Små strikkeposer og morsomme gavelapper

Små strikkeposer og morsomme gavelapper
Små strikkeposer og morsomme gavelapper

Små strikkeposer og morsomme gavelapper

Synes du også det er kjekt med småstrikk som blir raskt ferdig? Dette var påskeprosjektet mitt. Små, tovede strikkeposer som kan brukes til forskjellig småtteri. Jeg hadde allerede kjøpt inn garn, kuler og lærsnor for å strikke poser med utgangspunkt i oppskriften til mine tovede kurver. Da dukket det imidlertid opp en pose som dette på instagram og damen som har strikket de har nylig lagt ut gratis oppskrift til de hun har laget. Du finner oppskriften her, på Ravelry. 

Posene har jeg strikket i fritidsgarn som finnes i mange forskjellige farger. Denne tåkete blåfargen er og blir min favoritt. Gult er ikke noe jeg bruker mye, derfor tenkte jeg det kunne være gøy å strikke noe i denne flotte maisgule fargen. Til disse tre posene brukte jeg fire nøster. Som du ser ble den tredje posen i to farger, slik at jeg fikk brukt opp garnet. 

Små strikkeposer og morsomme gavelapper

Gavelapper du kan printe ut

Gavelappene jeg har brukt følger med strikkejournalen som du finner her. Du kan velge om du vil skrive de ut med hvit bakside eller dobbelsidig med vaskeanvisning på baksiden. Disse gavelappene er ferdig med tekst, farger og motiv og kan ikke redigeres. Imidlertid følger det også med andre gavelapper som du kan redigere teksten på som du vil. Er du nysgjerrig på strikkejournalen kan du lese blogginnlegget om den her.

Jeg har laget et helt ark med vaskeanvisninger for strikkeprodukter. Det er ikke alle som vet hvordan håndstrikk skal vaskes og behandles. Derfor er det greit å kunne fortelle både hva garnet eller produktet inneholder og hvordan det skal vaskes. Det er greit nok å sende med magebåndet til garnet, men det er jo både morsommere og flottere med slike fine gavelapper. 

Små strikkeposer og morsomme gavelapper
Små strikkeposer og morsomme gavelapper

Garn, toving og tilbehør

Til disse posene trenger du garn som kan toves. Her har jeg brukt fritidsgarn, men jeg er veldig glad i Nepal fra Drops, som er et rimeligere alternativ og som tover veldig godt. Du finner mange flotte farger og et godt utvalg av Nepalgarnet her hos Rito Hobby.  (Affiliatelenke)

Jeg har ikke tovet disse posene så veldig kraftig. Jeg kjørte de på 40 graders finvask med full sentrifugering. De kunne sikkert vært tovet litt mer, men jeg valgte å beholde de slik som dette. 

Kulene og lærsnoren har jeg kjøpt på Panduro, søstrene grene og andre hobbybutikker fører også dette. Kulene kan du både male og beise, for å få en annen farge. 

Da er det bare å fylle posene med ting du vil oppbevare, kanskje trekuler.... eller filtkuler eller andre hobbyting. De er også veldig koselige å fylle med noe fint, pynte med en gavelapp og gi bort til noen som fortjener det.

Små strikkeposer og morsomme gavelapper
Små strikkeposer og morsomme gavelapper