Sommergleder utendørs

Jada, endelig ble det noen dager med sommertemperatur. Denne helga tok jeg på meg shorts for første gang i år, og endelig kunne vi gå barfot i gresset :) Søndagen ble rett og slett brukt til å nyte solstrålene og ingen klaget på at de ble litt solbrente. Bihulebetennelsen som har sittet som plantet i over en måned, den forsvant rett og slett med varmen. Med varmen kom også den helt spesielle stemningen som legger seg over hagen når det er sommer. De varme gode blomsterduftene som smetter forbi, du leer litt på hodet og trekker til deg alle de gode duftene og det er bare å nyte. Endelig kunne vi legge på en duk og pynte med blomster på bordet.  Morgenkaffen kunne endelig nytes utendørs mens sola varmet. Endelig, endelig, ååå så lenge vi har ventet på disse varmegradene.

IMG_8715 IMG_8594

Vår vakre lille trehusby, kan by på mange flotte turstier. Et av våre flotteste områder ligger rundt høyskolen vår. Den majestetiske bygningen ligger vakkert til med masse friarealer på alle kanter. Et yndet sted for mosjonister, skoleklasser og familier som vil bade og grille ved fjorden. Til høsten åpner en splitter ny ungdomsskole på dette området og for noen år siden åpnet Trønderhallen. Jeg synes vi er så heldige som har fått utnyttet dette området så bra som vi har gjort, det er rett og slett blitt en oase for alle aldersgrupper.

IMG_8639 IMG_8653

Vi har mange grøntarealer i byen vår og dette er baksiden av den gamle byskolen. Her huses nå frivillighetssentralen og kulturskolen. Dette bygget ligger også rett ved fjorden bare adskilt av turstien som jeg benytter meg av så ofte jeg kan.  IMG_8660

Fra den samme turstien har vi utsikt til denne brua som snart skal åpnes :) Denne har vi ventet på i noen år, men nå står den da her, i all sin prakt. Den blir nok et yndet fotoobjekt for ivrige fotografer.

IMG_8666

Tilbake i hagen kan jeg glede meg over at markjordbærene nå har begynt å blomstre. Det ser ut til å bli mange søte jordbær i år :)

IMG_8717

Ballblommene står i all sin prakt akkurat nå, de stråler omkapp med sola.

IMG_8684

Og endelig, endelig blomstrer syrinene…. Jeg må ut og kjenne duftene hver eneste kveld.

IMG_8691 IMG_8720

Nå skinner kveldssola inn i stua, det er ikke så varmt ute, men det er lyst og herlig. Sollyset er så viktig for oss nordboere. Og nå er det midtsommer, den lyseste tiden på året. Vi har ikke feiret midtsommeraften i år, vi har ingen faste tradisjoner, men rømmegrøt og spekemat har vi hatt av og til :) Har du feiret midtsommeraften? Hvordan er tradisjonene der du kommer fra?

Klem fra Nina