Sommerparty i hagen – 10 tips som gjør festen vellykket

Via Style me Pretty
Via Style me Pretty

Sommeren er her og snart dukes det for den ene hagefesten etter den andre i nabolagene rundt omkring. Noen liker selskap der store og små samles og har det gøy sammen, andre foretrekker egne voksen selskap eller egne barneselskap. I dag skal du få 10 tips som vil gjøre selskapet ditt vellykket. Nyt også bildene jeg har funnet fram til deg, her er mye inspirasjon til deg som planlegger party i sommer.

1.Invitasjoner

Det er hyggelig med en skriftlig invitasjon til et hageparty. Gjør deg flid med tekst og utseende slik at gjestene virkelig føler at det er hageparty som er på gang. Ta gjerne med informasjon om ekstra klær eller tepper, om det blir mulighet for å søke ly om det skulle komme ei regnskur, og nevn gjerne andre ting som kan være greit å vite med et utendørs selskap. Som for eksempel: “Høye hæler anbefales ikke da du vil bli sittende bom fast i den myke gressplenen”. Redigerbare sommerinvitasjoner er snart klar i nettbutikken min. Bordkort og invitasjoner kan redigeres med den teksten du vil i den skriften du ser på bildene. Deretter kan du skrive ut så mange du vil….

Bye9design printshop
Oh Party

2.Et sted gjestene kan søke ly

Dersom du inviterer til selskap langt fram i tid kan det være lurt å sørge for at gjestene har et sted å søke ly dersom det blir dårlig vær. Dette gjelder spesielt når det er mange gjester og det ikke bare er å sende alle inn i stua. Ta også høyde for at du har klargjort inne slik at det er mulig å flytte selskapet inn om det skulle bli helt nødvendig. Dersom selskapet ordnes på impuls en vakker solskinnsdag, kan du bare hoppe over dette punktet.

Via Aparthment terapy

3.Kopper, glass, fat og bestikk

Til hagepartyet må ikke kopper og fat være matchende. Bruk det du finner i skuffer og skap, men la finserviset stå igjen inne dersom du er veldig redd for at det skal bli ødelagt. Det er både koselig og praktisk å bruke ordentlige kopper og glass. De blåser ikke av sted dersom det skulle komme et vindkast. Vil du likevel bruke papirkopper og fat, kan du jo fylle noen små papir poser med klinkekuler, småstein eller noe annet som veier så mye at det kan legges på fatet slik at det ikke flyr avsted. Det er kjedelig å få ødelagt festen med blåsende bløtkake eller tomatsaus i fanget.

Via cup cake and diaries

4.Tema for selskapet

Det er ikke nødvendig å ha et eget tema i den forstand at det skal være spesiell pynt og farger, men du må tenke gjennom sammensetningen av gjester og hva du skal servere. Skal gjestene være blanding av store og små, familie eller venner, bursdag eller rett og slett en feiring  av sommer og sol. Skal det være middag eller kakefest, skal dere holde på til de sene nattetimer eller skal dere avslutte tidlig. Skal selskapet være spontant eller skal det planlegges i god tid. Spontane selskap må også planlegges med tanke på om det skal være spleiselag, kurvfest eller om du skal stå for alt mat.

38072d682b795673bdeeaa191d057cf8

5.Mat og drikke

Grillparty eller kake party, snack og drikke eller middag og dessert. Gjør det enklest mulig og tenk på at dere skal sitte utendørs. Dersom du ikke har bordplass til alle gjestene, kan det være lurt å tenke alternativ til mat du må spise med kniv og gaffel. Lag fingermat som gjestene kan plukke med seg, stikk pinner gjennom kjøttboller, spekemat og andre godsaker. Lag et bugnende bord hvor  du fyller dessert i små glass, dypper jordbær i sjokolade, skjærer melon i passende biter, popcorn i beger og små kakebiter som det er lett å forsyne seg med.

Via House Beautiful

6.Dekorasjon og pynt

Til hagepartyet er det markblomster og hageblomster som gjelder. Heng opp lykter og lamper, bruk solcelle lamper og sett rundt i hagen, det finnes også lysslynger med solceller å få kjøpt. Dekorer med vimpler i tøy eller papir, sett ut kasser og andre ting som kan benyttes til å sette fra seg et glass eller fat. Se på bildene i dette innlegget og la deg inspirere. Print ut små skilt med navn på matretter, kaker og desserter. Bordkortene fra bye9design kan benyttes til dette formålet. Er det noe som passer godt sammen kan du jo nevne det også på et lite skilt. Glutenfritt, laktosefritt, med eller uten nøtter. Dette er små detaljer som gjestene setter pris på.

Bye9design printshop

ded3c3c512b86d4ce4501fc4b4a120b4

7.Varme

Gjestene vil nok selv sørge for å ha med seg litt ekstra klær til å bruke etter at sola går ned. Det er likevel lurt å sørge for å ha tepper tilgjengelig for de som trenger det. Om du ikke selv kjøper inn til alle gjestene, kan du be gjestene ta med seg pledd eller varme klær. Mange benytter terassevarmere og det er både godt og behagelig på varme kvelder. Det er også både koselig og godt med varme fra en bålpanne eller fra utepeisen om du har det i hagen din.

enhanced-buzz-4809-1342027204-13

8.Sitteplasser

Sørg for at det er nok sitteplasser til gjestene dine. Bruk stoler, benker, kasser, steiner, paller og puter, massevis av store puter og pledd vil gjøre stemningen god. Men husk, det er ikke alle som kan sitte på bakken, så sørg for at det finnes et alternativ.

6e80f3f594d14970d1db0213cfbaab0b
Via 100layercakelet

9.Aktiviteter

Det kan være gøy å lage noen aktiviteter som gjestene kan hygge seg med. Har du plass kan du rigge til for kubbespill, krokket eller petanque. (Det franske kulespillet) Dette kan også barna være med på. Du kan også lage quiz, natursti i hagen, sette opp et tegnebord, pilspill eller andre morsomme lagaktiviteter.

85fb4409f6e6f92b008b3e0b5c6c89c8
Via Marie Claire

10.Rydde

Ja, etter festen må det nok ryddes. Med litt planlegging kan gjestene dine hjelpe til underveis og det er så mye hyggeligere når når rot på bordet forsvinner. Sett fram bøtter med poser slik at rester og papir går rett i søpla. Har du søppelsortering, merker du bøttene. Sett fram kasser som som fat og bestikk kan legges i etter at de er brukt. Hver gjest rydder etter seg selv og det er enkelt å bære inn alt når oppvasken skal tas. For å gjøre det litt gøy og pent kan du lage en egen ryddestasjon i hagen hvor du merker med små papirskilt hvor ting skal settes og hvor søppel skal kastes. Sørg også for å ha et sted sette brukte flasker og glass.

Love the day
4badd86944633356fa3a150be7e212ae
Via Catch my party

Lykke til med hageselskapet for deg som skal ha det. Du finner mer inspirasjon til pynting og tema under katergorien “sommerbordet”. Likte du dette innlegget? Da må du ikke glemme å melde deg på fredagshilsenen.

Signatur