Sommersalat fra egen hage

Jeg storkoser meg når jeg kan gå ut i hagen og plukke inn salat og krydder. Sommeren midt i landet er ikke mye å skryte av for tiden, men du verden så gode vekstforhold det har vært for salaten :o) Jeg har to typer salat i år, litt rødt og litt grønt og her har jeg plukket inn en haug til dagens middag.

DSCN4146

På sommeren kan det være godt med litt salt i maten og her kommer en enkel oppskrift på sommersalat.

Enkel sommersalat

 • Spekeskinke i strimler
 • Soltørkede tomater
 • Cherrytomater
 • Rødløk
 • Ruccolasalat eller annen salat du har tilgjengelig
 • Urter eller krydderurter
 • Fullkorn pastaskruer/pastarør
 • Fetaost
 • God olivenolje
 • God balsamicoeddik

Kok opp pastaskruene etter anvisning på pakken og la de avkjøle. I mellomtiden skjærer du spekeskinken i strimler. Cherrytomatene deler du i to og rødløken skjæres i tynne skiver. Alt blandes forsiktig. Jeg bruker friske krydderurter om jeg har det tilgjengelig, men tørket krydder kan også brukes. Bland gjerne det tørkede krydderet i olivenoljen før du drypper det over salaten. Balsamicoeddik og fetaost serverer jeg alltid ved siden av da ikke alle her i familien er like glad i disse smakene :o) Jeg har ikke satt opp mengdeanvisning i oppskriften. Jeg putter i etter smak og behag og avhengig av hvor mange som skal spise :o) Salaten kan du servere som en del av koldtbord eller tapasbord, men den smaker ikke så verst alene sammen med Foccacia heller :o)

DSCN4143

Det finnes mange gode balsamicoeddiker å få tak i. Akkurat nå bruker jeg denne fra Jacobs som blant annet selges hos Meny.

DSCN4144

Hver gang vi er i Frankrike er krydder noe som blir med hjem. Dette kryddersaltet smaker utrolig godt på salat sammen med en god, naturell, olivenolje.

DSCN4145  DSCN4147

Da er jeg klar for resten av dagen :o) Nye opplevelser står for tur og det er fantastisk godt med ferie :o) Har du lyst å se krydderbedet mitt kan du lese innlegget her. Hjertelig velkommen til nye følgere! Håper dere vil trives hos meg. Ha en strålende dag alle sammen, uansett vær!

4 thoughts on “Sommersalat fra egen hage

 1. Tove says:

  Hmmm….neste år må jeg helt klart plante salat,det er jo så deilig og plassen har jeg….men får vel ta det litt pø om pø – Rom ble jo heller ikke bygget på en dag! ;)
  Det er en egen lykke å plukke ting inn fra egen hage!Og så deilig kryddersalt du har da….merker det bråker litt nedi magen her nå,delikate og fristende bilder.Den BAlsamico’en på bildet har jeg ikke prøvd,men det skal jeg nå!Elsker BAlsamico :)
  Nei,nå MÅ jeg ha mat!!!!
  Fortsatt god sommer!
  Toveklem :)

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   He, he, nå må jeg sannelig le :o) Håper du har fått i deg litt mat nå :o) Veldig enkelt å plante salat. Jeg kjøper ferdige små salatplanter på gartneriet og vips er de både store og frodige. Tror nok jeg må ha drivhus dersom jeg skal så frø…. :o) Klem

 2. Reidunn says:

  Det er så deilig med salat om sommeren!!
  Så fint salat du har fått hos deg:) Gøy å kunne plukke fra egen hage. Den smaker best da!!
  Nydelig metallboks du viser i det forrige innlegget! Den populære posen må jeg nok skaffe meg tenker jeg. Kan brukes til så mye:)
  Jeg har litt problemer med dårlig nett om dagen derfor får jeg ikke kommet innom deg hver gang. Vi har så mange sommergjester rundt oss og de bruker nok en del. Da går det heller litt tregt:)
  Kos deg videre i ferien din!!
  God klem fra Reidunn

Comments are closed.