og så lekkert som dette kan det bli. Legg merke til de hvite papirjuletrærne som pynter ved hver kuvert. Pepperkake stjerne tre, stjerne på glasset og stjerne som glassbrikke. Via fraeulein-klein.

4d348f3f0a7dcdb957fbc70d07aacd93

Stylizimo har en egen evne til å dekke delikate og nydelige bord. Hun bruker enkel, men effektfull pynt. Glass og hvitt, granbar og hyasinter. Jeg elsker denne enkle, vakre stilen og pynter gjerne lunsjbordet mitt som dette til jul.

ce5334b3a8b523baca7f6274e1160138

Nå har jeg tatt juleferie og gleder meg til å komme i gang med siste innspurt. Studentgutta kommer hjem til jul og det blir herlig å få samlet familien igjen. Kakene er i boks, og i helga skal vi kose oss med pepperkakebaking og pynting av disse. Det er på tide med litt pepperkakebakeduft i huset. Håper du har en flott førjulstid og at du rekker å nyte denne fine tiden.

Klem fra Nina