Sokkestrikk til kalde dager

Snøfnugg

 

Fjellsokken- sokkestrikk til kalde dager
Fjellsokken

Jeg tittet ut av vinduet, bakken er hvit av rimfrosten som har lagt seg i løpet av natten. Gradestokken viser 5 minusgrader. Jeg hutrer litt mens jeg setter på kaffen. Vi har ikke vannbåren varme i gulvene, det var ikke vanlig på den tiden huset vårt ble bygd. Valpen tripper fornøyd rundt beina mine og gleder seg til å komme ut på lufteturen. Jeg gruer meg bittelitt, men det går fort over, det er jo bare å kle på seg godt. Jeg liker slettes ikke å fryse, og har man kalde gulv eller fryser på beina når man er utendørs, da virker det som kulden setter seg i hele kroppen.

Varme sokker til kalde dager

Heldigvis kan vi gjøre noe med det. Gode varme sokker, strømper, lester eller hva man nå vil kalle det, er godt å ha. Gjør man et søk på nettet, finnes det vel snart like mange forskjellige sokke mønstre og varianter, som det finnes mennesker på jorden.  Jeg har en forkjærlighet for litt lange lester med mønster og fine farger. Tar du turen innom Hillesvåg Ullvarefabrikk, finner du norske oppskrifter i garn av god ullkvalitet, iblandet 20 % nylon slik at sokkene blir slitesterke. Jeg har lagt ved bilder av fjellsokken, sjokosokken, snøfnugg, skogsokken og julesokken fra Hillesvåg. Du kan kjøpe ferdige garnpakker med mønster hos blant annet Garnkurven. (Innlegget er ikke sponset)

Sjokosokken - sokkestrikk til kalde dager
Sjokosokken

 

Snøfnugg - sokkestrikk til kalde dager
Snøfnugg
Julesokk- sokkestrikk til kalde dager
Julesokk
Skogsokken- sokkestrikk til kalde dager
Skogsokken

Det er ikke bare i Norge vi lager flotte vintermønstre på strikkeproduktene våre. I Finland lages det også mye vakkert håndarbeid. Disse flotte sokkene gir både et hint av jakt og naturstemning og et hint av julestemning. Blåfargen er en av mine favoritter.

Vintersokker - sokkestrikk til kalde dager
Vintersokker fra Finland

Enda mer julestemning fra Drops. Jeg har selv strømper i disse fargene – se blogginnlegg her, og jeg bare elsker den fargekombinasjonen med varm rød og grå.

Drops julesokker - sokkestrikk til kalde dager
Drops julesokker

For deg som er på utkikk etter enda mer inspirasjon til varme tøfler og strømper, kan du ta en titt på tøffel innlegget jeg skrev i vinter. Jeg har ikke funnet oppskriftene til alle, men litt inspirasjon er godt å ta med uansett. Forøvrig finner du massevis av strikke inspirasjon og linker til oppskrifter under temaet “Strikkeglede”. 

signatur