Små sy prosjekt du gjør ferdig på en ettermiddag

sy-gaveeske
Via Handmadiya

Gaveposer

Disse enkle, men praktiske gaveposene kan du lage flere av på en kveldsstund. Lag poser til barndåp, jenter, gutter, store og små og kanskje noen med julemotiv på.

Jeg elsker gjør det selv prosjekt som det bare tar en kveldsstund å gjøre ferdig. Prosjekt som strekker seg over tid er litt mer krevende, spesielt dersom vi snakker om sy prosjekt. Da skal det være plass til både symaskin, tøyer, tråder, nåler, måleband, knapper og bånd. For ikke å snakke om mønster og ferdig klipte deler. Har du et eget syrom gjør det ikke så mye, men skal du flere kvelder på rad okkupere kjøkkenbordet eller spisebordet, da blir det litt mer styr synes nå jeg da. Dessuten handler det jo litt om tålmodighet også da.

Noen ganger passer det godt å gå i gang med et stort prosjekt som det tar lang tid å få ferdig. Spesielt du som quilter er nok godt kjent med å jobbe med store prosjekt over lang tid. Jeg kan strekke meg til å sy Tilda dukker, det er så smått og pirkete at jeg gjerne bruker noen kvelder på en slik dukke. Likevel er det supermorsomt med alle de bittesmå detaljene og jeg går ikke lei. Hver kveld er det framgang å spore, enten det er en mamelukk eller en kjole eller noe annet som gjøres ferdig. Du finner blogginnlegg om Tilda dukkene jeg har sydd under “syglede”.

Er du som meg, er det likevel enkelte ganger at du har kjempelyst til å lage noe og aller helst få det ferdig med én gang. Aller helst skal det være noe man har bruk for også. Jeg gidder ikke lage ting som ikke skal ha en funksjon, derfor har jeg funnet noen morsomme små ting til bloggen i dag. Jeg kunne tenkt meg å lage alle disse tingene jeg.

sew-lunch-box-bag-pattern
Via craft passion

Lunsj pose

Sy en lunsjpose som får plass til både mat, drikke og litt frukt. Denne er forseggjort og lekker i linstoff med søtt motiv. Du finner fram til framgangsmåte ved å trykke på linken under bildene.

Hold styr på ørepluggene

Vi som er glad i å sy, har alltid noe restestoff liggende i tilfelle….. Lag slike søte stoffbelter som du fester rundt ledningene. Du kan variere størrelsen etter hva du skal holde styr på. Et større belte vil kunne benyttes til en pc lader, skjøteledninger osv.

Via ithinksew 

Oppbevaringsbokser

Fine og dekorative bokser vil vi alltid finne bruk for. Disse boksene passer perfekt til småtingene på badet eller til sminkebordet. Lag noen til barnerommet, kontoret og kjøkkenet. Kanskje kan du oppbevare målebånd og diverse små saker til syrommet i disse boksene også.

Sy oppbevaringsbokser
Via the sewing directory

Nålepute /nåle bok

Etter mange år med nål og tråd, har jeg enda ikke somlet meg til å sy en egen nålepute. Når jeg tenker meg om, er kanskje en nålebok som dette likeså praktisk. Lag en til knappenålene og en til synålene. Har du mange ulike nåler til symaskinen, kan du lage egen bok til de nålene også.

Via Nana Company

Det hadde vært så gøy å høre om du er glad i små prosjekter som dette eller om du liker de som du kan holde på med over lengre tid. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en melding. Det hadde vært så koselig!

Klem fra Nina