Søndagstur til sjøhytta

Sola skinner og gradestokken kryper oppover. Det er en deilig tid vi er i gang med. Søndag tok vi dagstur til hytta ved sjøen, det blåste kraftig over hele Trøndelag, men det hindret oss ikke i å ta turen utover dit været tok ekstra hardt. Nemlig ved kysten. Været var grått da vi kom, men etterhvert sprakk de tunge skyene opp og det ble strålende solskinn. Det ble så mye sol at det nesten ble vanskelig å ta bilder :o) Denne utsikten er noe av det fineste jeg vet. Her kan jeg rett og slett sitte i evigheter og titte på sjøen, været og det som foregår på havet. Vi ser rett ut i Folla, et av de tøffeste havstykkene i Norge, her kan vi se hurtigruta passere to ganger i døgnet.

 

IMG_5841

Hytta har gått fra å være trehvit og malte vegger i mørk rød og gul, til å bli hvitere og hvitere. Fiskebenstaket er vi veldig fornøyd med. Trehvitt tak kan lett bli tungt når det mørkner, det ble rett og slett en helt annen hytte med hvitt tak.

IMG_5837

Knallblå himmel og gåsunger på trærne, våren er i anmarsj :o)

IMG_5710Fortsatt gjenstår det en gul vegg som vi har planlagt skal få noen strøk med hvitmaling, men det har ingen hast…. Slagbenken er malt hvit og nå står spisebordet for tur. Vi skynder oss sakte. Det er helt greit det :o)
IMG_5835IMG_5833

Av en eller annen grunn er det tradisjon med tette gardiner foran vinduene på hyttene. Her var det trepersienner og tunge, mørke gardiner da vi overtok hytta. Nå er disse fjernet og lyset får slippe inn overalt. Det er skikkelig herlig. Kanskje fører dette til at møblene falmer og at flere trykker nesene sine inn til vinduene for å ta en titt, men det får så være. Lyset og lufta er så viktig :o)

IMG_5830

Påskegult på kjøkkenbenken er så koselig. Vårfornemmelsene står i kø :o)

IMG_5812Sola skinner og det er like før det er kaffepause på hytta. En fredelig plett på jord. Vinden rusker litt utenfor, sola varmer opp hytta og det er nesten overflødig å ha fyr i ovnen. Når sjøhytta åpnes for sesongen, da er våren i gang :o) IMG_5873

Vi er midtveis i ny uke. Sola skinner fortsatt, jeg har fått meg en trimtur og i morgen skal jeg på jobb igjen etter noen uker med hvile. Kanskje blir det en kaffekopp i solveggen før ungene ramler inn etter endt skoledag. Ja takk, jeg velger meg våren :o) Ha en herlig dag dere også!

 

2 thoughts on “Søndagstur til sjøhytta

  1. Liv Iren says:

    Ååhh..for ei fantastisk fin og koselig hytte dere har! Det må jo være helt supert å kunne tilbringe “vårhelgene” på et sånt sted :) Hvite vegger er lekkert, om det er i hus eller hytte, og med den utsikten i tillegg blir alt lyst, lett og luftig! La våren komme, sier nå jeg!
    Klem fra Liv Iren

Comments are closed.