Slik pyntet vi konfirmasjonsbordet

Håper dere har hatt en flott 17. mai feiring! Her startet dagen med bøttevis av regn, men utover dagen ble det oppholdsvær og vi fikk en flott stund da borgertoget satte i gang. Nå sitter sitter jeg her og tenker tilbake på hittil flotte dager i mai. For oss var høydepunktet helt klart 14.mai da vår tredje sønn ble konfirmert. Vi har forberedt oss lenge, det er nok nødvendig når selskapet skal avholdes hjemme…. Det må gjerne vaskes litt ekstra, vi må ha nok av kopper og kar, samt stoler og bord, i tillegg kommer pynt og blomster samt mat og kaker. Stua ble tømt for møbler og inn kom bord og stoler. Vi dekket på med to langbord og pynten har vi hatt klar i god tid. Konfirmasjonene til de to eldste har vi også hatt hjemme, så noen stordriftsfordeler er det klart vi har :) Utgangspunktet for farger på pynten er bordkortene….Denne nydelige dekorasjonen fikk vi i gave og ble stående sentralt på bordet. Her ser dere hvordan vi pyntet konfirmasjonsbordet.

pynt konfirmasjonsbord - bye9design

Og her er bordkortene…. barter, det måtte jo bli barter. Spesielt siden konfirmanten i utgangspunktet ikke ville ha noe svart på bordet…. Snurrebarter er stilig og det var også utgangspunktet da vi lette etter passende servietter. Vi ønsket friske farger og vi ble veldig glad da vi oppdaget disse serviettene. Når jeg sier vi, så er det fordi både bordkort og servietter er laget av datteren vår som forøvrig skal konfirmeres neste år :)

pynt konfirmasjonsbord - bye9design

Orkideer er nydelige, de er stilige og de passer derfor godt til bartene og serviettene, jeg ønsket grønne farger i kombinasjon med det sorte og de blå fargene. Vi kjøpte en gren  og fordelte blomstene i små vaser på bordene. De holder seg i evigheter.

pynt konfirmasjonsbord - bye9design

På morgenkvisten plukket jeg inn blomstrende junisøtmispel som jeg la midt på bordet.

pynt konfirmasjonsbord - bye9design pynt konfirmasjonsbord - bye9design pynt konfirmasjonsbord - bye9design

Her i huset er det også tradisjon å pynte med gaver og ting vi fikk ved barnas fødsel. Denne vognen var fylt med vakre blomster for 15 år siden og fikk komme fram i lyset igjen :)

pynt konfirmasjonsbord - bye9design

Vi har brukt to servietter, en stor og en liten. Det tar tid å brette mange servietter som trekkspill, men vi synes selv det ble veldig fint :)

pynt konfirmasjonsbord - bye9design pynt konfirmasjonsbord - bye9design

Da er altså tredjemann konfirmert og minstesnuppa er allerede i gang med planleggingen for sin egen konfirmasjon neste år. Det eneste jeg vet med sikkerhet er at jeg nok bare trenger stå for innkjøpene…. Og dere, et tips. Har dere konfirmant neste år og ser for dere lilla lys, da er det lurt å kjøpe de inn før advent. Mange steder fører bare rosa lys når det er tid for konfirmasjon. Håper dere alle får en flott søndagskveld og en fin avslutning på 17.mai. Her finner du flere festbord.   Se også bordkort hos bye9designprintshop

Klem fra Nina