Sommer og søndag

Borte bra, men hjemme best er det noe som heter. Ja, det er alltid godt å komme hjem igjen, men samtidig skulle jeg veldig gjerne vært noen uker til i Frankrike. Jeg trives rett og slett fantastisk godt der nede :o) Lørdagskvelden ble brukt til å pakke ut og gjøre seg litt kjent med den nye kattepusen som kom i hus mens vi var borte. En liten, nydelig dott som smeltet hjertet vårt med en gang. En aldri så liten utfordring har vi når dørene må være igjen i den varmen som vi har nå :o) I dag var jeg opp tidlig og er allerede godt i gang med hagearbeidet. Plenen var klippet og blomstene i krukkene var klippet og ordnet slik at alt så bra ut da vi kom, men nå skal bedene lukes, kantene klippes og litt nytt må til i noen krukker, i morgen blir det hagesenteret :o)

DSC_1455

På våre rusleturer i de små landsbyene i Frankrike ble det mange stopp med kameraet for å forevige de vakre blomstene. Jeg kjenner ikke navnene på disse, men vakre er de. Jeg liker de sterke fargene midt i alt det grønne. Siden solen er så sterk midt på dagen er det ikke enkelt å få tatt bilder som blir skarpe og gode, men slik er det jo faktisk i virkeligheten også. Den sterke solen midt på dagen visker ut fargene og gjør de nesten disige :o)

DSC_1454

Denne nydelige lilla blomsten var nesten usynlig blant alt det grønne, den ligner nesten på en orkide.

DSC_1456

Denne planten blomstrer for fullt i slutten av juli. Den har et vell av lilla blomster og klatrer gjerne oppetter trestammer eller husveggen. Jeg husker for noen år tilbake, da var vi i Tyrkia med hele gjengen, hver eneste dag var rommet pyntet med kronbladene fra denne planten. De beholder fargene godt etter at den er tørket også :o)

DSC_1466 DSC_1466-001

Dette er samme plante som på første bildet, jeg likte så godt effekten av palmebladene i bakgrunnen.

DSC_2471

Denne skjønnheten hang over et høyt gjerde jeg passerte. Innenfor gjerdet kunne jeg skimte en vakker hage med mye blomster. Hadde jeg turt skulle jeg spurt om å få tatt noen bilder….. Familien som bodde der så ut til å kose seg med venner på besøk, de satt ute og spiste lunsj slik som franske lunsjer ofte er…. Mye deilig mat og god tid, i skyggen av et stort tre. På porten inn til huset sto det privat eiendom, jeg knipset disse bildene og lot de få kose seg i fred :o)

DSC_2515 DSC_2516

 

Har du lyst til å se flere blomsterbilder fra ferien min kan du ta en titt inn på «Blomsterhilsen fra Sør-Frankrike» :o) Etterhvert kommer det flere innlegg fra noen av stedene vi har besøkt, kanskje finner dere noen tips til ferien neste år :o) Nå skal jeg hente lille kattepus ned fra gardinen som den tror den kan bruke som klatrestativ, deretter blir det en ny tur i hagen. Tenke seg til at ruccolasalaten hadde vokst så mye at jeg rett og slett måtte grave opp rota…. Den tok jo helt overhånd i det lille krydderbedet mitt. Jeg håper dere alle får en herlig søndag, kanskje mange av dere starter på jobb igjen i uke som kommer, nyt i så fall dagen til fulle. Tusen takk til alle dere som titter innom meg, det er kjempekoselig!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20