Snart vår og da er det på tide med lettere strikke plagg

I går kveld var jeg på dugnad for 10.klasse. Det var faktisk en veldig morsom og litt annerledes dugnad enn det jeg er vant til. Byens kjøpesenter hadde VIP kveld etter kl. 20 og alle følgere og kunder var invitert til en hyggelig shopping med gode tilbud. Vi var leid inn som vakter og ikke minst, vi fikk i oppdrag å gå rundt og evaluere butikkene. Hadde de gjort noe spesielt for kundene denne kvelden, hadde de gjort seg flid med pynting og var de ekstra hyggelig når kundene kom innom.  Det ble en veldig fin inngang til påskeferien for min del, hyggelige og blide mennesker, mye latter og glede og mange goodiebager, snacks og sprudlende brus i stettglass ble delt ut denne kvelden. Og ikke minst, all den nydelige påskepynten, vårklærne som har begynt å dukke opp i butikkene, glade farger og duse pasteller. Og det fører meg rett inn i denne fredagens strikkegleder. For det er våren som begynner å titte litt innom med oppskrifter her i dag. Fortsatt er det godt med lune og varmende plagg, men muligheten for å kle seg både letter og lysere dukker stadig oftere opp i tiden framover. Den nydelige jakken fra Du store Alpakka er min favoritt i dag. God og varm og vil være perfekt en dag det er akkurat litt for varmt med ytterjakke.

Via Du stor Alpakka

Strikke plagg med damefasong er lekkert. Og denne genseren plukket jeg ut i dag fordi jeg likte så godt flettemønsteret i halsen. Egentlig er denne genseren laget for høsten med sine flettede blader og varme beigetoner. Velg lyse pastelltoner eller friske vårfarger og strikk deg en lekker genser. Oppskriften er på engelsk og gratis.

Via Never not knitting

Nedenfor finner du en delikat jakke/genser i en nydelig fasong og farge. Se på det lekre mønsteret på armene. Også her er mønsteret på engelsk og det er gratis.

Via Knitted patterns

Enkel cardigan i en nydelig blåfarge. Dette er vårstemning! En lunende god jakke når vi våger oss utendørs i den første solvarmen.

Via Drops

Nok en gang kom en oppskrift gjennom nåløyet fordi jeg likte halsen på den. Et vakkert blonde mønster og fasong på halsen. Selve bolen har god passform for de fleste fasonger :) Oppskriften er gratis, men du må registrere deg hos Ravelry. (gratis)

Via Ravelry

Da er det bare å pakke ned strikketøyet for deg som skal avgårde på ferie. Skal du ha hjemmepåske kan du kose deg med herlig vårstrikk og turer rundt omkring. Har du lyst på mer strikke inspirasjon kan du ta turen innom arkivet mitt med “Strikkegleder”. Der vil du også finne typisk påskestrikk av kyllinger, egg og påskegule ting og tang. Riktig god fredag til deg!

Klem fra Nina