Sommerstrikk for varme dager

Ja, i dag står det å lese i adresseavisen at Trøndelag har hatt den kaldeste mai siden 1962. Ja, nå var ikke jeg født da, så det kan jeg ikke bekrefte, men at det har vært kaldt og hustrig, ja, det kan jeg skrive under på. Ikke mange solskinnsdager med temperaturer over 10 grader her nei. Det betyr også at det ikke har vært særlig bruk for sommerklær, men det må det vel kunne bli en ordning på. Ventetiden fram mot sol og varmen kan jo brukes til å strikke sommerplagg og nå har jeg lett litt rundt omkring og funnet noen plagg som jeg gjerne skulle hatt i min garderobe :) Denne nydelige sommerponchoen…. Design windloop – gratis oppskrift på engelsk via Ravelry.

2542105849_5c01c3779f_z

Jeg liker veldig godt lette, lyse, plagg som er like anvendelige til sommerkjolen som til jeansen eller shortsen. Denne genseren loves å være et superenkelt prosjekt, strikket i et stykke og sydd sammen i sidene. Lin og sommersol, det er en god følelse :) Du får denne oppskriften gratis i str. M via Pickles.no

solskinn_close

Denne nydelige toppen er strikket i Bambusgarn. Bakgårdstoppen får du oppskrift til via Pickles. Oppskrift på str. XL er gratis.

hoved_semiclose-2

Denne toppen kalles rett og slett solstråletoppen. For et vakkert navn på en topp. Toppen er strikket i Pickles Merino Tweed og Pickles Angora. Oppskriften finner du gratis i str. M og L via Pickles.  Der finner du også video for framgangsmåte på lange fargeskift.

delt2

Sommerstrikk til babyen hører også med :) Midtsommerteppe til babyen med bitte liten lue :) Strikket i Picles Thin Organic Cotton. Mønsteret er vakkert og ser litt vanskelig ut, men det loves at det er langt enklere å strikke det enn det ser ut til :) Gratis oppskrift via Pickles. 

midtsommerlue

Blomsterpikekjolen til en liten frøken. Strikket i Pickles Thin Organic Cotton. Gratis oppskrift i str. 6-7 år via Pickles.

delt

Ha, ha, litt av et navn… Denne seleshortsen kalles altså Sommer-romper. Strikket i en blanding av økologisk bomull og merinoull. Pickles sommer ull. Oppskriten får du gratis i str. 6 mnd. Via Pickles.

delt2

Helt til slutt et lite tips….. Funnet via Primitive Spirit  Sjablonene kan lages mye bredere enn dette og tilpasses størrelsen på oppskriften. Er oppskriften i en bok kan den kopieres og brettes til :)

dscf1007

Ja, da er det vel mange som er klar for pinsefeiring. Her skal dagene fylles med strikking, maling av en skjenk, litt planting i hagen, trimturer og avslapping. Håper dere alle får ei flott helg!

Klem fra Nina 

 

2 thoughts on “Sommerstrikk for varme dager

  1. Marit says:

    Så lekkert og anvendelig, du er virkelig en kunstner med strikkepinner.
    Jeg ønsker deg en fin pinsehelg Nina.

Comments are closed.

Translate »